PC

Új fényképezőgépeket jelentett be a Sony: RX100 V

A Sony RX100 V kategóriájának leggyorsabb autofókuszával 1 és a világ legtöbb AF pontjával rendelkező kompakt fényképezőgépe, amely a világ leggyorsabb sorozatfelvételére képes.

unnamed

A Sony professzionális szintre emeli az autofókusz teljesítményt a kompakt fényképezőgépek piacán. A gyors, fáziseltoláson alapuló hibrid AF rendszerrel felszerelt RX100 V a piacon jelenleg leggyorsabbnak számító 0,05 másodperces 2 élességállítási idővel i , valamint 315 AF ponttal i rendelkezik, amely lefedi a képmező közel 65 százalékát. A fényképezőgép sorozatfelvételi képességét is továbbfejlesztették: a RX100 V 24 képkocka/másodperc 3 sebességre képes (ez a kompakt gépek között a világ leggyorsabbjának számít i ) teljes, 20.1 megapixeles (becsült effektív pixelszám) felbontásban összesen 150 képfelvételig 4 , a megfelelő autofókusz és automata expozíciós beállítások mellett. A Sony RX100 V-ben megtalálható a legújabb fejlesztésű, 1.0 típusú, rétegzett áramkörös Exmor RS™ CMOS szenzor DRAM chippel párosítva és egy ZEISS ® Vario-Sonnar T* 24-70 mm 5 ekv. gyújtótávolságú, F1.8 – 2.8 fényerejű zoomoptika. Mindemellett a fényképezőgép fejlett képfeldolgozó processzorral rendelkezik, melyet a Front End” LSI segédprocesszor tesz igazán hatékonnyá, hiszen hozzájárul a gyorsabb adatkiolvasáshoz, az átmeneti tároló kibővítéséhez és az optimális képminőséghez különösen magas ISO érzékenység esetén. A fényképezőgéppel többek között 4K videókat készíthetünk teljes pixel-kiolvasással 6 pixel binning nélkül, valamint szuper slow-motion mozgóképeket- akár 1000 képkocka/másodperc 7 képfrissítéssel.

Gyors képérzékelés, még gyorsabb felvétel A Sony RX100 szériában elsőként a legújabb RX100 V modellben található meg a gyors fáziseltoláson alapuló hibrid AF rendszer, amely egyesíti a fáziseltolásos és kontrasztalapú autofókusz előnyeit, ezáltal a fényképezőgép 0.05 másodperces ii élességállítási időre képes. A hihetetlen sebesség és a képmező 65 százalékát lefedő, 315 dedikált pontos AF 2 rendszer biztosítja, hogy a kiszámíthatatlanul mozgó témákról is gyors és precíz felvételek készülhessenek. Mindemellett az eszköz tartalmaz egy “Front End” LSI segédprocesszort, amely hatékonyan működik együtt a BIONZ X™ képfeldolgozó processzorral a gyorsabb adatfolyam elérése érdekében. A két jelfeldolgozó egység és a fejlett AF rendszer 24 képkocka/másodperc iii sorozatfelvételi sebességet tesz lehetővé teljes, 20.1 megapixeles (becsült effektív pixelszám) felbontásban- 150 képfelvételig iv , AF és automata expozíciós beállítások mellett. Ebben a gyors sorozatfelvételi üzemmódban a kereső elsötétedési ideje minimális, így a nagyszerű pillanatok az események sűrűjében, szinte azonnal megörökíthetőek. A sorozatfelvétel akár csendes üzemmódban is elérhető, ekkor az exponáló hangjelzés nélkül vii működik. Az RX100 V új fókusz üzemmóddal is bővült (AF-A), amely automatikus váltást tesz lehetővé a folyamatos és egyszeri AF módok között. A felhasználók manuálisan is kiválaszthatják, hogy a képkereső képernyőjén megjelenjenek-e a folyamatos AF és fázisérzékelős AF területek, mialatt véglegesítik a felvételt.

Az RX100 V-ben található egy rendkívül gyors, rázkódás elleni elektronikus zárszerkezet is (1/32000 másodpercig léptethető), amely minimalizálja a gyorsan mozgó tárgyak esetén gyakran előforduló “rolling shutter” effektus okozta hatást. A gyors zárszerkezet segítségével a fényképezőgép tűéles, kristálytiszta képeket készít – széles blendenyílás mellett – akár EV19 8 fényerőig. A széles blendenyílás és a gyors zárszerkezet segítségével fotózhatunk oly módon, hogy az objektum éles, a háttér viszont elmosódott legyen akár a legszélsőségesebb fényviszonyok között is. Újdonság az RX100 V-ben, hogy a felhasználók a kezdeti nagyítás mértéke mellett kiválaszthatják, hogy a nagyítás a fókuszpontra vagy a kijelző közepére essen.

 

 

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Kapcsolat

A sajtóközleményeket és a megkereséseket a pr@hunit.hu címre várjuk.

Általános megkeresés és információk: info@hunit.hu

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to top