PC

MSI R7 370 Gaming 2G: Elszalasztott lehetőség

A 2015-ös esztendő igencsak felemásra sikeredett az AMD számára, ez pedig a partnereket is komoly feladat elé állította, hiszen több olyan kártyát is kaptak, melyeknek talán meg sem szabadott volna születniük, vagy ha igen, akkor nagyon más formában. Az MSI már hosszú évek óta kitart az AMD mellett és számos elismerésre méltó modellt dobtak már közösen piacra, a tavalyi esztendő azonban őket is meghunyászkodásra késztette.

Mai tesztalanyunk, az MSI R7 370 Gaming 2G tökéletes példája annak, hogy az AMD több nagyon szeretné minden fronton felvenni a harcot az NVIDIA-val és ennek komoly ára van. Az alsóbb szegmensekben ugyanis csupa átnevezéssel és méltatlan modellel találkozhattunk tavaly, ebbe a képbe pedig tökéletesen beleillik az R7 370-es széria is. Az MSI azért kitett magáért és számos saját fejlesztésű megoldással próbálta meg feldobni ezt a modellt, így jutott nekünk a jóból is.

Külső

Kezdjünk rögtön a külsővel, mely a kártya egyik erénye. Az MSI Gaming szériája már évek óta a legszebb kártyákat ontja magából, első ránézésre pedig nem tudnánk megmondani, hogy egy csúcsmodellről vagy egy közepes kártyáról van szó. A viszonylag friss fejlesztésű Twin Frozr V-ös hűtési technológia gyönyörű piros-fekete színezést kapott és tökéletesen kontrollálja a kártyát. A ventilátorok mellett a hűtőcsövet is áttervezték, így OC, Gaming és Silent módban sem lehet panaszunk.

MSI R7 370 Gaming G2

Nagyobb megterhelés mellett sem volt kiemelkedő a kártya zaja, alacsony megterhelésnél pedig egyenesen néma működést kapunk. A külső szempontjából azonban érdemes arra figyelni, hogy társainál talán valamivel nagyobb ez a modell, így kell neki a hely. Extraként pedig a LED fénnyel megvilágított MSI márkajelzés és a hozzá tartozó sárkány hozható fel, mely egy kedves extra a gyártó részéről. A kimenetekkel nem lesz gond, hiszen DVI, HDMI és DisplayPort is van a kártyán.

Teljesítmény

A kártya lelkét adó 28nm-es Trinidad XT GPU nem a legizmosabb darab, ráadásul több sebből is vérzik a fejlettebb társaihoz képest. A kártyát egyértelműen a középkategóriába szánták, ahol manapság már éppen hogy csak elégnek számít a 2GB 256-bites GDDR5 memória. Persze van egy 4GB-os változat is, de nálunk most a gyengébb modell járt.

Manapság már rég túltettük magunkat a MHz-ek csatáin, de azért jegyezzük meg, hogy a kártya 925 és 1050Mhz közötti értékekre képes és az MSI a Gaming mivoltából egy kis gyári tuningot is adott hozzá. Kontrollálni az MSI Gaming App segítségével lehet, mely egy rendkívül egyszerű és könnyen kezelhető szoftver, ha pedig komolyabban bele szeretnénk nyúlni a dolgokba, akkor az MSI Afterburnert is javasolt telepíteni.

MSI R7 370 Gaming G2 2

Tesztünk elérkezett az egyik legfájóbb pontjához, a valós teljesítmény értékeléséhez. A kártyától azt vártuk volna, hogy egy erős középkategóriát képvisel majd jó áron, de mindkét célkitűzéssel akadtak gondok. Az új játékok esetében szinte el is felejthetjük a Full HD felbontást, ha csak nem vesszük le az összes többi grafikus beállítást. Ezzel még gond sem lenne, hiszen HD-ban is szép az élet akkor, ha feljebb vesszük a grafikai elemeket, a gond azonban ott van, hogy ezzel is csak annyit érünk el, hogy minden elfusson és legyen egy középkategóriás teljesítményünk. Néhány évig még ellenénk ezzel a kártyával, de higgyétek el, hogy még a garancia lejárta előtt túl szeretnétek majd adni rajta, ami egy igazán jó termék esetében fel sem merülne.

MSI R7 370 Gaming G2 3

Az óriási „Gamer orientált marketing” tehát ezúttal nem párosul tényleges gamer érzéssel és teljesítménnyel, csupán egy MOBA és egyéb Esport játékokra kiválóan alkalmas kártyát kapunk. Az élményeken hivatott javítani az AMD FreeSync technológiája, erről azonban a GCN 1.0 szabványú GPU okán le kell mondanunk. Pedig pont ennek a kategóriának lenne nagyon nagy szüksége erre a technológiára és ezzel együtt jól tükrözi, hogy az MSI modern csomagolása sem menti meg teljesen ezt a kártyát.

MSI R7 370 Gaming G2 4

Értékelés

A felemás teljesítményhez még hozzájön az 50 000 Ft környéki hazai ár, melyhez három év garancia társul. Kicsivel többért már 4GB-os NVIDIA GTX 960-at is vásárolhatunk, ráadásul az OC-s modellek közül, így mi sajnos nem tudjuk megvételre ajánlani ezt a modellt. Az MSI próbálkozását elismerjük, a hiba az AMD-ben keresendő.

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Kapcsolat

A sajtóközleményeket és a megkereséseket a pr@hunit.hu címre várjuk.

Általános megkeresés és információk: info@hunit.hu

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to top