PC

Zalman R1: Stílus olcsón

A Zalman hazai képviseletével igen jó kapcsolatot ápolunk, így minden hónapra jut legalább egy tesztelnivaló, melynek nagyon örülünk, hiszen egy neves gyártóról van szó, mely a hazai közösség számára is jó ésszerű vételt kínál. Nemrég a Zalman R1 járt nálunk, az alábbiakban pedig elmondjuk, hogy mit gondolunk a gyártó nem is olyan régi modelljéről.

A számítógépházak piacán ugyanis nem szokás évente újítani a modelleket, maximum a palettát bővítik a gyártók, az ikonikus és sikeres házak pedig hosszú évekig a piacon maradnak. A Zalman R1 még nincs két éve, hogy piacon van, az árkategóriát tekintve pedig a mezőny alján helyezkedik el, hiszen 12 000 Ft környékén szerezhető be. Sokan szeretnek a házon spórolni, de az egyre igényesebb belső hardvereknek azért kijár egy igényes külső. Szerencsére a Zalman R1 esetében ez meg is adatik, hiszen első ránézésre egy jóval drágább háznak tűnik, mint amilyen valójában.

ZM R101kor 11

Hagyományos ATX méretű megoldásról van szó, mely egyébként meglehetősen kompakt, így nem foglal el több helyet annál, mint amennyit a belső mérete megkíván. Jelenleg fekete és fehér színben is kapható a ház, nálunk pedig a fekete modell járt. A vonalvezetést tekintve egy egészen minimalista házról van szó, elől egy fényesebb festést viseló ajtó, oldalt pedig egy kisebb plexi vár minket. Az oldalsó R1 embléma szerintünk csak hozzátesz a házhoz, egy LED-es ventilátorral pedig este is egészen szép látványt kapunk.

R1 White 11

Az ajtó mögött az optikai meghajtóhoz és a ventilátoroknak, levegőnek kialakított résekhez jutunk, az I/O panel pedig a ház tetejére került. A legfontosabb gombok mellett a szokásos 3,5mm-es csatlakozások, két USB 2.0 és egy USB 3.0 csatlakozó vár minket, tehát panaszunk egyáltalá nem lehet. A ház tetejéről szintén leszedhetünk egy panelt, alá pedig újabb ventilátorok építhetőek be. Néhányra szükség is lesz, hiszen a csomagban csak egy hátsó ventilátor van benne, ami a komolyabb belsőhöz nem igazán elég. 

Az anyaghasználatot tekintve főként műanyaggal találkozhatunk, de ne felejtsük el, hogy 12 000 Ft-ról beszélünk. Cserébe a legerősebb konfigokat is beszerelhetjük és olyan extrákat kapunk, mint az első ajtó, a porszűrős kialakítás és az oldalsó plexi. A fehér változat az ajtó külső színe miatt is különleges, árban pedig ugyan akad ellenfele az R1-nek, a tulajdonságok terén kevesen veszik fel vele a versenyt.

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Kapcsolat

A sajtóközleményeket és a megkereséseket a pr@hunit.hu címre várjuk.

Általános megkeresés és információk: info@hunit.hu

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to top