PC

MasterCase 5 és MasterCase Pro 5 a Cooler Mastertól

Hosszú ideig csend volt a Cooler Master háza táján. Gondolkodtam rajta, hogy ez valami vihar előtti csend, vagy csak simán elfogytak az ötletek Mit is lehet csinálni hűtés, ház és tápegység fronton? Nincsenek már lehetőségek a fejlesztésre? Dehogynem. A Cooler Master a csend ideje alatt dolgozott. Összeszedett pár embert a közösségükből, a világ minden tájáról, és megcsinálták a koncepciót a jövőre vonatkozóan. Sajnos egy ideje azt vettem észre, hogy akár az iparág hasonló gyártói, úgy a Cooler Master is követő magatartást vett fel. Megnézték mi megy a piacon és megpróbáltak belőle jobbat csinálni, olcsóbban.

Vagy nem is annyira olcsóbban. Aztán a végén már jobb sem volt. Úgy látszik, ezen gyökeresen kíván változtatni a gyártó. A kialakított koncepció első lépése a MasterCase 5 és a masterCase Pro 5, amelyek moduláris kialakítást és egyszerű fejleszési lehetőségeket kaptak. Nem csak belül variálhatóak a házak, de kívül is, és a hamarosan elérhető kiegészítőkkel a MasterCase 5-ből MasterCase Pro 5 varázsolható. De ne szaladjunk ennyire előre. Nézzük, milyen sajtóközleményt küldött ma a Cooler Master.

A Cooler Master nagy izgalommal jelenti be a MasterCase 5-öt és MasterCase Pro 5-öt, a világ első midi méretű házát amelyek lehetővé teszik a külső bővíthetőséget, amit a külön megvásárolható kiegészítők tesznek lehetővé. A Computex 2015-ön bemutatott, MasterCase egy új időszámítás kezdetét jelenti a termékek körében, amelyet a FreeForm™ Moduláris Rendszer (FreeForm™ Modular System) tesz egyedivé, ami lehetőséget nyújt a teljes kontrollra a forma és a funkciók felett.

djmedia:94

A helyzetről Mr. Raymen Wu, a globális marketing igazgató a következőképpen nyilatkozott: “A  MasterCase az első képviselője az újhullámot jelentő termékek között, amely a FreeForm technológia felhasználásával készült, így gyakorlatilag végtelen lehetőséget teremt az egyedi gépek építésére. A bemutatás az új szlogennel egyszerre jött létre: “Make It Yours.”, egy új vezérelvet alakítottunk ki, ami a készítői szellemet helyezi előtérbe a termékeinkben és a közösségünkben egyaránt. A FreeForm az összes termékünkben meg fog jelenni a közeljövőben, így biztosítva azt, hogy minden felhasználó kifejezhesse a saját egyéniségét.”

A Készítői Szellem Felhasználása

A Cooler Master meghívott nyolc készítőt a Computex 2015-re. Az élet különböző területeiről érkeztek: művész, mérnök, dizájner, pro gamer, modder és VR fejlesztő. Egy közös dolog azonban mindannyiukban ott volt: a készítői szellem.

A MasterCase 5 lehetővé tette, hogy mindegyik készítő a saját, egyedi számítógépét hozhatta létre anélkül, hogy bármilyen kompromisszumot kellett volna kötnie, és amelyik a saját egyéniségére szabott. Az agresszív kinézetű játékos géptől az ízléses munkaállomásig és még a robotszerű bartender gépig is, amely italokat képes elkészíteni, a MasterCase 5 volt a platform, amelyet felhasználva megmutathatták a szenvedélyüket a világnak. Tudj meg többet ezekről a készítőkről: Meet the Makers

djmedia:95

 

Bővítsd a PC-det Kívül-Belül a MasterCase 5 FreeForm™ Moduláris Rendszerével

A MasterCase 5 új utat mutat abban, ahogy a PC-ket tervezik, készítik és használják. Ennek az újragondolt felhasználásnak az alapja pedig a FreeForm technológia. FreeForm technology. A Cooler Master szeretné elérni, hogy a felhasználók teljes ellenőrzéssel rendelkezzenek afelett, ahogy a házuk kinéz és működik. A FreeForm olyan opciókat biztosít, amelyek segítségével megváltoztatható a ház külseje, de akár a belső szerkezete is, mindez pedig egy midfi házba sűrítve. Ez a Cooler Master értelmezése a “forma követi a funkciót” elvnek. A MasterCase 5-ben a FreeForm segítségével egy házban különböző funkciók hozhatók létre, így a felhasználóknak szinte végtelen számú lehetőségük van a bővítésre, ahelyett, hogy le kellene cserélniük a már meglévő rendszerüket. Az egyedi Clip-and-Click panel és a FreeForm használatával a meghajtókeretek behelyezhetőek vertikálisan, vagy akár el is távolíthatóak. Ez a rugalmasság az, amely biztosítja, a többszörös konfigurációk egyszerű kialakítását, mint az otthoni szerver, folyadékhűtéses munkaállomás vagy játékos PC két meghajtóhelyes extra hosszú grafikus kártyával.

Két modell válik elérhetővé a bejelentés időpontjában: az alap MasterCase 5 és a fejlettebb MasterCase Pro 5. Az alap MasterCase 5 két felső fogantyúval és sima ajtóval érkezik, míg a MasterCase Pro 5 ablakos oldallappal, emelt, perforált felső panellal és plusz belső bővítési lehetőséggel érkezik. Amennyiben a felhasználó a későbbiekben a MasterCase 5-ről a Pro 5 változatra szeretne fejleszteni, megteheti, ha megvásárolja az ehhez szükséges kiegészítőket.

Az összes kiegészítő, beleértve a külső paneleket és kiteket, elérhetőek lesznek a kijelölt kiskereskedőknél, valamint a Cooler Master online áruházaiban Észak-Amerikában, Európában és Ázsiában. Még több moduláris kiegészítő érkezése várható a későbbiekben. Bővebb információkért látogass el a: www.coolermaster.com/MasterCase5oldalra.

Természetesen árakról is esik szó a sajtóközleményben, bár ezek elérhetőség még nem biztos. A házaknál azt lehet tudni, hogy a MasterCase 5 39 990-, a MasterCase Pro 5 49 990-, forintos bruttó ajánlott végfelhasználói ár körül alakul majd. A kiegészítő áraknál egy ablakos oldallap 10 490, a felső takaró elem 7 190, 3 utas HDD bracket 3.5″-es 6 290-, 2 utas 5 490-, 2.5″ SSD keret 2 190-. Az árak természetesen változhatnak.

A ház első ránézésre jónak tűnik, várjuk, hogy közelebbről is megvizsgálhassuk. Az ára egy kicsit húzós, de ezt csak annak fényében lehet kijelenteni, ha már kézbe fogtuk a terméket. Egy-egy ilyen sajtóközlemény elmegy az apróbb részletek mellett, amelyek azonban sokat számíthatnak a végén.

 

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Kapcsolat

A sajtóközleményeket és a megkereséseket a pr@hunit.hu címre várjuk.

Általános megkeresés és információk: info@hunit.hu

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to top