PC

CM Storm Sirus – Gamerekre hangolva

Ha komoly játékos karriert tervezünk, vagy csak a haverokkal nyomunk egy gyors csatát, akkor bizony szükségünk lesz egy jó kis headsetre, erre jó lehet a Steelseries Siberia V2 vagy bármi komolyabb Jack csatlakozós fejhallgató, de azt ha teljes mértékben ki szeretnénk használni, akkor bizony szükségünk lesz egy hangkártyára is. De vannak olyan helyzetek, amikor nincs pl. hangkártyának hely már az alaplapban, akkor valószínűleg egy USB-s megoldásba fogunk invesztálni, de akkor már miért ne legyen a fejhallgató is USB-s? Egyik nagy előnye a kompatibilitás, a másik meg, hogy nem kell külön hardver (hangkártya) a használatához.

 Bár ezen megoldások hangminősége sokszor nem kielégítő, elég gyatra, zajos. De akadnak kellemes darabok is, mint pl. a CM Storm Sirus 5.1 .

 

1

 

Kinézet:

A fejhallgató eléggé futurisztikus dizájnt kapott. Finom vonalakkal dolgoztak a tervezők, nincsenek szögletes részek, csakis tiszta finom élekkel találkozhatunk minden ponton. Matt szürke és fekete színben pompázik a Sirus. A fejhallgatóhoz tartozó összes kábel fekete harisnyát kapott. Piros világítást kapott a fejhallgató mindkér oldalán megtalálható CM Storm logó és a “vezérlőegység”.

2

Vezérlőegység:

Ez kapcsolódik a számítógéphez 2 db USB porton keresztül amit mindenképpen csatlakoztatni kell, különben stabilitási problémák léphetnek fel a gyenge áramellátás miatt és amúgy is ez ébreszti fel a fejhallgatóban lakozó fenevadat. A gépünkhöz való csatlakoztatás után, fel kell telepítenünk a gyártó weboldalán megtalálható drivert amivel egyetemben települ a szoftver is aminek segítségével konfigurálhatjuk a fejhallgatót. Maga a fejhallgató egy külön csatlakozón kapcsolódik a vezérlőhöz, amire csatlakoztathatunk is jack csatlakozókból álló kábelkorbácsot is, aminek segítségével hangkártyára köthetjük.

Hangzás:

Hangzásra abszolót rendben van. Fontos megjegyezni, hogy a Sirus valódi surround hangzással kényeztet, nem pedig virtuális térhangzást teremt meg. A fejhallgatóban oldalanként 4 db hangszóró található meg (F/R/C 30mm-es, Sub 40mm). Ezek mindegyike szerepet játszik a megfelelő hangzás megteremtésében. Hangváltó nem található fejhallgatóban. Szoftveres úton van megoldva a különböző frekvenciatartományok szétválasztása, és megszólaltatása az egyes hangszórókon. Ennek köszönhetően még ha a mélyhangok intenzívek is, akkor sem telepednek rá a többi hangra. Magas és középtartomány nagyon rendben van. Nincs idegesítő kiemelés a felsőbb frekvenciatartományokban, és az eltúlzott középtartomány miatti “doboz hang” sincs jelen.
Két fajta fülpárna közül választhatunk, az egyik egy szövet, a másik egy műbőr fülpárna. Az előző kényelmesebb használatot tesz lehetővé, utóbbi használata pedig combosabb mélyhangokat eredményez.

Mikrofon:

Mikorfon hangminősége jó, zaj, cicegés, stb. nem tapasztalható, minden esetben tisztán értett a másik fél, viszont a szoftveres oldalon akadnak gondok: Néha nem kapcsolja ki, visszahallom magam esetenként, de ezek egy újracsatlakoztatással megszűnnek. Ha felhajtjuk a fejünk mellé, akkor egy kattanás jelzi azt, hogy kikapcsolt a mikrofon, továbbá a vezérlőn is kikapcsolhatjuk. A mikrofon egyébként nem hajlítható, merev. Környezeti zajokból egy nagyon keveset összeszed, de a jel 90-95%-a a mi hangunkból fog állni.

Kényelem:

A fejpánt szivacsos borítást kapott felül, a fülpárnák cserélhetőek. A fejpánt szorítása közepesen erős, a Siberia V2-nél kicsit gyengébb, érdemes nagyobbra állítani a fejpántot, hogy a fülpárnák rá tudjanak ereszkedni a füleinkre. Hoszab használat után sem kényelmetlen, némi keserű szájízt okoz a viszonylag nagy mérete, így gondoskodnunk kell egy kisebb helyről az asztalunkon, vagy egy fejhallgató tartó beszerzését érdemes megfontolni.

Pro:

  • Szép dizájn
  • Jó hangzás
  • Ütős basszusok
  • Jó hangminőségű mikrofon
  • Kényelem
  • Kompatibilitás

Kontra:

  • Szoftveres gondok

Személyes vélemény:

Nekem az ittléte alatt megtetszett a Sirus. Kényelmes, jó nagy (ami nekem egyfajta mániám, hogy ha fejhallgató akkor jó nagy legyen), hangzás brutális, a mélyek egy kis Minimal társaságában elszabadulnak és garantált masszázsban lehet részünk. Mikrofon jó, a “szoftveres gondok” nagyon ritkán jöttek elő. A használat során talán 2 alkalommal. Dizájn nagyon tuti, egy LAN-on biztos nem szégyenkeznék ezzel a fejemen. Kicsit hosszúak a kábelek, de találtam helyet szóval ez sem volt gond.
Tőlünk megkapja a Bronz értékelést, mivel minden rendben van vele, csak az a fránya szoftver köpött bele a levesbe.

 

hunitbronz1v0

 

A fejhallgatót a Cooler Master magyarországi képviselete, a Cooler Master Hungary bocsátotta rendelkezésünkre.
Ezúttal is Köszönjük!

cooler-master-logo---black

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Kapcsolat

A sajtóközleményeket és a megkereséseket a pr@hunit.hu címre várjuk.

Általános megkeresés és információk: info@hunit.hu

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to top