PC

Xilence 90W MINI Notebook töltő teszt

Ezúttal a Xilence univerzális notebook töltője járt nálunk.

Bevezetés:

Megeshet az, hogy a notink töltője megadja magát, vagy csak szükségünk van valamihez egy külső tápadapterre, pl. ITX alaplap. Ilyenkor jön képbe, hogy vásárolnunk kell valamiféle töltőt. Na de milyet? Ha rákeresünk valamelyik nagyobb aukciós oldalon a „Notebook töltő” kifejezésre, akkor ezernyi találatot is kaphatunk. De ezek többsége ilyen kínai szemét, ami akár veszélyes is lehet eszközünkre, vagy akár saját testi épségünkre is. Éppen ezért körültekintően kell választanunk.

Xilence Mini90W 1

Csábító lehet az alacsony ára ezeknek az eszközöknek, de nem szabad megvenni ezeket, kivéve, ha biztosak vagyunk a dolgunkban, és pontosan tudjuk, hogy mit veszünk. A tesztalanyunk az olcsó kínai termékekkel szemben minőségi és megbízható darab.  Nem különb egy olcsó notebook töltőnél, azzal a kivétellel, hogy megtalálható minden olyan áramkörvédelem, ami nélkülözhetetlen a hibamentes működéshez. A töltő rendelkezik rövidzár, túlfeszültség, túláram és túlmelegedés elleni védelemmel is. 

 

Mit rejt a doboz?

Xilence Mini90W 2

A töltő igen aprócska dobozában semmi egyebet nem találunk, csak a töltőt, a hozzá való csatlakozókat és egy használati utasítást. A töltő kinézetre teljesen átlagos, csak a tetején elhelyezett hétszegmenses kijelző a szokatlan. Tizenegy darab töltőfejet mellékel a gyártó a töltőhöz, amiknek segítségével működésre bírhatjuk, és különböző notebook típusokhoz csatlakoztatjuk. A kijelzőn pedig kijelzésre kerül a kimeneti feszültség. A következő táblázatból „leshető” ki, hogy melyik csatlakozó milyen notebookhoz való, és hogy milyen paraméterekkel ruházza fel a töltőt.

Xilence Mini Param

Tapasztalatok:

Xilence Mini90W 3A legtöbb próbált notival tökéletesen működött csak egy Dell Vostro mondta azt, hogy Ő ezzel nem fog tölteni, és csatlakoztassam a gyári töltőt. A kipróbált notebookok között volt számos Toshiba notebook (S50B, L50B,CL10,U300,C855D), ASUS (X551), Samsung, Lenovo Thinkpad és egy Sony VAIO. Probléma szokott lenni sok töltőnél, hogy annyira felmelegednek, hogy már akár tojást is lehetne sütni rajtuk. Nos, a tesztalanyunk nem ilyen, egymás után 3 gépet töltöttem fel vele és csak langyos volt. Nem forrósodott fel. Ágyban már lehet nem ez a helyzet. Csatlakozók cseréje könnyű, bár néha egy kicsit hajlamos rászorulni a kábelvégre, amihez a töltőfejet kell csatlakoztatni. Kábelek kicsit merevek, ugyanakkor nagyon strapabírónak tűnnek.

Pro:

  • Széles kompatibilitás
  • Stabil működés
  • Alacsony ár

Kontra:

  • Nincs

Összegzés:

Xilence Mini90W 4

A Xilence olcsó töltője megfelelő lehet szinte bármely töltő kiváltására. Nem csak notebookokat tölthetünk vele, hanem valamilyen alacsony fogyasztású PC tápellátására is alkalmas lehet. Nem melegszik, stabil működésű, olcsó. Bátran ajánlom a megvételét bárkinek akinek szüksége van rá. A Xilence MINI sorozatában találhatunk még 75 és 120W-os példányt is. Tehát szabadon választhatunk az igényeinknek megfelelően. A boltokban a 90W-os modellhez 7000Ft körüli áron, a 75W-os modellhez 5600Ft-os áron, és a 120W-os modellhez 9000Ft-os áron juthatunk hozzá.

A töltőt a Xilence ajánlotta fel tesztre. Ezúttal is köszönjük nekik!

Xilence Logo

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Kapcsolat

A sajtóközleményeket és a megkereséseket a pr@hunit.hu címre várjuk.

Általános megkeresés és információk: info@hunit.hu

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to top