PC

FeminIT: AquaJam hangszóró – buli van a strandon!

Rovatunk második tesztjének alanya egy igazán különleges Bluetooth hangszóró, mely valódi buli élményt kínál földön, vízen és levegőben. Az AJ2-es vízállósága, illetve akár 10 órás üzemideje miatt hívta fel magára a figyelmet, hisz e tulajdonságainak köszönhetően akár megfelelő kertiparty kellék is válhat belőle.

 

Első kézbevétel

Már a csomagolásával felhívja magára a figyelmet, a hengeres, átlátszó kialakítás igazán egyedi külsőt kölcsönöz az egységnek. Bár ez funkcionálisan semmit nem számít, de rögtön szembetűnik, hogy fiatalos, trendi termékről van szó. És azért a dobozába visszarakva a későbbiekben is biztonságban tudhatjuk a termékünket. A csomagolásban magán a hangszórón kívül angol, és magyar nyelvű leírás, töltőkábel (USB) és a rögzítők találhatók meg.
A speaker hengeres kialakítású, az egyik oldalán a hangszóró membránja helyezkedik el, a tetején a hangosító/halkító illetve számválasztó gombokkal. Felül a töltés különleges fedője és nyílása található, – a különleges fedőnek a vízállóság miatt van nagy jelentősége. A másik oldalon pedig a rögzítési lehetőségekhez van egy megoldás.

 

djmedia:91

Használat közben

A használati utasítás átfutása után a notebookkal próbáltuk összecsatlakoztatni, ami sajnos nem sikerült, ez vélhetően nem az AquaJam2 hibája, mert ugyanez a művelet rögtön utána okostelefonnal nagyon gyorsan sikerült. Tehát a Bluetooth működik, és már szól is a zene! Azon nyomban ki is vittem az erkélyre, hogy majd napozás és pancsolás közben milyen jó lesz hallgatni. Sajnos itt csalódnom kellett, mert amint nem, vagy nem megfelelően látott rá a telefon és a hangszóró egymásra, máris megszakadt a kapcsolat. Ami lássuk be egy kertben, strandon, biciklizés vagy síelés közben nem túl életszerű követelmény. Ráadásul nálunk szó sem volt 10 méteres hatótávról…Nincs mit szépíteni, ezen a téren nem nyerte meg a tetszésemet.
Amikor végre sikerült megfelelő rálátással és közelséggel a telefonhoz elhelyezni a hangszórónkat, akkor elindítottuk a folyamatos lejátszást. Két dologban itt nem kellett csalódnunk, sőt! A hangja meglepően jó és üzemidő tekintetében is verhetetlennek bizonyul az AJ2-es.
Kicsit bővebben a hangról annyit mondanék, hogy ettől a kis hengertől nem sokat vártam, viszont kellemes csalódást okozott és valóban szép hangja van, jó hallgatni. Nem jut eszembe róla, hogy dobozhangja van, hosszú távon is kellemes élményt nyújt. A halkítás és hangosítás is működik, viszont hangerő tekintetében ne várjunk sokat, zajos társaság mellett, nagy pancsolás közepette bizony nem sokat fogunk belőle hallani, de kellemes cseverészős baráti sütögetés mellett jó aláfestő zenét tud biztosítani. És valóban hosszú órákon keresztül nem lesz szükségünk az újratöltésre!
A dobozban 3 féle rögzítési lehetőségre is megoldást kínálnak, így akár biciklizés közben is magunkkal vihetjük és hallgathatjuk kedvenc zenéinket, sőt nem utolsó sorban egy gombnyomással felvehetjük a telefont is, így biztonságosan tekerhetünk tovább.

 

djmedia:92

Összegzés

Az AquaJam2 igazán barátságos kis játékszer. Amit a szép hangja, vízállósága és hosszú működési ideje tesz vonzóvá, de személy szerint engem zavar a macera a bluetooth rálátással, így legnagyobb jóindulattal is csak annyit tudok mondani, hogy érdekes darab, amit egyszer érdemes kipróbálni, de ne várjunk tőle sokat.

 

FeminIT faktor:

1. Vízálló, ha a haverok vagy gyerekek lefröcskölik, sem kell aggódnunk
2. Hosszú üzemidő
3. Könnyű hordozhatóság és rögzíthetőség

 

Köszönjük az Expert Zrtnek, hogy a terméket a rendelkezésünkre bocsátotta!

 

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Kapcsolat

A sajtóközleményeket és a megkereséseket a pr@hunit.hu címre várjuk.

Általános megkeresés és információk: info@hunit.hu

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Scroll to top