PC

Az LG leleplezte a 18 hüvelykes, hajlítható, átlátszó kijelzőjét

Hogyan vágjunk a hónunk alá egy 60″-es televíziót? Az LG bemutatja…

A kijezőgyártás területén piacvezető LG bejelentette, hogy sikerült kifejlesztenie egy 18 inches, rugalmas OLED panelt, amely felcsavarható és áttetsző. Ezzel a bejelentéssel az LG azt szerette volna megmutatni, hogy rendelkezésükre áll a nagy mérető, flexibilis kijelzők fejlesztéséhez és gyártásához szükséges technológia.

 

A hajlítható OLED kijelző felbontása a nagy felbontású kijelzők kategóriájába sorolható, hiszen 1200 x 810-re képes, és 1 milló pixelt jelenít meg. A panel görbületi sugara 30R, így a kijelzőt 3cm sugarúra is össze lehet tekerni, anélkül, hogy a funkcionalitásában károsodna. A technológiának köszönhetőeen a közeljövőben az LG képes lehet akár 50 inches összehajtható kijelzők piacra dobására is.

 

djmedia:19

Az LG ebben az esetben egy nagy molekulatömegen alapuló poliamid filmet használ hátlapként a hagyományos műanyag helyett, így érik el a maximális flexibilitást. Ez a poliamid film segített abban is, hogy a panel vastagságát csökkenteni, a rugalmasságot pedig növelni tudják.

A használt, átlátszó panel 30% fényáteresztő képességgelé rendelkezik, amelyet a vállalat átlátszó pixel tervezési technológiájával értek el. Az LG Display sikeresen csökkenteni tudta a panel “ködösödését”, amelyet a használt áramkörök és film komponensek okoznak. Ezzel a fejlesztéssel az LG Display új szintre emelte az áttetsző kijelzők technológiai fejlettségét. Ha figyelembe vesszük, hogy a jelenlegi LCD képernyők fényátersztő képesség 10%-ra tehető, akkor azonnal kézzel foghatóvá válik az ugrás a fejlődésben.

“Az LG Display az OLED TV-k fejlesztésének úttörője, és jelenleg vezeti a fejlesztéseket a következő generációs alkalmazott OLED technológiát illetően. Magabiztosan állíthatjuk, hogy 2017-re sikeresen kifejlesztünk egy Ultra HD flexibilis kijelzőt, amelyben áttetsző OLED panel lesz. Mérete meghaladhatja a 60″-et, fényáteresztő képessége 40%, görbületi sugara pedig 100R-re tehető majd, vezető szerepet betöltve a jövőbeni kijelző piacon.” mondta el In-Byung Kang, az LG Display alelnöke és a kutatási és fejlesztési központ vezetője.

Az LG már egy ideje kísérletezik a hajlítható kijelző technológiával, hiszen az LG G-Flex telefonjaiban és a hajlított kijelzős televízióikban is ez a tecjhnológia jelenik meg, azonban a mostani bejelentés arra enged következtetni, hogy hamarosan akár egy 60″-es kijelző szállítása akár egy kisebb tubusban is megoldhatóvá válik.

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Kapcsolat

A sajtóközleményeket és a megkereséseket a pr@hunit.hu címre várjuk.

Általános megkeresés és információk: info@hunit.hu

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to top