PC

Maximális adatbiztonság a Kingston új pendrive-jaival

A Kingston Technology Company Inc., a világ vezető független memóriagyártójának leányvállalata bemutatta legújabb IronKey D300 és D300 Managed titkosított pendrive-jait. Mindkét USB a 2016-ban felvásárolt IronKey fejlett adatvédelmi technológiájának segítségével biztosítja a legnagyobb szintű titkosítást.

Kingston IronKey D300

Kingston IronKey D300 USB

Az IronKey D300 FIPS 140-2 Level 3 tanúsítvánnyal rendelkezik, és 256 bites AES hardveralapú titkosítást használ XTS módban. A meghajtó külső borítása cinkből készült, 1,5 méterig vízálló, a belső alkatrészek fizikai védelmét pedig az epoxipecsét biztosítja, amelyen azonnal látszik minden beavatkozás. Az IronKey D300 digitálisan aláírt firmware-rel rendelkezik, amely kizárja a BadUSB kártevőket, illetve érvényesít egy jelszóprotokollt, amely bármilyen minimális gyanú esetén meggátolja az illetéktelen hozzáférést. A titkosítás és annak feloldása hardveresen, tehát magán a meghajtón történik, így a gazdarendszeren nem marad nyoma. Lehetetlen a számok kombinációjának próbaszerű kitalálása, hiszen 10 érvénytelen kísérlet után a meghajtó automatikusan zárolja és formatálja önmagát.

 

Kingston IronKey D300 Managed USB

A Kingston és a DataLocker hosszú ideje dolgoznak együtt partnerekként felügyelt és titkosított megoldások kidolgozásán. Az IronKey D300 Managed meghajtóhoz a DataLocker®IronKey EMS szolgáltatása szükséges, amely egyszerre több ezer eszközön teszi lehetővé a meghajtók felügyeletét akár helyben azonnal, akár a felhőn keresztül. A szolgáltatással továbbá meghatározható a jelszó erőssége vagy az újrapróbálkozási lehetőségek száma, emellett lehetővé teszi a rendszergazda számára az elveszett vagy ellopott meghajtók távoli letiltását, vagy az elfelejtett jelszavak visszaállítását is.

 

Ad

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to top