PC

Genesis HX60: Szegény ember térhangzása

Ismét egy Genesis termék járt nálunk, ráadásul a lengyel gyártó egyik felsőkategóriás termékéről van szó, mely árban egyáltalán nem tartozik a drágább termékek közé. A Genesis HX60-as headsetet ár/érték arányban vizsgáltuk meg, kíváncsiak voltunk, hogy az ígért funkciók mennyire teljesednek ki egy ilyen baráti árazás mellett.

 Genesis HX60 1000x700px 2of31

A Genesis alapvetően sem egy drága márka, ugyanakkor néhány termékük bőven meghaladja egy átlag gamer költségvetését, elég csak 20-30 ezres billentyűzeteikre gondolni. Ezért is volt külön öröm számunkra, hogy a Genesis HX60 mindössze 10 000 Ft környékén került a hazai boltokba, ami még a headsetek piacán is olcsónak mondható. Persze akadnak nála jóval olcsóbb modellek is, de azok például nem képesek Virtuális 7.1-es hangzára és nem ilyen minőségben lettek megépítve.

 

Hangminőség

A hangminőség nagyon fontos egy PC-s headset kapcsán, hiszen a játék mellett manapság rengeteg mindent a gép előtt ülve csinálunk. Filmet nézünk, zenét hallgatunk, konferenciahívást intézünk vagy éppen csak a barátinkkal csevegünk. A Genesis HX60 20-20000Hz közötti frekvenciatartományon működik, ami elég szélesnek mondható az átlagos felhasználáshoz. Mindehhez 117dB-es érzékenység és egészen jó impedencia társul. Papíron tehát tényleg egy felsőkategóriás megoldásról van szó, de természetesen a saját tapasztalatok a legfontosabbak. Néhány hétig fő headsetként használtuk a tesztpéldányt és meg voltunk vele elégedve. Használtunk már nála jóval drágább, más márkájú fülesket, melyek közül sokan gazdagabb hangzásvilágot kínáltak, de nem tudunk elvonatkoztatni attól, hogy mit és mennyiért kapunk. 10 000 Ft-ért jelen esetben kapunk egy headsetet, mely jól néz ki, eSport játékoknál is hallani vele a lépteket, neszeket, jó az anyaghasználata és extrát is kínál.

Genesis HX60 1000x700px 1of31

Virtuális 7.1

Papíron egyértelműen a virtuális 7.1-es hangzás a headset legnagyobb különlegessége, hiszen ezzel a 10 000 Ft-os mezőnyben nem igazán találkozunk. 20 000 Ft környékén már akadnak hasonló termékek, tehát féláron kapjuk meg ezt a funkciót. Természetesen érződik, hogy virtuálisan generált térhatásról van szó, de ezt elmondhatjuk például egy kétszer ennyibe kerülő Logitech G430 esetében is. Alapvetően továbbra sem ajánljuk ennek a használatát, valahogy nekünk nem természetes.

Egyebek

A fülpárnák mögötti LED-világítás, a masszív kialakítás és a 280 centiméteres megerősített USB kábel kellemes extrát jelent jelen esetben. Mindehhez hozzájön még a jól használható, kábelen elhelyezet kontroller rész is, mely minden fontos funkciót el tud látni.

 

Összességében egy remek ár/érték arányú headset járt nálunk, melyet fiatal játékosoknak és hobbi gamereknek ajánlunk igazán.

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Kapcsolat

A sajtóközleményeket és a megkereséseket a pr@hunit.hu címre várjuk.

Általános megkeresés és információk: info@hunit.hu

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Scroll to top