PC

Csendes és hatékony – Cooler Master MasterCase SL600M

Nem egyszerű a számítógép ház gyártók élete. Nehéz olyan innovatív dolgokat beépíteni amelyek

Nem egyszerű a számítógép ház gyártók élete. Nehéz olyan innovatív dolgokat beépíteni amelyek arra ösztönzik a felhasználókat, hogy cseréljék le a régi, jól funkcionáló darabjaikat, csak azért, mert előrukkoltak valami szebbel. A Cooler Master évtizedek óta csiszolgatja a házait több-kevesebb sikerrel. A portfólióban számtalan ház van most is, foghíjasnak tűnik a kínálat, hiszen hiányoznak az új gamer termékek és a régi nagy sikernek örvendő zajcsökkentett házaknál sem sok változást láttunk az elmúlt időszakban.

Most talán lehet változás és ez az “öszvér” SL600M-nek köszönhető, hiszen ez az a ház amelyet a gyártó mindkét szegmensben ajánl. Az innovatív hűtési megoldásnak köszönhetően elképzelhető némi hatásfok növekedés és zajcsökkentés együttesen. A ház a kémény hatásra alapoz úgy, hogy kihasználja a meleg levegő áramlását, és nem a ház hátulján próbálja kipréselni, hanem a tetején engedi ki, amelyhez két darab 200mm-es ventilátor is hozzásegíti. A ház hűtő ventilátoroknál nem megszokott ez a méret, de minél nagyobbak annál jobb a hatásfokuk és annál alacsonyabb a zajkibocsátásuk. De ez nem minden! A ház eleve úgy lett kialakítva, hogy a VGA vertikálisan is elhelyezhető legyen, így is növelve a hatásfokot és a látványt. Az előlapi I/O panel sem a megszokott, hiszen egy közeledésérzékelős panelt kapott, amely amikor érzékeli valamilyen tárgy közeledését, felkapcsolja az USB-t megvilágító fényeket, így a felhasználónak nem kell gyertyával világítania, ha be szeretne dugni valamit. A háttértár keretek is átalakultak, és az SSD és HDD felfogatása mellett akár folyadékhűtés kiegészítőjeként is használhatóak, a folyadéktartály felfogatására.

SL600M FS Left 2

A ház küllemét az alumínium határozza meg, amely már régóta szinte védjegye a gyártónak, hiszen anno ők kezdtek el először kísérletezgetni a full alumínium házakkal. A zajcsökkentést elősegítő kialakítású panelek homokfújt alumíniumból készülnek és nagyon kellemes formájúak. A ház maga sem hivalkodó, viszont látszik rajta az igényes kialakítás.

SL600M Hero

Az extra funkcióknak azonban ára is van, hiszen a gyártó az itthoni ajánlott árat 67 900 forint bruttóra lőtte be, amely azért a hazai pénztárcáknak megterhelő lehet.

SL600M Lifestyle 01 Day

 

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Kapcsolat

A sajtóközleményeket és a megkereséseket a pr@hunit.hu címre várjuk.

Általános megkeresés és információk: info@hunit.hu

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to top