PC

A TP-Link bejelentette az AV1200 gigabites powerline adaptert

A vezeték nélküli hálózati kapcsolat a legtöbb helyen kiváló megoldást nyújt a távolság legyőzésében ha adatátvitelről van szó. A wifi jelet azonban regngeteg minden zavarhatja, vagy korlátozhatja. Ilyenek lehetnek a falak, tárgyak az adó és vevő között vagy más wifi hálózat. Hálózat tervezésekor könnyebb dolga van azoknak akik előre el tudják tervezni esetleg a kiállások helyét, így az UTP kábeles hálózat kiépíthető. Vannak azonban olyan helyzetek ahol utólag már nem létesíthető UTP hálózat, és a wifi jel se működik.

Elektromos hálózat azonban rendelkezésre áll. Ezekre az esetekre nyújtanak kiváló megoldást a powerline adapterek, melyek a meglévő elektromos hálózaton küldik a jeleket és az adatokat. A TP-Link most egy újabb ilyen eszközzel állt elő, amelyet TL-PA8030 névre kereszteltek és a legújabb Homeplug AV2-es szabványt és MIMO Powerline technológiát használ, amellyel így akár gigabites sebesség is elérhető, és akár a wifi hálózat is kiterjeszthető olyan helyekre is, amelyek nehezen érhetőek el. Az új powerline adapter többszörös adatfolyú hálózati megoldást használ a fennálló elektromos hálózaton és visza felé is kompatibilis a már meglévő Homeplug AV szabványú adapterekkel.

A hálózat rettentően egyszerűen létrehozható, hiszen az adaptert csak be kell dugni a már meglévő elektromos hálózatba. Nincs szükség drága felújításra, új kábelek behúzására.

A TL-PA8030 képes 1.2Gbps sebességre is, így hang és video továbbítására is kiválóan alkalmas, nem beszélve IPTV rendszerek kialakításáról és játékok streameléséről, valamint egyéb hálózatigényes feladatok ellátásáról.

További nagy előnye a homeplug adaptereknek, hogy a wifivel szemben teljes biztonságot nyújtanak, hiszen gyakorlatilag vezetékes kapcsolat hozható létre, a TL-PA8030  pedig több HD eszkösz kiszolgálására is alkalmas.

Homeplug AV2 MIMO technológia

Ez a powerline adapter multiple-input-multiple-output (MIMO) vagyis több bemenő és több kimenő jel kezelésére alkalmas, így növeli az átviteli sebességet. Az új technológiát megelőzően a régebbi eszközök az épületen belül csak két vezetéket tudtak kihasználni, amely limitálta az átviteli sebességet. Az új TL-PA8030 viszont már mindhárom vezetéktípust képes használni (pozitív, negatív, föld), így a potenciális adatátviteli sebesség többszörösére nőtt.

A TL-PA8030 kiváló megoldást jelenthet otthonok és akár kisebb irodák részére is.

  • Homeplug AV2 protokoll szabvány
  • Három darab egy gigabites Ethernet port
  • Plug&Play configuráció, nem igényel külön beállítást
  • 128 bites AES kódolással titkosított adatfolyam
  • Energiatakarékos mód, amely képes akár 85%-os megtakarításra is
  • Akár 300 méter áthidalása a már kiépített elektromos hálózaton
  • Visszafelé is kompatibilis (AV1200, AV1000, AV600, AV500, AV200)

Elérhetőség

Az üzletek polcaira a TP-Link információi szerint a harmadik negyedévben kerülhet fel.

 TP Link TL PA8030

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Kapcsolat

A sajtóközleményeket és a megkereséseket a pr@hunit.hu címre várjuk.

Általános megkeresés és információk: info@hunit.hu

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to top