PC

Computex 2015: Microdia 512GB-os micro SD kártya, már júliustól

A Microdia bemutatta a professzionális fotósoknak szánt legújabb micro SD kártyáját, ami nem kevesebb, mint $1000-os árcímkével fog elstartolni. Csak néhány standdal a SanDisk-től arrébb megtalálhattuk a Microdia standját itt, a Computexen. Első hallásra kevésbé lehet ismert a gyártó, mint a memóriakártya óriás, ez a kaliforniai székhelyű vállalat szintén flash memóriát és tartozékokat gyárt.

Így aztán könnyű is lett volna őket figyelmen kívül hagyni egészen addig, amíg az ember meg nem látja a cikkben is szereplő micro SD kártyát, aminek tárkapacitása 512GB és mérete kisebb, mint egy ember körme.

Nem tévedés, a mérete 512GB, ami több mint kétszerese a márciusban, az „MWC”-n bemutatott SanDisk által gyártott 200gb-s kártyának. A szabvány, ami lehetővé teszi ezt, az SDXC által elérhető az akár 2TB! méretű kártyák gyártása is, de ez a mostani kártya is a legnagyobb, amit eddig láttunk.

MicrodiaSD

Sajnos a gyártó nem hozott működő példányt az eseményre, így be kell érnünk a csomagolással.

Természetesen a termék nem olcsó. A gyártó elmondása alapján az Xtra Elite ára körülbelül $1000 amerikai dollár, ami mai árfolyamon számolva ~280.000 forintnak felel meg. A termék júliustól lesz elérhető, viszont a most feltüntetett árak még nem a végső fogyasztói árak. Van lehetőségünk vásárolni kisebb fizikai tárhellyel rendelkező kártyát is, nevezetesen 64GB-os modellt, aminek a magyarországi ára 4.000 forint. A kártya az „Ultra High Speed” (UHS) busznak köszönhetően képes akár 300Mbps sebességű fájl átvitelre is. Mivel a kártya az SD 4.0-t használja, ezért rendelkezik egy plusz sor érintkezővel (tüskével) a normál érintkezők alatt. A gyártó szerint leginkább a professzionális fotósok veszik hasznát majd a kártyának, akik értékelni fogják a gyors adatátviteli sebességet, bár, ha van lehetőségünk kiadni ekkora mennyiségű pénzösszeget, és vágyunk a hatalmas tárhelyre, akkor mindenképp érdemes is beruházni egyre.

 

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Kapcsolat

A sajtóközleményeket és a megkereséseket a pr@hunit.hu címre várjuk.

Általános megkeresés és információk: info@hunit.hu

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to top