PC

Zalman Z9 NEO: Spórolj, de építs szépet

A számítógépes hardverek és kiegészítők piacán több olyan szegmens is van, mely jóval kevesebb figyelmet kap, mint néhány társa. Az egyre erősebb grafikus kártyák és az egyre több maggal rendelkező processzorok mellett egy-egy számítógépház nem igazán tud érvényesülni, mégis minden konfig esetében fontos tényezőről van szó, nemrég pedig a Zalman egyik vezető modellje járt nálunk.

Egészen pontosan a Zalman Z9 NEO-ról van szó, melyről a néhány hetes tesztelés után kijelenthetjük, hogy nem hiába a vállalat egyik húzóterméke ebben az ágazatban. Alapjában véve nem egy új modellről van szó, de ez a számítógépházak piacán mitsem jelent, meg amúgy sem hetente kerülnek piacra az innovatívabbnál innovatívabb megoldásokkal szerelt házak. Több ház közül is választhattunk, választásunk pedig azért esett a Z9 NEO-ra, mert már a képek és a specifikáció alapján is remek ár/érték arányt sejtettünk, ami minden termék esetében egy fontos tényező, itthon pedig különösen, hiszen sokan szeretnének a házon spórolni, miközben azért nézzen is ki valahogy, férjünk is el benne és minőségi is legyen.

 

img

Külső

Kezdjük rögtön a ház külső tulajdonságaival, formavilágával és méreteivel. Az anyaghasználat terén fémmel és műanyaggal találkozhatunk, a hangsúlyt pedig utóbbi kapja, mégis a masszívabb és szebb fajtából. 17 000 Ft környékén jóval gagyibb plasztik megoldásokkal is találkozhatunk, így az anyaghasználatban mi nem láttunk kivetni valót. Mid-Tower kategóriába sorolt házról van szó, tehát egy normál konfiguráció is elfér benne, mégsem egy óriási helyet foglaló torony. Mi egy komplett ATX konfiggal teszteltük, mely egy méretes grafikus kártyák is magában foglal és kényelmesen elfértünk benne. Ráadáskén megemlítendő, hogy fekete mellett fehér színben is kapható a ház, tehát végre kimozdulhatunk az unalmas fekete hétköznapokból.

Előről indulva rögtön egy érdekes résznél találjuk magunkat, hiszen a ház elején egy hangszigetelt, nyitható ajtó vár minket, mely mögött két 120mm-es ventilátor lapul. Melegebb napokon érdemes nyitva hagyni, ősszel és télen azonban nyugodtan maradhat csukva, hiszen a tervezők hagytak helyet a levegőnek. Az I/O panel a ház tetején kapott helyet, melyen 2-2 USB 2.0 és 3.0 csatlakozó, a szokásos mikrofon-füles páros és a ki/be kapcsoló valamint Reset gomb kapott helyet. A 4 USB ráadásul kéken világít, így sötétben sem törjük majd bele a kábeleket, pendrive-okat.

Felül nem egy lapos és zárt háztető vár minket, hanem egy rácsos felület, melyen az alatta lévő két 120mm-es ventilátor jut levegőhöz. Ez a két ventilátor egyébként kék LED-világítással bír és remek hangulatot teremt a ház belsejében. A felső panel egy része eltávolítható, így még több levegő jut a hűtéshez, ami egy szerethető kis extra. Hátul semmi extrával nem találkozhatunk, mindennek megvan a maga helye. A külső kapcsán még a több ponton elhelyezett porszűrőket említhetjük meg, melyek megléte szintén örvendetes ebben a kategóriában.

Szerelés

A csomagban minden alkatrészt és kiegészítőt megtalálunk a gyors és könnyű összeszereléshez. A ház egyébként nagyon jól megtervezett, nagyon hamar be lehet építeni a hardvereket. A tesztgépben egy Zotac GTX 980 Ti AMP kártya duruzsolt, mely könnyen befért. A gyártó honlapja szerint még egy 42cm-es grafikus kártya is elfér a házban, így helyhiányban senki sem fog szenvedni. A kábelmenedzsment szintén jól meg lett tervezve, a legtöbb kábelt hátul el tudjuk vezetni és több ponton is ki lehet őket vezetni a hardverekhez.

 

zalman z9 neo midi tower czarna

Összegzés

Össszességében a vártnál is pozitívabban tekintünk ezentúl a Zalman Z9 NEO-ra. 17 000Ft-ért egy átlátszó oldallapos, belső világítással ellátott minőségi házat kapunk, melyen elől 4 USB csatlakozó, valamint stílusos és hasznos ajtó vár. A házhoz 5 ventilátor jár, több nem is kell, így extra költségek sem keletkeznek a vásárlás után. A garancia terén érdemes azokat a boltokat választani, ahol két évet adnak rá, bár sok minden nem romolhat el. Aki tehát egy stílusos gépet szeretne összerakni és nem szeretne 30-40 ezer Ft-ot költeni a házra, az nyudogtan válassza a Zalman Z9 NEO-t, nem fog csalódni!

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Kapcsolat

A sajtóközleményeket és a megkereséseket a pr@hunit.hu címre várjuk.

Általános megkeresés és információk: info@hunit.hu

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Scroll to top