PC

Kicsi, de szúrós? Az ASRock új asztali mini-PC-je: Bee Box

Június végére vagy július elejére várható a hazai üzletek polcain az USB 3.1-es Type C típusú porttal is rendelkező legújabb ASRock kompakt asztali számítógép, a Bee Box.  A mindössze 0,6 literes űrtartalmú ház, ami első ránézésre az Intel NUC sorozat unokatestvére, egy fekete, 110 mm széles / 118,5mm hosszú / 46mm magas házban található és Intel Braswell platformra épül. Passzív hűtéssel rendelkezik, ami a latt Intel Braswell N3000-as SoC végzi a dolgát a maga két darab processzormagjával. A CPU magok 1,04GHz és 2,08GHz közötti órajeleken dolgozhatnak.

 

A Bee Box két darab DDRL-1600MHz memóriamodt fogad So-DIMM foglalatokkal, míg az adattárolásért a mSATA és 2,5”-es formátumú adattároló gondoskodik. Gigabit Ethernet hálózati vezérlővel továbbá Realtek ALC283-as audió vezérlővel van ellátva. Itt található még a 802.11 b/g/n/ac WiFi ill. a Bluetooth 4.0 vezérlő is, ami a vezetéknélküli kommunikációért felel.

Az előzőleg megemlített USB 3.1 Type C porton kívül USB 3.0 csatlakozó is található a Bee Box előlapján, ahogy a bal oldalon fejhallgató kimenet is, hogy ne maradjunk le az hangzás élényéről sem. Hátoldalán HDMI abból is kettő, valamint DisplayPort videó kimenet is található, így akár 2K/4K kijelző is csatlakoztatható hozzá (max. 2 db). Újabb 2 USB 3.0 port, valamint Gigabit Ethernet port is lapul a tápcsatlakozó mellet a hátoldalon, nem utolsó sorban a Kensington Lock aljzattal zárhatjuk le készülékünket.
A VESA 75 ill 100-as támogatású szerelőkereteknek köszönhetően a Bee Box könnyedén szerelhető akár monitor hátuljára vagy asztal aljára is, tápellátása pedig, egy 36W-os külső adapter.

djmedia:74

Kíváncsian várjuk mind az alapmodellt, úgy a félkész konfigurációjú BareBone modellt is. A várható ajánlott végfelhasználói árról nincs információnk a gyártótól, az viszont biztos, hogy június végén már láthatjuk a hazai üzletek polcain. Ha lehetőségünk lesz rá, biztosan leteszteljük a kicsikét!

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Kapcsolat

A sajtóközleményeket és a megkereséseket a pr@hunit.hu címre várjuk.

Általános megkeresés és információk: info@hunit.hu

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to top