PC

Thonet Vander Kugel – Valahol már láttalak

Megjelenés és a doboz tartalma:

A Kugel nagyon hasonlít az előző tesztalanyunkra, méretbeli, minimális formabeli és jelentős hangzásbeli különbségek vehetőek észre a használat során. Fekete színű HDAA anyagból készült 355 x 222 x 239 mm-es hangdoboz, két hangsugárzó: egy 6.5”-es mély-közép és egy 1”-es csipogó. Változás a Vertraghoz képest, hogy már van „asztali” hangerőszabályzó. Ez egy kör alakú szerkezet egy csatlakozóval az elején, ami a „Line In” névre hallgat.

Ezen körbefut egy kék színnel megvilágított sáv, amely a működést jelzi és esztétikai célokat is szolgál. Megemlíteném az előlap szövet borítását, ami levehető és egy apró Thonet & Vander logó díszeleg rajta, de csak szolidan. A dobozban magukat a hangszórókat találjuk egy 3,5mm-es Jack – RCA, egy RCA – RCA, és egy tápkábel társaságában egy gyors üzembe helyezési útmutatóval megfűszerezve.

Csatlakozási lehetőségek:
A Kugelen csak a legalapvetőbb csatlakozók találhatóak meg, de van némi extra is.
A hátlapon találjuk a „Dual RCA” bemeneteket, amelyekről már korábban esett szó. Ez annyit takar, hogy kapunk két külön bemenetet, de az egyik közülük kis jelszinthez, míg a másik „normál” vonalszinthez van illesztve. A másik hangszórót elég érdekes módon köthetjük a főhangszóróhoz, mivel itt egy a CB rádióknál látott megoldásról van szó: Egy mindkét végén menetes kábel köti össze a két hangszórót. Van itt még egy biztosíték foglalat is, amely 3,75A-es biztosítékokat fogad. Ilyen áramú biztosíték alkalmazására a kapcsolóüzemű táp alkalmazása miatt van szükség. Ugyanis bekapcsoláskor hirtelen nagy áramot vesz fel a tápegység egy pillanatra és egy „gyengébb” biztosíték nem biztos, hogy túlélné a bekapcsolást. Hangerőt a már említett egységgel szabályozhatjuk, míg a hangszínt a hátlapon elhelyezett potméterekkel. Mély és magas szabályzásra van lehetőség.

Hangzás:

A hangzást a megszokott zeneszámokkal teszteltük egy ASUS Xonar DGX hangkártya alkalmazásával.Tv kugel3

 • Au5&Fractal – Secret Weapon
 • Madonna – Push
 • Disturbed – Decadence
 • Jamie Woon – Shoulda
 • Don Omar ft. Lucenzo – Danza Kuduro
 • Adele – Skyfall
 • 2Pac – Ambitionz Az a Ridah
 • Porter Robinson – Sad Machine
 • Zámbó Jimmy – Európa
 • Ching-ling Assaination Attempt Soldiers Revolt
  Tesztelt frekvenciatartomány: mélyközépmagas

Mélyhangok:

A mélyhangok nagyon „ütősnek” mondhatóak. Szó szerint kell értelmezni. Nagy hangerőn sem tapasztalható torzítás. A legmélyebb – 30Hz körüli – tartomány jelent egyedül gondot a Kugelnek.
Ugyanis a 6,5”-es hangsugárzó azért kevéske ahhoz, hogy remegtessük vele a házat. Kis hangerőn is van basszus. Pont annyi, hogy csendben is lehessen zenét hallgatni. 

Tv kugel4

Közép tartomány: Ez leginkább az énekhangokat érinti. Szerencsére semmilyen problémába nem ütközik a Kugel amikor énekhangokat kell megszólaltatni. Nincs dobozhang, és nem nyomja el a többi hangot sem.

Magas tartomány:
A magas hangok a Vertraghoz hasonlóan itt is csak úgy csilingelnek. Precízen és erőteljesen adja vissza, amit vissza kell neki.

A Kugelt nem csak zenehallgatásra, hanem már filmezésre is bátran használhatjuk. Ajánlott nappaliban használni, mivel ennek a hangszórónak térre van szüksége ahhoz, hogy rendesen tudjon szólni. Kis szobában csak egy idegesítő búgás-zúgás lesz az eredménye a nagyobb hangerőn való használatnak.

Összegzés:

Nagyon kellemes társat ismerhettem meg a Kugel személyében. Ha zenehallgatásról, ha filmezésről, ha játékról volt szó nem hagyott cserben. Nagyon erőteljesen, hangosan, és ami a legfontosabb, hogy precízen szólalt meg. Dizájn abszlút rendben van. Letisztult, egyszerű és az előlap nélkül is mutatós.
Az ára egy kicsit borsos, de nem egy olcsóbb valamiről van szó, hanem megfizethető High-End cuccról.

 

Arany értékelést kap tőlünk a Kugel!

hunitarany1v0

A tesztet a Thonet & Vander magyarországi képviselete, a Compmarket Zrt. tette lehetővé.

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Kapcsolat

A sajtóközleményeket és a megkereséseket a pr@hunit.hu címre várjuk.

Általános megkeresés és információk: info@hunit.hu

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to top