PC

Thonet & Vander Vertrag – Zen Mester tanítványa

Szerkesztőségünkben egy újabb Thonet&Vander hangszóró járt, a Vertrag, hogy mit is tud? Az a tesztből kiderül!

Megjelenés, kezelés és specifikációk:

A hangszórópár egy kartondobozban érkezett hozzánk, a dobozon szinte kizárólag termékfotók találhatóak, csak az oldalán található leírás töri meg az egyszerűséget.

A hangszóró fekete színben pompázik HDAA (High Density Acoustic Absorber) névre keresztelt anyagból készül, ami (a gyártó elmondása szerint) az MDF-re hasonlít, de sokkal jobb akusztikus tulajdonságokkal rendelkezik. 

2

Dizájn tekintve ugyancsak egyszerű, szinte már “baltával szabdalták össze a végleges formáját. Nagyon jól mutat az asztalon vagy akár a falra szerelve. Az elejét egy szövettel burkolt fa előlap borítja amely levehető és egy kis Thonet&Vander logo díszeleg rajta. Ezt levéve előbukkan a 4″-es közép-mélysugárzó, és a 0,5”-es selyemből készült “csipogó”. A közép-mélysugárzó egy Cane lignin nevű anyagból készül, amely egy természetes polimer, ez erősebb és rugalmasabb a hagyományosnak mondható papírnál, amit felhasználva jobb minőségű hangsugárzókat kapunk. Anyaghasználatból mindenképpen jelest érdemel. Nagyon masszív cucc ez itt. Majdnem olyan nehéz a 2 hangszóró, mint a nagytesójából, a Kugelből 1db.

img prod3 vertrag

A hátlapon található minden kezelőszerv és csatlakozó. Bemenetekből 2-őt kapunk amit kétféleképpen használhatunk fel az 1-es bemenetre a gyenge jelet produkáló eszköket csatlakoztathatjuk, ilyenek pl. az mp3 lejátszók, mobiltelefonok, stb. A második bemenetre pedig az “erős” jelet produkáló eszközöket, ezek az eszközök lehetnek: keverő, tuner, hangkártya, stb.
Vam itt még ~230V-os hálózati csatlakozó és egy hangszóró csatlakozó, amihez majd a másik (bal) hangszórót kell csatlakoztatni. Kezelőszervek között találunk egy “Bass”, egy “Treble” és egy “Volume” szabályzót. A hangerőszabályző kerülhetett volna valamilyen külső eszközre, pl. egy olyan megoldás lenne jó, mint amit a Spiel-nél láthattunk. Kényelmetlen lehet mindig felállni amikor egy kicsit a hangerőn vagy a basszus/magaskiemelésen szeretnénk állítani. A baloldali hangszórót egy sima hangszórókábellel csatlakoztathatjuk a főhangszóróhoz, amelyben az erősítő található.

1

Hangzás:

Meglepett, hogy egy 19ezer Forintot kóstáló hangszóró ilyen szépen tud szólni, olyan bődületes hangerővel és tisztasággal szólalt meg amikor egy kicsit jobban odakentem neki, hogy az valami hihetetlen. A max. 32W RMS teljesítmény minden cseppjét a füleink kényeztetésére hasznosítja. Az alábbi listát ugyaúgy oda-vissza meghallgattuk vagy százszor és kialakult egy kép ennek a hangzásáról: A mélyek rendben vannak, ami azt jelenti, hogy nem kell falrengető dübörgésre számítani, hanem kellemes simogató mélyeket ad ki magából ez a csoda. Középtartományt nagyon jól eltalálták, énekhangok szinte tökéletesen szólalnak meg és ezt egészíti ki a csipogó, amely a magas hangok megszólaltatásáért felel. Na ez a legjobb része az egésznek. Olyan szépen csengenek a magas hangok, komolyan sírni támadt kedvem a gyönyörtől. Hangereje megvan ahhoz, hogy akár egy nappalit is behangosítsunk vele, bár filmezni lehet nem lesz jó a mélyek “hiánya” miatt. A hangok egyensúlyban vannak, nem telepszik egyik sem a másikra és emiatt olyan jó. Megjegyezném még, hogy alapzaj nincs még maximális hangerőn sem.
A playlistet kiegészítettük egy számmal, amivel a csipogóban rejlő potenciált lehetett felszínre hozni.

 • Au5&Fractal – Secret Weapon
 • Madonna – Push
 • Disturbed – Decadence
 • Jamie Woon – Shoulda
 • Don Omar ft. Lucenzo – Danza Kuduro
 • Adele – Skyfall
 • 2Pac – Ambitionz Az a Ridah
 • Porter Robinson – Sad Machine
 • Zámbó Jimmy – Európa
 • Ching-ling Assaination Attempt Soldiers Revolt
  Tesztelt frekvenciatartomány: mély közép magas

Pro:

 • Szép dizájn
 • Nagyon jól eltalált hangzás
 • Szabályozhatóság (Mély és magas)
 • Különböző jelszintekhez való bemenetek
 • Jó ár-érték arány

Kontra:

 • Hátoldalra helyezett hangerőszabályzó

Összegzés és értékelés:

A Thonet & Vander Vertrag egy olyan 2.0-ás hangszóró, amely főleg azok igényeit képes kielégíteni akik tiszta, precíz és telt hangzásra vágynak. Mélyekben kicsit hiányt szenved, de annyi van benne, hogy akármilyen zenei műfaj képviselőjét élvezettel hallgathassuk. 19000Ft-os bruttó áron kelleti magát a kicsike ami nem sok azért amit nyújt. Hallottam már sokkal drágább hangszórókat sokkal, de sokkal rosszabbul szólni. Mindenképpen egy üde színfolt a sok 2.1-es dübörgő között. Mindenképpen ajánlott vétel ha nem vagyunk milliomosok, de nem akarunk lemondani a minőségi zenehallgatásról.

Tőlünk megkapja az Arany díjat, mert kiemelkedő a maga kategóriájában mind a hangzás, mind az árazás terén.

 

hunitarany1v0

 

A tesztet a Thonet & Vander magyarországi képviselete tette lehetővé.
Köszönjük!

thonet and vander png 2

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Kapcsolat

A sajtóközleményeket és a megkereséseket a pr@hunit.hu címre várjuk.

Általános megkeresés és információk: info@hunit.hu

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to top