PC

A két új Nexus mobil mellé egy komoly táblagép is érkezik a Google műhelyéből

Nemrég hivatalosan is bemutatkoztak az új Nexus okostelefonok, melyekről szinte minden részlet kiszivárgott már napokkal ezelőtt, ám a bemutatón felbukkant egy új táblagép is, melyről csak néhány napja kezdődtek meg a pletykák. Hatalmas meglepetések tehát idén sem értek minket, de a szaksajtó egyetért abban, hogy jó kis eszközöket rakott össze partnereivel a Google.

ujnexusok

Nexus 5X néven az LG készített egy új Nexus modellt, mely jól láthatóan a korábbi Nexus 5 irányát követi. Az 5.2 hüvelykes kijelzője Full HD felbontást kapott, a legfrissebb Android rendszert pedig egy Snapdragon 808 processzor és 2GB RAM hajtja. A legnagyobb negatívum egyértelműen a RAM mennyisége, a bővíthetőség hiánya (el lehetne már felejteni a 16GB belső memóriát…), illetve a 12 megapixeles hátsó kamera sem rendelkezik optikai képstabilizátorral.

A felsőkategóriás Nexus idén a Huawei műhelyéből érkezett, méghozzá Nexus 6P néven. Az 5.7 hüvelykes AMOLED kijelzőn 2,560×1,440 pixel jelenik meg, mely gyönyörűnek tűnik. Erőből ezúttal sem lesz hiány, hiszen egy Snapdragon 810-es processzor és 3GB RAM hajtja majd az Android 6.0-t, a legkisebb modell pedig már 32GB tárhelyet kínál, így a csúcsmodellnél végre meglépték ezt a lépést. A hátsó, 13 megapixeles kamera optikai képstabilizátorral is rendelkezik és 4K-s felvételeket is tud készíteni, így sok negatívumot nem említhetünk. 4GB memóriával jobban mutatni az ajánlat így 2015 végén, illetve az európai árképzés egészen biztosan sok ember kedvét veszi majd el.

Néhány napja elkezdtek egy új táblagépről is pletykálni, ez pedig végül igaznak bizonyult, hiszen bemutatkozott a Google Pixel C. A Pixel név az itthon nem túl ismert Chromebook családból lehet ismerős, használata pedig igen meglepő. Ettől függetlenül egy komoly táblagépről van szó, mely 10.2 hüvelykes kijelzője alatt egy NVIDIA Tegra X1-es chipszkéletet és 3GB RAM-ot vonultat fel. Az itthoni árazásról csak később kapunk pontosabb képet.

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Kapcsolat

A sajtóközleményeket és a megkereséseket a pr@hunit.hu címre várjuk.

Általános megkeresés és információk: info@hunit.hu

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to top