PC

CM Storm Reaper – A Cooler Master kaszása

Szerkesztőségünkben ezúttal a CM Storm Reaper gaming egér járt. A Reaper az ún. “Aluminium Series” egyik tagja. A MECH és a Pulse-R társaságát élvezi.

Megjelenés:

Maga az egér egy az eszköznél alig nagyobb dobozban lapul. Kicsomagolás után kicsit szemügyre véve, feltűnik az első tapintásra igen hideg alumínium borítás ami a tenyerünk alatt fog helyet foglalni.

Tovább nézegetve a bal oldalon találunk egy gombot amihez – a többivel egyetemben – bármilyen funkció hozzárendelhető (erről később). Az egér megjelenésén hivatott javítani egy fehér megvilágítás, melynek fényereje szabályozható több lépésben, valamint pulzáló hatás is adható neki.
A fentebb említett alu borítás levehető és modolható a garancia elvesztésének veszélye nélkül. Egyébként ez az alu borítás “hűtőfelületként” is szolgál a tenyerünknek, ezzel megelőzve a kellemetlen izzadást. Az egér egy 1,8m-es harisnyázott és aranyozott végű USB kábellel csatlakozik a számítógépehez.

6

Főbb tulajdonságok:

Az egér lelke egy 8200DPI felbontású AVAGO ADNS 9200 lézeres szenzor. Ami lehetővé teszi a 3,8m/s-os gyorsulással járó mozdulatok pontos lekövetését is. Ezt valljuk be elég nehéz “kihasználni”. Képzeljük el azt a helyzetet, hogy 1 másodperc alatt 3,8m-t megtesz a kezünk. Ezzel a mozdulattal akár a falat is át tudnánk ütni. 🙂 Szóval ebbe nem lehet belekötni. Ezt a gyártó még megadta 30G gyorsulás formájában is. Az egér 145g súlyú és nem súlyozható. 128kB fedélzeti memóriával rendelkezik amibe a profilokat tudjuk menteni. 8 gombbal rendelkezik, ezek mindegyike szabadon programozható.

Kényelem:

Kényelem szempontjából a nagyobb kezűeknek kedvezőbb lehet, de a méret jól el lett találva és a kisebb tenyerűek is kényelmesel használhatják. Néha kellemetlen meglepetést tud okozni az alu borítás, de hamar átmelegszik és megszűnik ez a kis kellemetlenség. Klikkelés kellemes és csendes, nem igényel komolyabb erőkifejtést a gombok lenyomása. A görgetés hangtalan. A ritkábban használt (alapesetben) DPI állító gombok használata egy elég kényelmetlen manővert igényel, de mint mondtam, ez ritkán használt funkció.

7

Szoftver:

Az egér teljes kihasználásához elengedhetetlen a Reaper szoftver letöltése. Miután túlvagyunk a “Next-Next-Next-Finish” műveleten és egy kicsit várakozunk amíg a szoftver megbeszéli az egérrel a megbeszélnivalót, neki is láthatunk a beállításnak.
A szoftver csakis kizárólag Windows OS mellett működik.

1

 A kezdőképernyőn az egér képe és az egyes gombok funkcióját beállító menü fogad.

 

2

A második képernyőn az DPI szintekhez tartózó DPI értékeket határozhatjuk meg 100 DPI-s lépésekben.

 

 3

A harmadik oldalon találjuk a makrók rögzítéséhez szükséges eszközöket. Megadhatjuk, hogy mennyi ideig tartson egy-egy billetyű/egérgomb lenyomás visszajátszása. 256 “egység” menthető, ami 43 gomb egymás utáni lenyomását jelenti maximum. Profilonként hatszor áll rendelkezésre ennyi hely (hat gombra tehetünk makrót mert egy bal és egy jobb klikket mindeképpen be kell állítsunk valamely gombra). A makrók mentése egy fájlba történik (Windows 8.1 esetén ajánlott a Skydriveot használni és akkor biztosak lehetünk benne, hogy meglesznek a makrók).

 

4

 A következő oldalon az egér és a PC között szinkronizálhatjuk a profilokat.

 

5

A következő (egy kicsit felesleges) oldalon áttekinthetjük az elmentett makrókat és gombokhoz rendelhetjük azokat.

Összegzés:

A Reaper személyében egy nagyon kényelmes és bitang jól kinéző egeret ismerhettünk meg. Nem túl futurisztikus, nem túl extrém és nem is átlagos a megjelenése. A szenzor, a legnagyobb DPI értéken használva és a játékokban a legkisebb érzékenységre állítva iszonyat pontos célzást tesz lehetővé. Az alu rész személyre szabásánál csak a képzeletünk szabhat határt.

Pro:

  • Brutál pontos szenzor
  • Jó kinézet
  • Tesztreszabhatóság
  • Kényelmes használat
  • Makrófunkciók

Kontra:

  • Súlyozhatóság hiánya

Értékelés:

A CM Storm Reaper kiérdelemte az Arany értékelést, ha még a súlyozhatóságot megoldották volna,
akkor még akár a Platina értékelést is megkaphatta volna.

 

hunitarany1v0

 

A CM Storm Reapert a Cooler Master magyarországi képviseletétől kaptuk tesztre. Ezúttal is Köszönjük!

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Kapcsolat

A sajtóközleményeket és a megkereséseket a pr@hunit.hu címre várjuk.

Általános megkeresés és információk: info@hunit.hu

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Scroll to top