PC

Genesis RX75: Nem az igazi

A mechanikus billentyűzeteket sokan még mindig megfizethetetlennek és indokolatlanul drágának tartják, pedig az elmúlt években sokat változott a piac. A Genesis-hez hasonló gyártók nagyon jót tettek áraknak, hiszen a nagyokat is árversenyre kényszerítették.

Nemrég néhány hétig egy Genesis RX75-öt használattunk munka és játék közben, most pedig jó néhány mondatban összeszedjük, hogy miért is nem az igazi. A billentyűzet legfontosabb pontja az Outemu Black mechanikus kapcsoló, amit sokan az egyik legolcsóbb Cherry MX koppintásnak tartanak. Érzésre majdhogynem ugyan olyan, mint a német minőségi rivális, árban azonban jóval olcsóbban jutnak hozzá a gyártók. Természetesen az olcsóság magával hozza minőség csökkenését is, egyszerűen a hozzáértő kezek között érződik, hogy nem az igazi.

Nagy különbség inkább a kapcsoló alatti részben lehet, a rugózás például gyengébb és nem olyan feszes, mint a német Cherry esetében. A legalapvetőbb játékok esetében is szükség lehet arra, hogy egyszerre több gombot nyomjunk le, ezzel viszont gondok lehetnek. A billentyűzet sokszor nem érzékelte egyszerre a szükséges gombokat, így lényegében elvesztette azt, amiért kétszer annyiba kerül, mint egy jobb membrános megoldás. A háttérvilágítás szintén nem túl erős és csak fehér, az anyaghasználat pedig hagy némi kívánnivalót maga után.

23100000104 render 205

Persze 20 000 Ft körüli nem sok mechanikus megoldás van a piacon, de picit még spórolva azért akadnak korrektebb darabok. Egyszerűen ennyiért sem ajánlott a Genesis RX75. Valószínűleg sokat spóroltak az alkatrészekkel, viszont az árban nem akartak nagyon nagyon alálőni a többieknek, ez pedig nagy hiba.

Időközben bemutatkozott az RX85, mely már sokkal jobb billentyűzetnek tűnik, minőségibb kapcsolókkal és anyaghasználattal, így örömmel látjuk, hogy tanultak a hibákból. Azért is sikeredett ilyen rövidre ez a teszt, mert nem szeretnénk sokáig húzni egy alapvetően nem ajánlott termék tesztjét. Viszont ne döntsetek elhamarkodottan, várjátok meg az RX85 tesztünket, mert nagyon jólnak tűnik!

 

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Kapcsolat

A sajtóközleményeket és a megkereséseket a pr@hunit.hu címre várjuk.

Általános megkeresés és információk: info@hunit.hu

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to top