PC

Steelseries Siberia Elite – Gamerek ékszere

A Steelseries már letett az asztalra egy pár igen sikeres fejhallgatót, mint például az ikonikusnak tekinthető Siberia sorozatot. Jelen tesztünkben a Siberia Elite bizonyíthatta rátermettségét. Hogy ez sikerült-e? Az a tesztből kiderül.

Csomagolás:

Az eddigi teszttermékek közül talán ennek van a legigényesebb csomagolása. Minden eleme kemény és selyemfényű karton. Igényesen van “tálalva” a fejhallgató is, tartozékok is egyesével szépen csomagolva. A doboz külsején is csak szolidan vannak jelen az infók.

Külsőségek:

Kivéve a dobozból, és kézbe véve leesik az állunk. Hatalmas és nagyon szép ez a műremek. Dizájnból már kapja is hatalmas pirosat. Talán a fülpárnák nagyok egy kicsit, de hasznosak. A fejpánt a Siberia V2-nél látott “huzalos” megoldás. Nagyon rugalmas, és kellően erős. A merevítés fémből készült, erre viszont nagyon vigyázni kell, mert egy óvatlan mozdulattal meghajlíthajtuk, és nincs visszaút. A fülrész kapott egy cirkuláris megvilágítást, aminek a színét 16581375 árnyalatban állíthatjuk és különböző effektusokkal turbózhatjuk, mint pl. pulzálás, ütemre villogás, a Steelseries Engine 3 szoftverrel (USB mód). Szabályozhatjuk még a hangszínt, mikrofon hangerejét, a mikrofon visszahallgatásának hangerejét, és aktiválhatjuk a Dolby módot.

Siberia Elite White Angle shot

Használat:

Csatlakoztatás egy saját csatlakozó és az ehhez csatlakoztatható adapterek segítésgével oldható meg. A fejhallgató tartozékait képezi egy USB-s Audio interfész, 4 pólusú (mobilokhoz használható) Jack csatlakozó, PC-hez használható (mikrofon, fejhallgató) csatlakozó, és a speciális kábel hosszabítója. Lehet gonosznak fogok tűnni, de az USB-s ketyere használata nem javasolt, kivéve, ha mindenképpen élni akarunk a világítással, mert csak ezzel működik. A hangja a fejhallgatónak ezzel a cuccal dinamikátlan, erőtlen, doboz. Nem is tudom, hogy hogy gondolták a Steelseriesnél ezt a dolgot. Érdemes beszerezni egy rendes hangkártyát. Ég és Föld a két dolog. Hirtelen ereje lesz a fejhallgatónak. Dinamika új értelmet nyer, és nem utolsó sorban, a részletek sem vesznek el, ami pont egy ilyen gamer fejhallgatónál nagyon fontos.

Steelseries siberia elite fekete

Hangzás:

A fejesnek nagyon kellemes hangja van. Mélyhangokat nagyon szépen adagolja a hallójáratokba, középtartomány nincs eltúlozva, nem doboz a hangja, magasakból viszont kicsit kevés van, és egy kis hangolásra szorult mire úgy szólt ahogy kellene neki.
Zajszigetelésből 10 pontot érdemel a Siberia Elite, azok a nagy fülpárnák kiegészítve a merevítéssel igazán jól működnek. Én sem hallottam a kintről jövő zajokat, és más sem hallotta amit én hallgatok. Tökéletes. Mikrofonnak nem szertelnék egy külön fejezetet, mert csak annyi lehet hozzáfűzni, hogy JÓ. Egy irányból észleli a mondandónkat, elrejthető a fejhallgató baloldali fülrészében, és kikapcsolható a fülrészen lévő tárcsa elfordításával (nagyon ötletes). A hangerő szabályzása is ily módon oldható meg, csak másik oldalon.

Steelseries siberia elite IFA

Összegzés:

A Siberia Elite egy olyan fejhallgató, amelyet bizonyára csak a tehetősebb gamer réteg fog magáénak tudni. Rengeteg extrával rendelkezik, nagyon szép és dinamikus hangzást lehet kicsikarni belőle, ha megbolondítjuk egy rendes hangkártyával. Valamint sok tartozék is jár hozzá a kompatibilitás jegyében.

Ami mellette szól:

  • Anyaghasználat

  • Hangzás

  • Extrák

  • Rengeteg tartozék

Ami ellene:

  • USB-s interfész nagyon gyenge

  • Kis hangolás ráfér

A Steelseries Siberia Elite tőlünk egy Arany értékelést kap.

hunitarany1v0

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Kapcsolat

A sajtóközleményeket és a megkereséseket a pr@hunit.hu címre várjuk.

Általános megkeresés és információk: info@hunit.hu

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Scroll to top