PC

Steelseries Siberia V2 – Hűvös fogadtatás

Ezúttal a Steelseries Siberia V2 névre hallgató gamer fejhallgató landolt a tesztpadon.

Megjelenés:

A Siberia V2 egy fehér példánya járt nálunk, de természetesen több színben is elérhető, hogy mindenkinek az igényeit ki tudják elégíteni. Az elérhető színek között megtalálható a fehér, fekete, kék, vörös, narancssárga és a zöld szín. A Siberia V2 az ikonikusnak mondható Siberia dizájnt vonultatja fel. Legfőbb ismertetőjegye a Siberia fejhallgatóknak a fejpánt és maga a fülre felfekvő rész kialakítása. Könnyű szerkezete ellenére nagyon masszív. Tartozékokkal nem nagyon vagyunk ellátva, de egy jack-hosszabbító kábelt kapunk. Viszont még egy hordtáska elfért volna a dobozban.

1

Hangzás:

Mielőtt nekifutunk egy ilyen fejhallgató megvásárlásának, érdemes beszereznünk egy hangkártyát lehetőleg egy olyan példányt, amely fejhallgató erősítővel is rendelkezik. Az alaplapi integrált audio semmiféleképpen nem lesz alkalmas a fejhallgató teljes mértékű kihasználására. Kivételt képeznek a műveleti erősítővel ellátott példányok. A hangzás véleményezése előtt bejárattuk a fejhallgatót.

A tesztek során egy ASUS Xonar DGX hangkártyát alkalmaztunk, ezzel tudtuk valamelyest feszegetni a határait a fejhallgatónak. Na de elég a rizsából, essünk neki. Hangzás abszolút rendben van, ezért a felelősek az 50mm-es meghajtók, amiknek a frekvenciaátvitele 18Hz-től 28kHz-ig terjed. Fülcimparemegtető basszusra nem kell számítani, közép és magas tartomány is nagyon szépen átjön, bár érezhetően a magas hangok fölényben vannak. A “bassheadek” szomorúak lesznek, ugyanis a kialakításból adódóan lehetetlen dübörgő basszusokat előcsalogatni, ha igen akkor viszont már rátelepedik a többi hangra és nagyon rossz hallgatni. Aki a “Bass Boostet” zenéket részesíti előnyben az ne ezt válassza. Játékra, ami az eredeti célja (mert nem a zenehallgatás), arra maradéktalanul alkalmas. Felcsavarva a hangerőt, minden pisszenést meg lehetett hallani, minden neszt, semmi nem kerülheti el a figyelmét az embernek. Bár ha valaki a hátunk mögé lopakodva tüzet nyitott, akkor annak nadrágcsere lett a vége, mert irdatlan hangerővel képes megszólalni a Siberia V2.

Mikrofon:

A fejhallgató egy kihúzható mikrofonnal rendelkezik, hangminőség kiváló (bár ez a hangkártya érdeme is), zúgás, zaj nem volt tapasztalható, mindenki értett mindent, VoIp alkalmazásokhoz is tökéletesen alkalmas (Skype,TeamSpeak,stb.). Hajlítható, így a szánk elé igazíthatjuk. A mikrofont még ki-be kapcsolhatjuk a vezetékre integrált hangerőszabályón lévő kapcsoló segítségével.

3

Kényelem:

A kényelem az igazából változó… Attól függ, hogy kinek mennyire fekszik az adott fejhallgató kialakítása. Nekem például a Siberia V2 kényelem szempontjából nem a legideálisabb. Mert kicsit nagyobb fejem van és hoszabb (1 óra) használat után eléggé nyomta a fülemet és a fejemet szóval nem volt éppen a legkellemesebb használni, ebben közrejátszott a viszonlag nagy szorítóerő ami a fejpántot jellemzi.

Személyes vélemény/Összegzés:

Nekem személy szerint közepesen tetszett a Siberia V2. Kényelmesnek kényelmes, de nem hosszútávon, hangzása nagyon tiszta, ami nekem bejön, főleg a zenei ízlésemnek köszönhetően. Kinézetre nagyon stílusos, mutatós darab, egy LAN partyn nem szégyenkeznék egy ilyennel a fejemen. Hangerő nagyon is rendben van, a jó minőségű mikrofonnak külön örültem. Kicsit combosabb és nagyobb átmérőjű fülpárnát még elbírhatott volna. Nekem nem kellene, de játékosoknak bátran ajánlom. Nem fognak csalódni benne. Az áráért kiváló minőséget és hangzást nyújt. Az előnyös tulajdonságai mellé odaírom a kényelmeset mert igazából semmi gond nincs vele, ez az én egyéni fétisem, hogy fület körbeölelő, ruszki “nemspórolunksemmin” méretű fülpárnának kell lennie.

Pro:

  • Könnyű
  • Strapabíró
  • Jó hangminőséggel kényeztet
  • Kényelmes
  • Jó ár

Kontra:

  • Nincs

Tőlünk megkapja az Arany értékelést, mert nem tudunk nagyon belekötni, jó áron jót kapunk.

 

hunitarany1v0

 

A Steelseries Siberia V2 fejhallgatót az MSI Magyarország – a SteelSeries stratégai partnere biztosította.

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Kapcsolat

A sajtóközleményeket és a megkereséseket a pr@hunit.hu címre várjuk.

Általános megkeresés és információk: info@hunit.hu

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to top