PC

Az ASRock bemutatja a világ első MicroATX méretű X99-es alaplapját!

Az ASRock kiszivárogtatott néhány képet a legújabb X99-es chipkészletre épülő alaplapjról, amely egyben a legkisebb is ebben a mezőnyben.

Az alaplap X99-es alapokra építkezik, ami jelenti azt is hogy LGA2011-v3 foglalatba illeszkedő processzorokat fogadhat. DDR4-es memóriamodulokból 4 darabot képes fogadni, PCI-Express bővítőhelyekből 3 db áll rendelkezésre. Segítségükkel SLI vagy Crossfire rendszer épíhető. A bővítőhelyek 16x-16x-os vagy 16x-8x-8x felállásban lehet igénybe venni (Alkalmazott processzortól függően). Ezek mindegyike 3.0-ás. Találhatunk még egy Ultra M.2 foglalatot is ami négy 3.0-ás sávot igényel. Ez sokkal jobb megoldás mint a legtöbb esetben alkalmazott két darab 2.0-ás sáv.

X99M-Killer box

Csatlakozási lehetőségek még ebben nem merültek ki. Tíz darab SATA 6Gb/s-es portot találunk még, a SATA Express az ASRock elhagyta arra az egyszerű okra hivatkozva, hogy nincs még elég SATA Express kompatibilis eszköz. De ez valószínűleg nagyon kevés felhasználónak fog gondot okozni. Cserébe viszont Ultra M.2-es interfészt kapunk. Az alaplap közepén két cserélhető IC-t láthatunk egy kapcsoló társaságában ez valószínűleg Dual BIOS lehet.

Hátlapi portok között (balról jobbra haladva) 2db Fatality USB portot és egy PS/2 csatlakozót találunk. Továbbá még 2db USB 2.0-ás és 4db USB3.0-ás csatlakozót, 2db Gigabites Ethernet csatlakozót (Egy Intel Gb LAN és egy Killer E2200), audio kimeneteket amik mögött Purity Sound hardver lapul. És egy TOSLINK kimenetet.

Ebben az alaplapban minden megtalálható ami a nagyobb társaiban. Az egyetlen komolyabb áldozat, hogy “csak” 4 db memóriamodult pakolhatunk az alaplapba. Kétkártyás rendszer minden gond nélkül építhető. Aki érdeklődik az X99 platform iránt és kompaktabb rendszert szeretne összehozni, annak ez egy tökéletes választás. Árakról és megjelenési időpontokról nem tudunk sokat, megjelenni valószínűleg az új processzorokkal együtt fog ami Augusztus 29-re tehető.

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Kapcsolat

A sajtóközleményeket és a megkereséseket a pr@hunit.hu címre várjuk.

Általános megkeresés és információk: info@hunit.hu

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to top