PC

MSI GK-701: Vörös Sárkány a kezünk alatt

Az MSI kapcsán főként olyan fontos PC-s hardverek kerülnek szóba, mint például a grafikus kártyák vagy az alaplapok. Ezeken a piacokon már bizonyított a gyártó, egy ideje pedig elkezdtek érdeklődni a játékosoknak szánt perifériák iránt. Eleinte csupán különféle együttműködésekben vettek részt, manapság azonban már saját név alatt is több termék fut.

Céljuk pedig nem más, mint a gamerek és minőségre vágyó felhasználók teljes behálózása. Ma már ha akarjuk, akkor nem csak a belső hardvereink, hanem a külső perifériáink is teljes MSI pompában csilloghatnak, hiszen van már headsetjük, egérpadjuk, egerük és billentyűzetük is. Legújabb tesztalanyunk a legutolsó kategóriába tartozik és remekül példázza, hogy hogyan képzeli ezt a perifériás dolgot az MSI.

Külső

Az MSI GK-701 nem egy vonzó egyszavas gamer terméknév, ami meglepő egy olyan gyártótól, mely igen ötletesen bánik a nevekkel. Ettől függetlenül már külsőre is látszik, hogy minőséggel és gamer életérzéssel van dolgunk. A piros-fekete MSI Gaming színezés nem csak márkaazonosításra szolgál, hiszen remekül kombinálták a két színt. A matt fekete alapon végigmegy egy piros csík, a jobb oldalon pedig ott virít a vörös sárkány, mely kisebb méretben a funkciógombon is helyet kapott, ami szintén igen hangulatos. A kábel nem lecsatlakoztatható, de aranyozott végű és megerősített vonalú, alul pedig négy gumírozott talp és a kitámasztók kaptak helyet. Mindezt a piros háttérvilágítás egészíti ki, ami felemás érzést kelthet bennünk.

MSI GK 701 1

Felszereltség

Manapság az RGB-őrület és a teljes személyre szabhatóság korát éljük, de az összképet nézve mégsem tudunk haragudni az MSI-re. A kapcsolók kapcsán természetesen mechanikus megoldásról van szó, méghozzá a piacvezető Cherry kapcsolóiról. A választás a Cherry MX Brown modulokra esett, melyek igen könnyed érzéssel és kisebb hanggal operálnak. Ezzel nincs is gond egy gamer billentyűzetnél, hiszen a gombok gyorsan reagálnak és gyorsan meg lehet szokni a használatukat.

Extra gombokat nem pakolt fel az MSI, de a már említett sárkányos funkciógombbal az F1-F12 sor másodlagos értelmet nyer. A szokásos médiagombok mellett a világítás módját és erősségét is állíthatjuk. Persze a választék nem túl bő, de egy erős vibráló piros háttérvilágítás is nagyon jól tud mutatni az asztalon.

MSI GK 701 3

Összegzés

A megjelenéskor 120 dolláros ajánlott árat szabott meg az MSI, ami talán egy fokkal magasabb a kelleténél. A felszereltséggel nincs is gond, hiszen egy minőségi megoldásról van szó, ugyanakkor ebben a kategóriában már közeledünk az RGB-s újdonságokhoz. Az MSI akkor lépett volna nagyot, ha mondjuk 80 dollár környékére tette volna ezt az újdonságot. További rossz hír, hogy a hazai boltok polcain nem igazán találkozhatunk vele, de ezt ellensúlyozva, aki be tudja szerezni, az egy hazai különlegességet birtokolhat.

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Kapcsolat

A sajtóközleményeket és a megkereséseket a pr@hunit.hu címre várjuk.

Általános megkeresés és információk: info@hunit.hu

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Scroll to top