PC

Genesis RX75: Nem az igazi

A mechanikus billentyűzeteket sokan még mindig megfizethetetlennek és indokolatlanul drágának tartják, pedig az elmúlt években sokat változott a piac. A Genesis-hez hasonló gyártók nagyon jót tettek áraknak, hiszen a nagyokat is árversenyre kényszerítették.

Nemrég néhány hétig egy Genesis RX75-öt használattunk munka és játék közben, most pedig jó néhány mondatban összeszedjük, hogy miért is nem az igazi. A billentyűzet legfontosabb pontja az Outemu Black mechanikus kapcsoló, amit sokan az egyik legolcsóbb Cherry MX koppintásnak tartanak. Érzésre majdhogynem ugyan olyan, mint a német minőségi rivális, árban azonban jóval olcsóbban jutnak hozzá a gyártók. Természetesen az olcsóság magával hozza minőség csökkenését is, egyszerűen a hozzáértő kezek között érződik, hogy nem az igazi.

Nagy különbség inkább a kapcsoló alatti részben lehet, a rugózás például gyengébb és nem olyan feszes, mint a német Cherry esetében. A legalapvetőbb játékok esetében is szükség lehet arra, hogy egyszerre több gombot nyomjunk le, ezzel viszont gondok lehetnek. A billentyűzet sokszor nem érzékelte egyszerre a szükséges gombokat, így lényegében elvesztette azt, amiért kétszer annyiba kerül, mint egy jobb membrános megoldás. A háttérvilágítás szintén nem túl erős és csak fehér, az anyaghasználat pedig hagy némi kívánnivalót maga után.

23100000104 render 205

Persze 20 000 Ft körüli nem sok mechanikus megoldás van a piacon, de picit még spórolva azért akadnak korrektebb darabok. Egyszerűen ennyiért sem ajánlott a Genesis RX75. Valószínűleg sokat spóroltak az alkatrészekkel, viszont az árban nem akartak nagyon nagyon alálőni a többieknek, ez pedig nagy hiba.

Időközben bemutatkozott az RX85, mely már sokkal jobb billentyűzetnek tűnik, minőségibb kapcsolókkal és anyaghasználattal, így örömmel látjuk, hogy tanultak a hibákból. Azért is sikeredett ilyen rövidre ez a teszt, mert nem szeretnénk sokáig húzni egy alapvetően nem ajánlott termék tesztjét. Viszont ne döntsetek elhamarkodottan, várjátok meg az RX85 tesztünket, mert nagyon jólnak tűnik!

 

Ad

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to top