PC

MSI GE60 – A meg nem értett hős

 

Szerkesztőségünket ma új üdvöskével lepte meg a postás, megérkezett hozzánk az MSI GE60 APACHE.

MSI, sokaknak sokat mond a név, a márka, hol pozitív, hol negatív értelemben. A MSI egy komoly arculatváltáson esett át az utóbbi időben, amit jól mutatnak az új „Gaming Series” gépek, mint ez is. Teljesen megváltozott a design, terméktámogatás kibővülése, és főként minőségi váltás volt, amit jól szemléltetnek az új notebookok, úgy, mint mai tesztpéldányunk is.

Először, mielőtt rátérnénk a főbb komponensekre, ismerjük meg a konfigurációt:

 forrás: www.liveatpc.com

Processzor: 4. generációs Intel Core i7-4710HQ
Memória: 8GB DDR3 1600Mhz
Grafika: Intel HD4600 + GeForce GTX850M 2GB
Merevlemez: 1TB 7200rpm
Optikai meghajtó: HL-DT-ST DVDRAM
Hang: Dynaudio, 7.1 SPDIF kimenet, Audio Boost technology, Sound Blaster Cinema
Kommunikáció: Bluetooth 4.0
WLAN: Wifi b/g/n + Killer Gaming network
Kijelzo: 15.6″ , 1920*1080 FULL HD panel
Akkumulátor: 6 cella
Webkamera: 720p + mikrofon
Tömeg:    2.4 kg akkumulátorral együtt
Garancia: 2 év

 

Maga a Notebook:
Kinézet, első benyomások
A notebook egy kellően nagyméretű dobozba volt beburkolva, a design egyszerű és letisztult, nem túl kirívó, nem tolakodó. Kibontás után elénk tárul a csupasz valóság. A gép nem tartalmaz semmi meglepőt, csak a szokásos alkatrészeket kapjuk:
– Töltő
– Driver cd
– Használati utasítás
 
Első indítás után, elénk tárul a rendszer, Windows 8.1 64bit alapú OS-n, de aki nem szereti és maradna a Windows 7 mellett, a gyár erre is gondolt, és az MSI honlapon, minden szükséges Windows 7 driver fellelhető hozzá. Windows XP telepítése ugyanakkor már nem javallott a gépre, mivel se a terméktámogatás nem megfelelő, és egy ilyen erőmű azért már kívánja legalább a Microsoft 2008-ban kiadott operációs rendszerét mind a gyári MSI programok miatt, mind a támogatottság miatt.

Billentyűzet: A billentyűzetet a „Steelseries” szállítja, ami önmagában nem rossz ajánlólevél, hisz a cég már bizonyított külső perifériák tekintetében. A gépelési érzetet átlagosnak mondható, nyilván nem egy felső-csúcs kategóriás a gépelési érzet, ennek ellenére a gombok kellően hosszú nyomásúttal bírnak. Fontos megemlíteni, hogy a gép rendelkezik háttérvilágítással, ráadásul tetszőleges módon változtathatjuk, hogy is nézzen ki a klaviatúra.

 


forrás: cnet.com

 

Csatlakozóból nincs hiány: Kapunk 2db USB 2.0-ás 2db USB 3.0-ás, 1db HDMI, 1db DSUB, 1db Gbit-es LAN csatlakozót és még mellé egy SD kártyák fogadására alkalmas kártyaolvasót is.

Hangszóró: Kellően hangos, hozza az elvárt szintet. A hangok szép tisztán szólnak, de aki mégis inkább a fejhallgatókat szereti annak rendelkezésre áll egy mikrofon és egy fejhallgató bemenet is.

Touchpad: A touchpad kellemes tapintású, kellően nagyméretű egy átlag felhasználónak, viszonylag pontos is, a kattintások lehetnének kicsivel halkabbak is, de azért nem a zavaró hangerejű kategória.

Kijelző: Maga a panel egy TN Full-HD felbontású LED háttérvilágítással. Nyilván nem egy IPS kijelzorol beszélünk,ennek ellenére teljesen vállalható. Háttérvilágítás szempontjából nincs okunk panaszra, 6 fokozatban állíthatjuk a fényerőt, így könnyen tudjuk személyre szabni, milyen időjárás és környezet mellett, melyik a nekünk megfeleloűő, mivel kellően elkülönülnek a fokozatok.

Processzor: A legfrisebb Core i7 ami az elődhöz képest túl sok sebességbeli változást nem hozott. Az órajel 100MHz-et emelkedett, ezen kívul a magok száma, a cache, és a fogyasztás sem változott.

Memóriából 8GB-ot (1x8GB) kapunk, de van lehetőségünk bővíteni, ha szükség van rá, egészen 16GB-ig.

Grafikus teljesítmény: Nvidia GTX 850M, 2GB GDDR VRAM, DirectX 11, mint a neve is mutatja, nem tartozik a csúcs VGA-k közé, ennek ellenére bőségesen elég a mai játékok futtatására magas felbontáson is.

 

A felbontás mindenhol Full-HD, és mindez magas grafikai részletességgel értendő:

 

Hűtés, ventillátor: Böngészés, és ezen cikk írása közben vagy film nézés közben a zajszínt teljesen korrekt, szinte alig hallható. Játékok alatt, jellemzően például a World of Tanks alatt elkezd rendesen dolgozni a gép, megemelkedik a ventilátor fordulata és természetesen fut is a gép. A zajszínt ilyenkor azért már megemelkedik, de még nem a fájó kategória véleményem szerint. Melegedés tekintetében a burkolat teljes terhelés alatt a „WASD” területe alatt meleg, de még nem annyira forró, hogy ne lehessen használni a gépet csak külső billentyűzettel.

Akkumulátor: Az akkumulátorról általánosságban elmondható, hogy egy átlagos szintet hoz, elvégre egy ilyen „Gamer” notebook nem arra lett kitalálva, hogy órákon keresztül használjuk irodai programok használatára, hanem, hogy magas felbontáson, nagy grafikai részletesség mellett játszunk velük. Az adatok percben értendőek, 100% akkumulátor állapotról kezdődően.

Összegzés:
Az MSI hozta a kötelezőt, és egy olyan notebookot tett le most az asztalra, ami nem a legolcsóbb ebben az árkategóriában a piacon (300-350k FT), de ennek ellenére sok olyan dolgot tud felmutatni ami miatt kategóriájában kiemelkedő tud lenni. A design, az anyaghasználat, a háttérvilágítással rendelkező és végtelen módon állítható billentyűzet ami talán kicsit az „Alienware” csúcskategóriás és csúcsárú gépeit idézi, mind mind olyan dolog, ami miatt jó választás lehet ez a notebook olyanok számára, akik nem szeretnének lemondani a modern játékokról, ugyanakkor szeretnének ha a szükség úgy hozza iskolai célra is gépet használni.

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Kapcsolat

A sajtóközleményeket és a megkereséseket a pr@hunit.hu címre várjuk.

Általános megkeresés és információk: info@hunit.hu

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to top