PC

MSI AP16 Flex All-in-One PC: Munkába érve

A számítógépes piacon nem ritka az, hogy egy-egy ismert vállalat egymástól igencsak eltérő terülteken is elismert, illetve sikeres gyártónak számít, ahhoz pedig kétség sem fér, hogy a különböző szektorokból szerezett tapasztalat összessége igazán nagy előny. Az MSI személyében egy remek példára lelhetünk, hiszen a játékosoknak ott van a fekete-piros színekkel operáló Gaming széria, míg az extrém felhasználóknak a Lightning család, az általános felhasználók pedig több egyéb családból válogathatnak. Mindezek mellett a hordozható számítógépeket és az All in One gépeket sem szabad elfelejteni, melyek kapcsán szintén elmondható ez a szegmentálás. Ezúttal ismét egy MSI All in One gép vendégeskedett nálunk, ám mostani vendégünk egy igencsak különleges darab.

 

Speciális gép speciális helyekre

Az MSI AP16 Flex ugyanis nagyon sok helyzetben a legmegfelelőbb gép, de ezen helyzetek közé nem igazán sorolhatjuk be az általános felhasználást. Az újdonság már a januári CES 2015 alatt is sok érdeklődőt vonzott a gyártó standjához, akik pedig egy ilyen különlegességre kíváncsiak, azok jól tudják, hogy a különlegesebb modelleket helyén kell kezelni és nem szabad olyat elvárni tőle, amire nem ez a modell hivatott. Az MSI AP16 Flex például általános felhasználásra nem a legmegfelelőbb All in One gép a piacon, de például üzleti célokra, kreatív irodákba, szórakozóhelyekre és modern lakásokba remek választás. Személyében ugyanis a “legtáblagépesebb” All in One gépet ismerhetjük meg, hiszen a gépet úgy is használhatjuk, hogy a kitámasztóját teljesen lehajtjuk, így akár különféle pultokba való beépítés sem okozhat gondot. Persze, ha nagyon akarjuk, akkor simán az íróasztalunkra is kitámaszthatjuk a gépet, de miért tennénk így, amikor a gyártó kínálatában már nagyon jó áron találunk 20 hüvelyk körüli All in One masinákat.

Adottságai

Nagyjából az ajánlott felhasználási módokhoz igazodik a termék hardveres adottsága is, hiszen a 15.6 hüvelykes HD (1366 x 768 pixel) kijelző 10-ponton képes érzékelni a ujjainkat, alatt pedig egy négymagos Intel Celeron J1900-as egység dolgozik, ami biztosítja az Intel HD grafikát is. Mindezek mellé 4GB DDR3-as memória társul, ami a legtöbb esetben bőségesen elegendő kell hogy legyen, a háttértár szerepét pedig egy 500GB-os (5400RPM) merevlemez tölti be. Nem mehetünk el szó nélkül a meglepően jó minőségű webkamera mellett sem, hiszen egy 1 megapixeles HD darabról van szó. A kimenetek terén nem lehet sok panaszunk, hiszen az USB 2.0 csatlakozók mellett kapunk egy Super Charger (gyorstöltő) funkcióval is felvértezett USB 3.0 csatlakozót is. A kártyaolvasó és a hálózati csatlakozó megléte természetes, bár utóbbit legtöbb esetben kiváltja majd a beépített WiFi, ami mellett Bluetooth is rendelkezésre áll.

djmedia:85

Hardveres téren tehát nem kell egy erőműre számítani, de mondjuk memória és háttértár terén elég egyszerűen lehet erősíteni a konfiguráción. A felhasználás terén érdemes az egyszerűbb feladatokra korlátozni a tevékenységünket, melynek főként a hardveres felhozatal az oka, de igazándiból csak a legelvetemültebbek szeretnének egy 15.6 hüvelykes All in One gépen komoly munkát végezni. Ha viszont van egy vállalatunk, akkor a tárgyalóba vagy a közös helyiségbe például nagyon stílusos és modern segédeszköz lehet, otthonunkban pedig úgy szintén hasznát vehetjük majd. Ha valamilyen üzletünk van, akkor jól jöhet a három fő állást kínáló tartó, hiszen a normál All in One szög mellett teljesen lefektethetjük, vagy pedig derékszögben kihajtva fel is rakhatjuk valahova úgy a gépet, hogy a vendégek csak a megjelenítőt látják. Éttermekben, kocsmákban, ruhaboltokban és még rengeteg egyéb helyen lehetne ilyen gépeket alkalmazni, itthon azonban még nem elterjedt ez a féle modernizálás.

A 150.000 Ft körüli hazai árban benne van egy jogtiszta Windows 8.1-es rendszer és a két év gyári MSI garancia is. Aktívabb, ám általános használatra ilyen árkategóriában találunk jobb MSI All in One gépet, üzleti vagy speciális célra azonban aligha. Ez az ár még elfogadható lehet a vállalkozások számára, de ha egy kicsit jobban közeledne a 100.000 Ft-hoz, akkor lenne az igazi.

 

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Kapcsolat

A sajtóközleményeket és a megkereséseket a pr@hunit.hu címre várjuk.

Általános megkeresés és információk: info@hunit.hu

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to top