PC

Genesis GX77 teszt

Ismét egy Genesis perifériát vettünk kezeink közé, ezúttal azonban a játékosok egyik legfontosabb fegyverét, az egeret szemeltük ki kiindulópontnak. A gyártó palettáját végigböngészve arra jutottunk, hogy a GX77-et vennénk kezeink közé, hiszen ígéretes szenzorral és kellemes árral kecsegtet a termék.

Genesis GX77 1000x700px 3of3

Külső

Elsőként járjuk körbe, hány gombot, milyen dizájnt és milyen összképet kapunk. A 9 programozható gomb teljesen megfelelő, persze jól mutatja, hogy főként FPS-TPS játékok kedvelőinek készítették és nem MOBA vagy MMO játékokhoz. Minden gombot a letölthető szoftverrel szabhatunk személyre, mellette pedig ott van a több pontos piros LED-világítás és a megerősített kábelezés. Maga az egér fogása egyébként kellemes, inkább a szélesebb modellekhez tartozik, tehát nem az a könnyi, egysíkú “eSport egér”. Ezért is főként inkább hobbi játékosoknak ajánlanánk ilyen szempontból, hiszen hosszan tartó, kényelmes játékot kínál, baráti áron.

Árazás

Igen, az ára barátinak mondható. Manapság a komolyabb egerek 20-30-40 000 Ft-ba kerülnek, a Genesis GX77 pedig 9000 Ft környékén beszerezhető

Technológia

Az egér lelkét egy Avago 9500-as lézer szenzor adja, tehát nem optikai egérről beszélhetünk, ami manapság sokak számára meglepő is lehet. Az optikai vs lézeres megoldások kapcsán néhány éve még véres viták zajlottak, manapság az optikai a gyakoribb, de tulajdonképpen hasonló eredményt kapunk mindkét esetben. Az Avago 9500-as szenzor maximum 5670 DPI-re képes, de továbbra is azt ajánljuk, hogy maximum 800 vagy 1200 DPI-n használjatok egy egeret, Az eSportolók körében a 400 a megszokott. Amit a szoftverben beállítunk, azt a beépített memória az egérben tárolja, tehát legközelebb vagy más gépekhez csatlakoztatva nem lesz gondunk a személyre szabással. Ez a memóriás dolog kimondottan örömteli ebben a kategóriában.

Kényelem és használhatóság

A 2,5 méteres aranyozott kábel kimondottan hosszúnak számít a piacon, nagyobb asztalokon is kényelmes a GX77 használata. Nálam 2 hétig járt a GX77, a nála nagyjából kétszer annyiba kerülő egeremet nem cserélném le rá, de egy átlagos gamernek, vagy a “tömzsibb” formát keresőnek remek választás lehet. A formának és súlynak köszönhetően van tartása, a LED-világítás kellemes gamer hangulatot teremt, a szenzor pedig nem hagyja cserben a pontos célzásra vágyókat.

.

 

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Kapcsolat

A sajtóközleményeket és a megkereséseket a pr@hunit.hu címre várjuk.

Általános megkeresés és információk: info@hunit.hu

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to top