PC

Új vezeték nélküli nyomtatási megoldások a Konica Minoltától

A mobileszköz-használók elvárásainak megfelelően a Konica Minolta négy új vezeték nélküli nyomtatási megoldással bővítette vezeték nélküli lehetőségeit: AirPrint, Google Cloud Print, Android Printing Framework és Mopria Print Service alkalmazás. A rövid hatótávolságú kommunikáció (NFC) segítségével a mobil nyomtatás még gyorsabb: a használók mobil eszközüket a Konica Minolta berendezéshez csatlakoztatva nyomtathatnak. Ezen kívül nem csak vezeték nélküli környezetben szükséges a mobil nyomtatás. Ezért a Konica Minolta olyan, a vezeték nélküli környezetet támogató rendszerekkel látta el nyomtatási rendszereit, mint például a vezeték nélküli LAN hozzáférési pont mód vagy a WiFi Direct.

 

konica1 200px

Ma már széleskörűen elérhetők a technológiai újítások, így a szellemi munkavállalók is egyre mobilabbak. A legtöbb irodai alkalmazottnak már nem szükséges teljes munkaidejét vállalatán belül eltöltenie, gyakran az általuk választott helyről is dolgozhatnak. Az IDS piackutató cég előrejelzése szerint a mobil munkavállalók száma 2015-re eléri az összmunkaerő 37,2%-át, azaz 1,3 milliárd főt.  A növekvő mobil munkaerő igényeire alapozva a professzionális felhő alapú és mobil nyomtatási alkalmazásoknak megbízható, biztonságos nyomtatást és rugalmas munkavégzést kell biztosítaniuk, valamint elő kell segíteniük a mobil eszközök megválasztásának lehetőségét a dolgozók saját eszközeinek munkacélú használatát (BYOD) célzó szervezeti stratégia részeként. Egy német végfelhasználók körében végzett felmérésben arra a kérdésre, hogy mért nem nyomtatnak okostelefonjukról, vagy egyéb mobil eszközükről, a válaszadók több mint 24%-a azt válaszolta, hogy mobil eszközük nem támogatja a vezeték nélküli nyomtatási lehetőségeket. Több mint 18%-uk pedig azt a választ adta, hogy eszközükről túl sok időbe telik a nyomtatás, és nem tudják, milyen szoftver segítségével tudnak nyomtatni.  Ezek az eredmények is azt bizonyítják, mennyire fontos a felhasználók számára különféle munkastílusokhoz alkalmazkodó, magas kompatibilitást és könnyű használatot biztosító nyomtatási lehetőségeket kínálni. Az AirPrint, Google Cloud Print, Konica Minolta Print Service és Mopria Print Service alkalmazásokkal a Konica Minolta pontosan ezeknek az elvárásoknak kíván megfelelni.

konicaminolta apple air printA Konica Minolta bizhub eszközei AirPrint tanúsítvánnyal rendelkeznek, így az ügyfelek kiváló minőségű képeket és dokumentumokat nyomtathatnak közvetlenül az alkalmazásokból anélkül, hogy külön illesztőprogramot kellene telepíteniük. Az AirPrint az Apple vezeték nélküli technológiája, amely az iPad, iPhone és iPod Touch, valamint iMac és Macbook eszközökön érhető el.
 
konicaminolta google cloud printA Google által biztosított Google Cloud Print™ (GCP) lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy hálózati kompatibilis eszközükkel egy Google-fiókhoz rendelt nyomtatót használjanak anélkül, hogy illesztőprogramot telepítenének a készülékre. A nyomtató más dolgozókkal megosztva is használható. A GCP-t támogatja az iOS, az Android, a Windows és a Mac operációs rendszert.

Az Android Printing Framework rendszeren alapuló Konica Minolta Print Service olyan beépülő modul, amely nem jelenik meg alkalmazásként a készüléken. Az Android használók (4.4 KitKat vagy későbbi típusú operációs rendszerrel) több Konica Minolta eszközre nyomtathatnak harmadik fél alkalmazásai vagy nyomtató illesztőprogramok nélkül.

konicaminolta mopria print serviceA fő mobil és nyomtatási szolgáltatók közötti tengelyt képező Mopria kifejlesztette a Mopria Print Service beépülő modult, amellyel az ügyfelek közvetlenül Android 4.4 vagy újabb operációs rendszerrel rendelkező készülékről nyomtathatnak. Vezeték nélküli hálózaton keresztül könnyedén nyomtathatók dokumentumok, például fényképek, honlapok és PDF fájlok, a Mopria tanúsítvánnyal rendelkező kimeneti eszközökkel.

konicaminolta wifidirectVezeték nélküli hálózattal nem rendelkező környezetben a Konica Minolta multifunkciós nyomtatója vezeték nélküli hozzáférési pontként működik, olyan vezeték nélküli hálózatot biztosítva, amely a vállalat hálózatától elkülönülve nyújt teljes körű biztonságot. Másik lehetőségként a nyomtatási rendszeren aktiválható a WiFi Direct, ami azonnali kommunikációt biztosít a mobil eszközzel.

konicaminolta wirelessLAN access pointEzenkívül az NFC segítségével a közvetlen nyomtatás érdekében a kimeneti eszköz és a mobil terminál rendkívül egyszerűen összekapcsolható. A mobil használónak nem akad gondja a nyomtató regisztrálásával vagy a hálózati beállítással.

„Ezeket a technológiákat Konica Minolta multifunkciós berendezéssel működtetve az ügyfelek bármely környezetben nyomtathatnak közvetlenül mobil eszközükről külső alkalmazás vagy illesztőprogram használata nélkül” – magyarázza Julien Azzi, a Konica Minolta Business Solutions Europe irodai nyomtatás részlegének termékmenedzsere. „Új mobilitási megoldásainkkal ügyfeleink számára nagyobb rugalmasságot, és flexibilisebb munkavégzést biztosítunk.”

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Kapcsolat

A sajtóközleményeket és a megkereséseket a pr@hunit.hu címre várjuk.

Általános megkeresés és információk: info@hunit.hu

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to top