PC

Cooler Master VSM750 – Csendes és hatékony

Ezúttal a Cooler Master félmoduláris tápegységeinek legnagyobb, azaz 750W-os tagját teszteltük.

Doboz tartalma:
A tápegység egy stílusos dobozban található, amelyen egy kép a tápról és a főbb érdekességek vannak feltüntetve.
A táphoz jár egy köteg lapos profilú fekete harisnyázatlan kábel, amik egyik végét a tápegységhez, és értelemszerűen a másik végét az erre rászorul eszközökhöz. A tápegyéget egy préselt papírburkolat védi az esetleges sérülésektől.


15 Product 17 Product 590x443 750w-pack
Csatlakozókból a következőket találhatjuk meg a “kínálatban”:

  • 20+4-es ATX tápcsatlakozó
  • 4+4 érintkezős CPU tápcsatlakozó
  • 2 pár 6+2 érintkezős PCI-e tápcsatlakozó

Az fentebb felsorolt csatlakozók fixen a helyükön vannak és nem lecsatolhatóak. A kábelek hossza a következőképpen alakul:
A 20+4-es és a 4+4-es 600mm, a 6+2-es PCI-e tápcsatlakozók közül az első és a harmadik a táptól 500mm-es, a második és a negyedik pedig ezektől 100mm-es távolságra helyezkedik el.
A moduláris csatlakozók:

  • 8db SATA
  • 6db Molex
  • 1db floppy

17 Product 18 Product 590x443 rear

Alapladatok/dizájn:
Dizájnt tekintve matt fekete fetéssel találhatjuk szembe magunkat egy kis ezüsttel megfűszerezve, egy kis minimál dizájn beütéssel. A táp két oldalán csak egy-egy Cooler Master V750 felirat helyezkedik el. A ventilátort egy ezüst színű, méhsejt mintás rács borítja. A tápegység mindössze 140mm hosszú a “hagyományos” 160mm helyett. Ezért akár ITX konfigok építésére is alkalmas lehet.1
terhelhetőségi tartományban legalább 90%-os hatásfokkal működik. Ennek kiderítésére műterhelést alkalmaztunk. A hatásfokot három különboző terheltségi szinten vizsgáltuk. Ezen tesztek közben oszcilloszkóppal is figyeltük az egyes ágakon fellépő zajfeszültségeket. A műterhelések változtatható értékű teljesítményellenállások.

  • 70W-os terhelés esetén a hatásfokot 90,8%-os érték képviselte, és kb. 20mV-os zajfeszültségek voltak mérhetőek.
  • 325W-os terhelés mellett a hatásfok 92%-ra emelkedett, viszont a zajfesz. nem változott.
  • Teljes terhelésen (740W), a hatásfok visszaesett 90,5% körüli értékre, és a zajfeszültség továbbra sem növekszik.

28 Product 10 Product 590x443 interior

A tápfeszültségek atomstabilan tartották a névleges értéküket, mindössze néhány mV-al változtak a terhelés függvényében. A tápegységben található Yate Loon ventilátor szinte hangtalanul látja el a feladatát. Csendben tartja hűvösen a tápot.

23 Product 22 Product 590x443 750w v1

Összegzés:
Stabil, csendes, jól néz ki, moduláris, ezt tetőzi az öt év garancia. Kategóriájában az egyik legjobb vétel lehet. Tőlünk megkapja a hozzá illő Arany díjat.

hunitarany1v0

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Kapcsolat

A sajtóközleményeket és a megkereséseket a pr@hunit.hu címre várjuk.

Általános megkeresés és információk: info@hunit.hu

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to top