PC

Otthoni három sávos wifi eszközzel erősít a Netgear

A Netgera Orbinak nevezte el az otthoni wifi hálózat kiterjesztésére szolgáló eszközét. A három sávos kis eszköz segítségével lehetőség van a router hatótávjának kiterjesztésére. Szükség lehet egy ilyen megoldásra abban az esetben, ha a kertben, vagy az routert tartalmazó épülettől távol szeretne valaki internetet használni.

A Netgear sajtóközleménye szerint az eszköz IoT vagyis az internetre csatlakoztatott eszközök kezelésére van optimalizálva, így az Orbi mellé érdemes lehet egy okos hűtőt, vagy egyéb okos eszközt is beszerezni.

Lássuk a sajtóközleményt:

A NETGEAR új bejelentése hatalmas lökést adhat az otthoni eszközök használatához, bővüléséhez, az IOT technológia terjedéséhez, ugyanakkor a cégnek is mérföldkő lehet az üzleti stratégiájában, mivel versenytársai előtt majdnem egy évvel előbb lépett a piacra a megoldással.

Az Orbi új háromsávos WiFi rendszere egy óriási, folyamatosan elérhető WiFi hálózatot biztosít – például a nagyobb családi házakban, nagy épületekben, kertekben, udvarokban, garázsokban. Az Orbi megismétli és meghosszabbítja a meglévő otthoni router internet kapcsoltát a lakás más részein, így végül egyetlen nagy WiFi hálózat fut a házban, ahová csatlakozhat a majd felhasználó.

A teljes otthoni lefedettség napjainkban már nemcsak az internetezés, szórakozás miatt fontos. Az egész épületre, udvarra, kertre, kocsibeállóra kiterjedő WiFi hálózat megbízhatóan kiszolgálja majd az IOT (internet of things) világ eszközeit, például az okoshűtőket, okoskamerákat, egyéb otthoni szenzorokat.

Manapság is egyre több otthoni eszközünkhöz szükséges az internet és a WiFi, gondoljunk a biztonsági kamerákra, kerti locsolórendszerre, medencék felügyeletére, kertkapu és kocsibeálló eszközeire, thermosztátra – amelyek egyre több háztartásban megjelennek.

A család által egyszerre használt netes eszközök szintén igénylik a folyamatos, jó minőségű, biztonságos jelet, egyre több a készülék, melyekhez WiFi kell: mobiltelefonok, tabletek, notebookok, okosórák, játékkonzolok – hogy csak a „hétköznapi” kütyüket vegyük a család életéből.

 Az intelligens otthonok gyorsan terjednek és fejlődnek, egyre nagyobb szükség van nagy sebességű, kis várakozási idővel futó, megbízható jelet biztosító WiFi megoldásra – nagy területet lefedő állandó hálózattal. Jelenleg a NETGEAR Orbi háromsávos WiFi rendszere az egyetlen olyan eszköz a piacon, mely biztosítja ezeket a technikai elvárásokat.

 

djmedia:123

Kis csinos

A NETGEAR a dizájnt, a formatervezést sem hanyagolta el. Az Orbi eszköze, szép, divatos “házba” került, mely otthon a polcon is jól mutat, felhasználóbarát kezelőrendszere pedig egyszerű, gyors beállításokat tesz lehetővé. A routerhez csatlakozás után pár perc alatt konfigurálhatóak funkciói, automatikus frissítéssel, szülői tartalomkontrollal is.

A csomaghoz két Orbi eszköz tartozik: egyet a meglévő otthoni routerhez/modemhez kell csatlakoztatni – Etherneten keresztül -, a másikat pedig akár a lakás közepén is elhelyezhetjük, mert igen jól mutat.

Így elérhető a zökkenőmentes „WiFi felhő”, amely mindig a leggyorsabb sebességet biztosítja, legyen az 2,4Ghz vagy 5Ghz-es hálózat. Az Orbi segít megelőzni például a zavaró videós pufferelést filmnézés közben, az előfizetett internetsebességet maximalizálja otthon a meglévő modemen, routeren keresztül.

Ellentétben több WiFi rendszerrel, az Orbi működik a jelenlegi internetszolgáltatók eszközeivel, azok beállításain nem kell változtatni. Az Orbi pár kattintással és gyorsan konfigurálható, biztonságos, kibővített WiFi hálózatot kiépítve otthon.

372 négyzetméter WiFi

Az Orbi sztenderd doboza két eszközt tartalmaz: egy Orbi Routert és egy Orbi Satellite eszközt, mellyel 372 négyzetméter lefedhető állandó WiFi jellel. Az Orbi nagy teljesítményű AC3000 háromsávos (tri-band) technológiával biztosítja az állandó, gyors netet otthon – függetlenül a kapcsolódó eszközök számától. Ezzel a megoldással a családi házat, kertet, autóbeállót, kisebb cégek irodáját, telephelyét, raktárait is könnyedén lefedi állandó internetes hálózattal.

Választható olcsóbb, kisebb lefedettséget biztosító eszköz is a belépő szinthez: csak az Orbi Routerrel is lefedhető akár 186 négyzetméter. Ez később kiegészíthető az Orbi Satellite-tel, mely újabb 186 négyzetméterrel növeli a WiFi hálózat hatótávolságát.

Már Európában is

A NETGEAR az amerikai piaci indulással párhuzamosan Európában is megjelent a termékkel, 400 dolláros végfelhasználói árral, amely ebben a minőségi szolgáltatású szegmensben kedvező ár a magyar otthoni felhasználóknak is.

Magyarországon az Orbi rendszert a Lantel Kft. forgalmazza, mely előrendelést felvesz már a termékre. Az Orbi hamarosan a magyar webáruházak kínálatában is megjelenik – várhatóan az ősz folyamá 

Az Orbi technikai specifikációi és paraméterei

 • SSID a teljes hálózathoz (2.4 & 5GHz WiFi sávok)
 • Gyors 802.11ac AC3000 WiFi sebesség 3Gbps-ig
 • Speciális router funkciókkal: például IPv6, Dynamic DNS, port forwarding, szülői kontroll, access point mód
 • Automatikus karbantartási firmware frissítések, amely biztosítja a legfrissebb biztonsági és szoftveres verziókat

Wireless kapcsolat:

 • AC3000 (1733 + 866 + 400Mbps)
 • Szimultán háromsávos Tri-Band WiFi
 • IEEE® 802.11b/g/n 2.4GHz–256QAM támogatás
 • IEEE® 802.11a/n/ac 5GHz–256QAM támogatás

 

Memória

 • 4GB Flash és 512MB RAM

Antenna

 • 6 db nagyteljesítményű antenna nagy teljesítményű erősítőkkel

Irányított nyaláb (beamforming)

 • Implicit/explicit irányított nyaláb: 2.4 & 5GHz sávokhoz: (1733 + 866 + 400Mbps)

Modulációs technológia (MU-MIMO)

 • MU-MIMO képes szimultán adatforgalmat kezelni több eszközön

Router Portok

 • 3 db 10/100/1000 Gigabit Ethernet LAN port
 • 1 db 10/100/1000 Gigabit Ethernet WAN port
 • 1 db USB 2.0 port

Satelit Portok

 • 4 db db 10/100/1000 Gigabit Ethernet LAN port
 • 1 db USB 2.0 port

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Kapcsolat

A sajtóközleményeket és a megkereséseket a pr@hunit.hu címre várjuk.

Általános megkeresés és információk: info@hunit.hu

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to top