PC

Genesis GX75: Gamer egér kezdőknek

Ismét egy gamer periféria teszttel kedveskedünk olvasóinknak, ezúttal a Genesis GX75 járt nállunk, hiszen arra voltunk kiváncsiak, hogy egy alsókategóriás perifériákkal foglalkozó gyártó hogy tud érvényesülni a drágább mezőnyben.

A Genesis kapcsán ugyanis eddig főként a néhány ezer forintos billentyűzetek, headsetek, egerek és egyéb kigészítők kerültek előtérbe, a vállalat azonban szeretne feljebb is terjeszkedni. Erre az egerek piacán jó lehetőséget ad a GX75, hiszen itthon 11 000 Ft-ért vásárolható meg, ami azt jelenti, hogy a középkategória alsó részén versenyez. Ezzel tehát mégsem túl drága, de már kilép a 4-5000 Ft-os belépőszintű gamer megoldások mögül.

Genesis GX75 1000x700px 2of31

 

Az egér nem titkoltan FPS játékosoknak készült, ezt a gyártó weboldala is hirdeti, de igazából a legtöbb játékhoz tökéletes lehet, ez alól maximum az MMO stílus a kivétel, de ahhoz külön egeret kínál a Genesis. Szóval egy elég egyszerű formavezetésről van szó, mely főként a tenyeres fogással játszóknak lehet kényelmes. Az oldalsó gombok kellően nagyon ahhoz, hogy ne tévesszünk és gyorsan meg tudjuk nyomni őket, az oldalsó felületet pedig úgy alakították ki, hogy az jobb tapadást nyújtson, így a játékosok sose veszítsék el a kontrollt. A külsőhöz hozzátartozik még a vonalas piros világítás, mely nem tolakodó, mégis jól mutat és jól elválasztja az egér részeit.

 

A kábelezés természetes megerősített szövet borítású, két méteres hosszával pedig minden szituációban elég kell hogy legyen. A méreteket tekintve 12 x 7,5 x 4,5 centiméteres egérről van szó, szóval se nem túl nagy se nem túl kicsi. Súlya mindössze 150 gramm, így könnyen mozgathatjuk. Egy gamer egér kapcsán a kényelem mellett a szenzor a legfontosabb dolog. A Genesis mérnökei egy 7200 DPI-s optikai egységet építettek bele 130 ips lekövetési sebességgel. A gyártó azt is kiemelte, hogy nagyon alacsony LOD (Lift of Distance) távolsággal működik az optika, mely főként az alacsony DPI-n játszók számára lehet pozitívum. Az FPS vonalat tovább erősíti az is, hogy nagyon alacsony az érzékelő jelvesztesége, tehát még nagyobb kontrollt kapnak a gamerek.

Genesis GX75 1000x700px 1of31

 

A legkisebb DPI egyébként 400, a legnagyobb pedig ahogy említettük 7200. A frissítés természeten 1000Hz is lehet, de akár 125Hz-re is visszaállítható. A szenzor mellett a legfontosabb tényező az egér gombjainak gyors reagálása és az alattuk lévő kapcsolók minősége. A Genesis ezen a téren a legjobb megoldásokkal versenyez, hiszen OMRON kapcsolókat hasznátak a GX75-ben, melyek 10 millió kattintást is simán bírnak. 

 

Összességében tehát azt kell mondjuk, hogy a Genesis GX75 egy remek egér. Annak nagyon örültünk volna, ha befér 10 000 Ft alá, mert akkor házon belül a legfelsőbb szegmenst jelentené, így viszont akad jó néhány nevesebb rivális, melyek nagyon a nyakán vannak. Ettől függetlenül bátran ajánlott, jó néhány évig kellemes társ lehet.

 

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Kapcsolat

A sajtóközleményeket és a megkereséseket a pr@hunit.hu címre várjuk.

Általános megkeresés és információk: info@hunit.hu

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to top