PC

Cooler Master MasterBox 5 – Egy dobozba mindent?

A Cooler Master folyamatosan ontja magéból a termékeket. Az elmúlt 1-2 év stratégiai átalakításai után, most úgy tűnik, újult erővel vetették bele magukat a termékek fejlesztésébe. Az elmúlt időszakban csökkentették az átláthatatlannak tűnő portfóliót, megváltoztatták a termékelnevezési rendszert, elkezdték fejleszteni a moduláris termékvonalat, és a marketing stratégia keretein belül arra ösztönzik a felhasználókat, hogy tegyék egyedivé a saját gépeiket, eszközeiket, szabják olyanra, amilyenre ők szeretnék.

Ebben a Cooler Master minden segítséget megpróbál megadni. Nem csak a termékekben (lásd moduláris házak), hanem a marketingben is, hiszen fejlesztőket, robot készítőket és VR fejlesztőket támogatnak. Az idei Computex-en sem termékközpontú, hanem élményközpontú standot hoztak létre.

Milyen termék lehet, a most bejelentett MasterBox 5? Mi a különbség a régóta piacon lévő MasterCase 5-hoz képest? A külső, és az ár. A Masterbox 5-öt is moduláris alapokra helyezte a gyártó, viszont a külső nem változtatható. Míg a MasterCase 5-nél lehetőségünk van kiegészítők vásárlásával a legjobb változatig upgradelni, vagyis a MasterCase Maker 5-ig, a MasterBox 5-nél fix verziókat vásárolhatunk, és csak belső elemek pl. SSD keret adható hozzá. Viszont a belső flexibilitása dícséretesnek tűnik, és a kábelmenedzsmentre is odafigyeltek.

 

djmedia:106

Nézzük mit ír a gyártó a MasterBox 5-ről:

A MasterBox 5 egyszerű kialakítása és változtatható belső felépítése teszi könnyen szerelhető, bővíthető, vagy más konfigurációvá alakítható megoldássá. A ház számtalan kábel elvezető csatornával, furattal és takaró elemmel rendelkezik, így a tápegység, valamint a meghajtókhoz és egyéb alkatrészekhez vezető kábelek könnyen elvezethetőek, így a rendszer letisztult és rendezett belső teret kaphat. A MasterBox 5 belső kialakítása könnyen változtatható a moduláris kiegészítőknek köszönhetően, amelyek eltávolíthatóak, elcsúsztathatóak, és áthelyezhetőek, ugyanakkor nagyobb high-end komponensek is elhelyezhetőek benne, amely lehet léghűtő, AIO folyadékhűtő, vagy akár DIY folyadékhűtő is.

“A MasterBox 5 segítségével bárki felébresztheti a benne szunnyadó PC összeszerelőt, így megalkotva és megtervezve egy olyan rendszert, amely megfelel az egyéni igényeknek, illetve kifejezi a felhasználó személyiségét, egyéniségét,” nyilatkozta Wei Yang, észak-amerikai termékmenedzser. “Ez a ház úgy lett megtervezve, hogy még több szabadságot adjon a komponensek elhelyezésénél. A MasterBox 5 esetében, te döntesz a belső kialakításról.”

Bővíthetőség Támogatás

A MasterBox 5 kialakítása és okosan elhelyezett tálca kivágásai pille könnyűvé teszik az összeszerelést és a bővítést. Az alaplapi kivágások ügyesen gazdálkodnak a hellyel, így akár E-ATX méretű alaplapok is használhatók. A bővíthető belső három extra hosszú, dual-slot grafikus kártya (410mm/16.2”) beszerelését teszi lehetővé, míg a bővíthető belső segítségével a folyadékhűtésből is a maximum hozható ki, hiszen a 360mm-es radiátorokat is támogatja, amelyek egyidőben, kényelmesen beszerelhetőek.

Flexibilis Felfogatás

A moduláris belső kialakítás és az alaplapi tálca segítségével rugalmas felfogatási opciók is lehetségesek. Az eltávolítha SSD keretek és HDD tálcák áthelyezhetőek a házon belül. Az alaplapi tálcán elhelyezett hat kábel elvezető furatnak köszönhetően hátul és elöl is helyezhetőek el elemek, míg az alsó polc segítségével a HDD és SSD keret akár a tápegység mellé is szerelhető. Mutasd meg, vagy rejtsd el a tároló egységeket a kilenc SSD felfogatási lehetőséggel, amelyekből négy hátul található. De a HDD keretet is eltávolíthatod az alaplapi tálcáról, így letisztult kialakítást kaphatsz, valamint több grafikus kártyát és DIY folyadékhűtőt is elhelyezhetsz.

djmedia:107

Kompakt Hűtés

Akár a léghűtést, akár az AIO folyadékhűtést, vagy a DIY folyadékhűtést kedveled, a MasterBox 5 kompakt, mégis tágas belső kialakítása segítségével a géped számára legjobb megoldást választhatod. A moduláris felépítés segítségével hely nyerhető, amely lehetőséget biztosít akár a nagyobb DIY hűtők beépítésére is, valamint támogatja négy 120mm-es ventilátor, vagy egy 360mm-es radiator beépítését is előre.

Könnyedség és Komolyság

A MasterBox 5 feszegeti a határokat, hiszen a kompakt kialakítás ellenére leegszerűsíti az összeszerelési folyamatot. Egyszerű, intuitív, és flexibilis elhelyezést biztosít a komponenseknek és kábeleknek, így biztosítva a különböző kialakítások létrehozását. A ház olyan rejtett tulajdonságokkal is rendelkezik, mint a ventilator telepítés, amely megoldható az előlap eltávolítása nélkül is, a nagy bővítőkártya kivágások a könnyebb VGA beszerelésért, vagy ap porszűrők a karbantartáshoz, illetve a hat kábel elvezető furat, amely segít bármilyen konfiguráció kialakításában. Egy szabadalmaztatott Stormguard™ is került a csomagba, amely egy, a perifériák megőrzésére speciálisan kialakított PCI bővítőhely takaró, így akár egy rendezvényen is biztonságban tudhatod a dolgaidat.

A MasterBox 5 kereskedelmi forgalomba Július végén kerül majd Európában, a bruttó fogyasztói ára pedig 22 900 forint körül alakul majd.

 

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Kapcsolat

A sajtóközleményeket és a megkereséseket a pr@hunit.hu címre várjuk.

Általános megkeresés és információk: info@hunit.hu

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to top