PC

A Microsoft visszatért és régi hírnevéhez hűen tündököl!

Nemrég ért véget a Microsoft New York-ban megrendezésre kerülő bemutatója, ahol számos új hardvert mutattak be. Az új eszközök bemutatása mellett természetesen a Windows 10 és az Xbox One is megemlítésre került, így összességében egy igen részletes bemutatót láthattunk.

Ahogy várható volt, az előadást a Windows 10 nyitotta, megemlítve, hogy több mint 100 millió gépen fut már, majd pedig következett az Xbox One. A konzol kapcsán elmondták, hogy több komoly cím is érkezik még idén, melyek új szintre emelik a konzolt, illetve a Windows 10-es frissítés is úton van.

Az Xbox után a HoloLens következett, melyet egy igen meggyőző robotinváziós játékkal mutattak be.  Az továbbra is tisztán látszik, hogy a Microsoft kiterjesztett valóságon alapuló megoldásában rengeteg potenciál rejtőzik. A HoloLens fejlesztői csomagja 3000 dollárért kerül piacra 2016 első negyedévében.

band

Az új Microsoft termékek közül elsőként az új Microsoft Band került bemutatásra, melyet továbbra is az egészséges életmóddal kapcsolatosan szeretnének leginkább eladni. Az eszköz új, lekerekített kijelzőt és beépített GPS vevőt is kapott. A számos szenzor mellett pedig a Cortana asszisztens jelenléte is praktikus lehet. A szoftveres terén rengeteg új alkalmazás várj a felhasználókat, melyek egy része itthon is hasznos lehet. Az új okoskarkötő október 30-án kerül piacra 249 dolláros áron.

Fél óra után megérkeztek a rátértek a Surface és Lumia családokra, melyek nagyon fontosak a vállalat számára, hiszen az okostelefonok és a táblagépek piacáról beszélünk. Elsőként az új okostelefonokról, vagyis a Lumia család új tagjairól esett szó.

lumia

Némi dicséret után megérkezett a Lumia 950 és 950 XL, melyekről sajnos már a bejelentés előtt is sokat tudtunk. Az adaptív antenna technológia révén még jobb téretőt és hálózati szolgáltatást ígérnek. Az alapmodell egy hatmagos, míg az XL verzió egy nyolcmagos Qualcomm megoldást használ, melyeket folyadékhűtéssel tartanak üzemi hőmérsékleten.

A kisebbik modell 5.2 hüvelykes (564 ppi), míg a nagyobbik készülék 5.7 hüvelykes (518 ppi) OLED kijelzőt kapott.  Mindkét modell három RGB LED villanóval szerelt 20 megapixeles kamerát kapott, dedikált kamera gombbal és 4K videófelvétellel. A belső tárhely mérete 32GB, mely microSD kártyával bővíthető, a készülék alján található csatlakozó pedig a vártaknak megfelelően USB Type-C, mely 30 perc alatt nagyjából 50 százalékra emeli a töltöttséget.

A Microsoft Display Dock kiegészítő lehetővé teszi, hogy egy “komplett PC-t” varázsoljunk a telefonunkból. HDMI és DisplayPort kimenet, valamint három USB csatlakozó található rajta. Nagyon praktikus kis doboznak tűnik. Végül megérkeztek az árak is, 549 a 950-ért és 649 a 950 XL-ért. Nem sok szó esett a Lumia 550-ről, mely négymagos processzort és 139 dolláros ajánlott árat kapott.

surface

A folytatásban a Microsoft Surface család következett, elsőként a Surface Pro 3 érdemeinek kiemelésével. Egy pörgős videóval bemutatkozott a Microsoft Surface Pro 4, mely könnyebb és vékonyabb elődjénél. A 12.3 hüvelykes kijelzőn 5 millió pixel jelenik meg és Gorilla Glass 4-es védelmet kapott.  A hardverek terén 6. generációs Intel Core megoldásokról van szó, melyek mellé akár 16GB RAM és 1TB-os háttértár is kerülhet. A billentyűzetet is átdolgozták, nagyobb lett a touchpad, kaptunk egy ujjlenyomat-olvasót és a billentyűkapcsolók is fejlődtek, illetve új színekben is kapható lesz.

Az új Surface Pen a csomag része (bizony Apple), egyéves üzemidőt ígérnek és a táblagép oldalán egyszerűen tárolható. Kezünkben a toll, kattintunk egyet és a táblagépen megnyílik a OneNote, ha kettőt kattintunk a tollal más alkalmazást nyithatunk meg, míg ha hosszan lenyomjuk a végét, akkor a Cortana várja “parancsunkat”. A színek terén 5 változat érhető majd el, ráadásul a fejeket is cserélhetjük majd a felhasználás módjától függően.

Az okostelefonokhoz hasonlóan kapunk egy dokkolót a Surface-hez is. Két 4K-s kijelzőt képes meghajtani, ethernet és 4 darab USB  3.0 csatlakozót is találunk rajta. A Windows Hello arcfelismerő valódi hasznát saját családjával mutatta be az úriember, így már tényleg hasznos funkciónak tűnik. A kezdőár 899 dollár, oktbóer 26-tól lesz kapható.

surfacebook

HOPPÁ! Egy újabb Surface, méghozzá egy “laptoposabb” Surface! Bemutatkozott a Surface Book, mely a Microsoft első saját laptopja. 13.5 hüvelykes kijelző 6 millió pixellel és Gorilla Glass 4-es védelemmel. A billentyűzet természetesen háttérvilágítást is kapott, gépelés közben pedig rendkívül csendes.

NVIDIA GPU-val, Intel Core processzorral és 12 órás üzemidővel számolhatunk, személyében pedig a világ leggyorsabb 13 hüvelykes laptopját ismerhetjük meg, ami azért furcsának tűnik, de majd meglátjuk. Az erődemonstrációban a Gears of War és az Adobe Premier Pro is helyet kapott. 1499 dollár, október 26-tól pedig a már kapható is lesz. A kijelző táblagépként is használható lesz és az eszköz teljes erejét kezünkben tarthatjuk. Nagyon komoly 2 in 1 eszközről van szó, mely minden rivális és partner számára feladta a leckét.

A Microsoft visszatért és feladta a leckét a partnereknek és a riválisoknak is!

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Kapcsolat

A sajtóközleményeket és a megkereséseket a pr@hunit.hu címre várjuk.

Általános megkeresés és információk: info@hunit.hu

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to top