PC

First Computer i5 Gamer PC teszt – Számítógép egyszerűen

Számítógépet sokan raknak össze. Egy számítógépet nem csak a processzor, a videokártya, az alaplap tesz jóvá. Sok múlik az összeszerelés minőségén, az egyéb alkatrészek megbízhatóságán és nem utolsó sorban a kinézetén is. Egy számítógépet az ember hosszú távra vesz, így hát megéri körültekintően választani. Mostani tesztünkben a First Computer játékra szánt számítógépét hajtottuk meg egy kicsit, és derítettük ki, hogy mit is tud.

A konfiguráció:

A gép alapja egy MSI B85M Gaming alaplap, ebbe pakoltak a srácok egy Intel Core i5-4590 processzort, ez 4 magot és ugyanennyi szálat jelent 3,3GHz-es órajelen járatva (gyári hűtővel).

Ehhez társul még 8GB (2x4GB) Kingston HyperX Fury Black 1600MHz-es memória. Grafikus számításokért egy ugyancsak az MSI brandje alá tartozó GTX 750Ti kártya felel, ami TwinFrozr hűtéssel lett ellátva a csendes és hűvös üzem érdekében. A rendszer és a gyakrabban használt programok fürgeségéért egy 120GB-os Kingston HyperX Fury SSD felel, és hogy a tárhellyel ne legyen problémánk, ezt kiegészíti egy 1TB-os WD Green (WD10EZRX) merevlemez. A konfig egy Cooler Master N200-as kuckóba lett beépítve, helyet kapott még 1-1 ventilátor a ház elejében (tárhely hűtése) és végében. Bekerült még 1 DVD író-olvasó is, amely segítségével telepíthetjük az operációs rendszert, a drivereket és természetesen a nem digitális formában meglévő játékainkat is. Hozott, vagy a First Computernél vásárolt Windows telepítése, driverekkel, BIOS beállítással és teszteléssel, max. 1GB adatmentéssel 5000Ft+ÁFA.  Az egészet egy Cooler Master B500-as (v2) tápegység látja el árammal, ami megfelel a legújabb EU-s szabályozásoknak is, és 85%-os hatásfokkal üzemel.

Összeszerelés:

A gép nagyon igényesen és gondosan lett összeszerelve. Kábelek elvezetve, minden szépen helyén, semmi sem lóg, vagy zörög, gyors rögzítések helyett inkább a csavarosokat preferálták a szerelők.

djmedia:72

Teljesítmény:

Teljesítmény meghatározására 3 játékot vettünk elő, egészen pontosan a CounterStrike: Global Offensive-et, a Metro 2033-at és a Battlefield 3-mat. A tesztben 3 videókártya fog szerepelni, mindhárom esetben a First Computer által összeállított konfiguráció volt az alap. Minden esetben 1080p felbontás és maximális grafikai beállítások mellett lettek lefuttatva a tesztek, egyedül az élsimítást hanyagoltuk el.

First Computer i5 PC teljesitmeny

Jól látható, hogy a 750Ti a tesztelt játékok esetében jól szerepel, a nála 10 ezer forinttal drágább Radeon ugyan jóval többet fogyaszt, de jelentős teljesítménytöbblettel bír. A GTX 960 valahol a kettő között szerepel teljesítményben, de árban már rátesz egy kicsit a vetélytársakra. A jól megválasztott gépház a First Computernek egy nagy pirospont. A két ventilátor az elhelyezésből adódóan az energiaéhesebb és egyúttal melegedősebb Radeon által termelt hőt is gyorsan eltávolította, de egy kicsit zajongott az a pár ventilátor. A processzorra mindenképpen ajánlott egy rendes hűtő beszerzése, pl. egy Cooler Master Hyper 103, amit a First Computer opcióként ajánl is a PC-khez. Az SSD sebességére nem lehet panasz, egy frissen telepített Windows egy szempillantás alatt feláll, míg egy „belakott” rendszer betöltése sem tart 10 másodpercnél tovább. 8GB memória untig elég a mai játékokhoz. A Core i5-ös processzor is segíteni fog ebben és persze a játékok futtatásában is. A tápegység hangtalanul és hűvösen végezte a dolgát, még csak langyos se lett a kiáramló levegő.

Összegzés:

A First Computer ezen gépe igen jó ár/teljesímény aránnyal bír. Azok a más cégek által összeszerelt gépek, amelyek körülbelül ennyibe kerülnek, azok általában nincsenek felszerelve SSD-vel.
Ami nagyon komoly hátrányt jelent a jelen géppel szemben. És ha még azt is nézzük, hogy ingyenesen össze is szerelik nekünk, akkor best-buy lehet ez a gép. Nagyon igényes és szép munkát végeztek, nem használtak olcsó Codegen és társai tápot, alaplapból sem a legolcsóbb került és a memóriamodulok sem az olcsóbbak közül valóak. Egy szóval: minőségi komponensekből álló PC-t kapunk kézhez. A konfiguráció 219 900 Ft-os áron vásárolható meg a First Computer webáruházában.

Pro:

  • Jól megválogatott alkatrészek
  • Jó ár/érték arány
  • Igényes összeszerelés
  • Bővíthetőség
  • Jó ár

Kontra:

  • Nincs ilyen

Megvétele ajánlott azoknak, akik nem akarnak szöszmötölni az alkatrészek összeválogatásával, beszerelésével és nem akarják átverve érezni magukat, amikor kézhez kapják a gépet.

A Firstcomputer i5-ös Gamer PC-je kap tőlünk egy Arany díjat.

hunitarany1v0


firstcomputerlogom

A tesztet a First Computer Kft. tette lehetővé!
Köszönjük!

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Kapcsolat

A sajtóközleményeket és a megkereséseket a pr@hunit.hu címre várjuk.

Általános megkeresés és információk: info@hunit.hu

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to top