PC

Cooler Master Pitch Pro: Gamer headset a zsebünkben

A játékosoknak szánt perifériák kapcsán leginkább négy nagy kategóriát szokás emlegetni, melyek között az egereket, a billentyűzeteket, az egérpadokat és a headseteket találjuk meg. Mai tesztalanyunk az utóbbi kategóriába sorolandó, mégsem egy átlagos termék, hiszen egy kompakt megoldásról van szó, melynek komoly létjogosultsága van a játékosok körében.

 

 Cooler Master PITCH Pro 04

Akik a komolyabb esport rendezvényeket figyelemmel kísérik, azok már több alkalommal is láthatták kedvencüket egy-egy „fülbedugós” megoldással, melynek több oka is van. Egyfelől ezek a megoldások közvetlen a fülbe juttatják az információkat és a lehető legjobban kiszűrik a kinti zajokat, másfelől pedig további zajszűrőként könnyen rájuk lehet venni még egy normál headsetet, melynek méretéből adódóan a mikrofonja is jobb minőségű. Mindehhez hozzájön az a multifunkcionalitás, melyet a nagy headsetek gyártói csak próbálnak sejtetni egy-egy kiragadott képpel, hiszen jól tudjuk, hogy a legtöbben in-ear headseteket használnak a mindennapok során például az okostelefonjuk mellé. A Cooler Master megoldása tehát nem csak egy otthon használatos gamer termék, hanem egy általános használatra is kiváló headset.

Cooler Master PITCH Pro 02

Persze ne szaladjunk ennyire előre, hiszen sokan jól tudják, hogy az in-ear megoldások rengeteg buktatóval rendelkeznek. Szerencsére a Cooler Master esetében a legtöbb buktató nincs jelen, hiszen az alumínium borítás igen masszív külsőt kölcsönöz a hangkeltőknek, míg a cserélhető fülgumikat még talán túl nehéz is cserélni. A lapos kábel nem csomósodik és elég masszívnak tűnik, rajta pedig csak a mikrofon és egy hívásfogadó gomb kapott helyet. A kialakítás kapcsán az egyetlen negatívum talán az egyenes jack dugó lehet, hiszen a legtöbb felsőkategóriás modell L-alakú véget kapott, viszont a kiegészítőket elnézve ez a döntés is érthető.

Cooler Master PITCH Pro 03

A csomagban ugyanis a már említett fülgumik mellett egy praktikus kis tartót, egy repülőgépes átalakítót és egy PC-s átalakítót találunk. A kis tároló igen masszív és nagyon praktikus, míg a repülőgépes adapter üde színfolt, de elsősorban nem a magyar vásárlókat szolgálja ki. A PC-s átalakító azonban egy nagyon fontos kiegészítő, hiszen ettől lesz igazán multifunkciós a termék.

A hagyományos 3,5mm-es jack végnek köszönhetően ugyanis használhatjuk laptopokhoz, táblagépekhez, okostelefonokhoz és akár konzolokhoz is, míg a PC-s átalakító külön bontja nekünk a mikrofon és a fülhallgató részt, így teljes értékű gamer headset válik belőle. Az általános hangminőséget tekintve az elődhöz képest sokat fejlődött a Pitch Pro, saját árkategóriáját tekintve pedig egyáltalán nem szégyenkezhet. A basszusok kellően erősek, a külső zajokat pedig remekül szűri. Utóbbi a játékosok számára is rendkívül fontos lehet, illetve számukra még a mikrofon is egy meghatározó pont. Azt kell mondjuk, hogy ezen a téren érződik a méretből adódó hátrány, ugyanakkor panaszunk nem lehet rá. Nem nekünk lesz a legtisztább hangunk a szerveren, de a társaink minden információt meg fognak kapni és érthetően fogják hallani.

Cooler Master PITCH Pro 01

A gamer headsetek kapcsán nagyon fontos az ár is, hiszen egy komplett gamer szett kialakításakor fontos megnézni, hogy mely perifériákon nyerhetünk egy kicsit és azt hova tudjuk pótlásként áthelyezni. A 12 000 Ft környéki árával és 3 év garanciájával a Cooler Master Pitch Pro kimondottan ajánlott, hiszen ennyiért a normál headsetek között nagyon nehezen találunk valóban minőségi és elismert gyártótól származó megoldást. Mindehhez még hozzájön a multifunkciós felhasználás is, mely egy olyan hatalmas extra, amibe elsőre sokan bele sem gondolnak. Persze a kényelem miatt nem árt egy normál gamer headset sem az asztalra, így mi leginkább egyfajta kiegészítésként tudnánk ajánlani a Pitch Pro-t, annak viszont szinte tökéletes!

hunitarany1v0

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Kapcsolat

A sajtóközleményeket és a megkereséseket a pr@hunit.hu címre várjuk.

Általános megkeresés és információk: info@hunit.hu

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to top