PC

Az LG G3 és a Google Cardboard becsempészi a Mobil Virtuális valóságot a hétköznapi életbe

Az LG Február 10-én bejelentette, hogy aki LG G3 készüléket vásárol, annak jár a Google Cardboard egy plasztik verziója, kifejezetten az LG G3-hoz tervezve. Az LG VR szemüvege, a Google Cardboard applikációjával együttműködve lehetővé teszi azt, hogy a felhasználó megtapasztalhassa a VR kompatibilis alkalmazások nagyszerűségét, amelyeket letölthet a Google Play áruházból.

 

LG hir

Ellentétben a többi VR headsettel, ami saját processzort és kijelzőt használ, az LG VR headsete az LG G3 audiovizuális adottságait használja ki, hogy egy könnyebb és kényelmesebb eszköz jöjjön létre. Az LG G3 a Quad HD felbontású kijelzőjének köszönhetően, kimagasló vizuális élményben tudja részesíteni a felhasználót. Ezt egészíti ki az 1W-os hangszóró, ami a készülékben található meg, és a Boost AMP névre keresztelt technológiát alkalmazza, amely a részletgazdag és erőteljes hangzásért felel.

A headset kihasználja az LG G3 egyedi gomb-elrendezését, amelynek köszönhetően egyszerűsödik a használat. Az élmény fokozásának érdekében a headset kiegészíthető egy pár LG Tone Infinim™ Bluetooth fülhallgatóval.

Az LG VR headsetének a dizájnja a Google Cardboard ingyenesen letölthető DIY KIT-en alapul. De jelen esetben a felhasználónak semmit sem kell tennie, mindössze csak bele kell tennie az LG G3-as készülékét (amin már telepítve van a Google Cardboard alkalmazás), és használni. A neodímium gyűrű mágnes, ami a headset oldalán található, az LG G3 mágneses érzékelőjét kihasználva, a menürendszer vezérlésére használható.

A VR technológia még gyerekcipőben jár, de ez még csak a kezdete a VR terjedésének, ami egészen eddig elérhetetlen volt a mindennapi ember számára,” mondta Chris Yie, az LG Electronics Mobile alelnöke. „A Google Cardboard segítségével nem csak az átlagemberek tehetik próbára a VR-t, hanem a jövőbeli fejlesztők is, akik egy szép napon megmutathatják, hogy a VR hogyan teheti jobbá az életünket.

A Google Cardboard-dal még magával ragadóbbá és élvezetesebbé szeretnénk tenni a mobilozást,” mondta Andrew Nartker, a Google Cardboard termékmenedzsere.

djmedia:49

A „VR for G3” promóció ebben a hónapban kezdődik a kiválasztott piacokon. Az LG G3 vásárlók a dobozban található QR-kódot használva letölthetik a „Robobliteration” nevű VR játékot.

 
 
 

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Kapcsolat

A sajtóközleményeket és a megkereséseket a pr@hunit.hu címre várjuk.

Általános megkeresés és információk: info@hunit.hu

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to top