PC

A csendes óriás – Cooler Master Silencio 652S

Silencio Sorozat A Csendes Rendszerekhez

A legjobb megoldást képviseli a hangszigetelt megoldások között, szinte bármilyen konfiguráció esetében. A Silencio sorozat a legjobb teljesítményt nyújtja, minimális hangkibocsájtás mellett. A hangelnyelő hab borítás erősen csökkenti a rendszerzajokat amelyet a merevlemezek, hűtő ventilátorok és egyéb eszközök keltenek. Ezek, a stabil acél váz, a vibráció elnyelő gumi lábak, és a 3x 120mm-es Silencio FP 120 ventilátorok teszik a Silencio 652S működését szinte abszolút zajmentessé. 

 

Silent Flo ventilátorok

A különbség a Silencio 652 és a Silencio 652S között, egy új technológiájú ventilátor család használata. Beépítésre került 3db 120mmes Silencio FP 120 ventilátor. Az elülső 180mm-est pedig 2db Silencio FP 120 ventilátor váltotta le. A hátulsó 120mm standard ventilator is felváltotta egy Silencio FB 120-as.

Silencio FP 120

A szabadalmaztatott Silencio FP 120 ventilátorok, amelyek Silencio 652S ben kaptak helyet, a kiválóbb csendes megoldást nyújtják a felhasználók számára. Minden Silencio FP 120 nagy lapátokat kapott, valamint a technológiának köszönhetően kisebb zajszintet és nagyobb légnyomást produkál. A hagyományos csapágyazás helyett egy fejlettebbet kapott. Ennek a hurok dinamikus csapágyazásnak (loop dynamic bearing) köszönhetően, az élettartam 160000 órára nőtt. Ezek a csapágyak egy IP6X pormentes kialakítást is kaptak, így ezek a ventilátorok hosszú ideig fognak hibamentesen működni.

Silencio FP 120 főbb ismérvek

Zajszint: 11dBA ±1

Élettartam: 160.000 Hours

Pormentességi fokozat: IP6X

Ventilátor sebesség-szabályozás: ±0.05% A nagy pontosságú meghajtónak köszönhetően

Miért a Silencio FP 120?

A ventilator lapátok magas nyomás elérésére lettek tervezve. A legtöbb házban a merevlemezek a ház elülső részében helyezkednek el, így a levegő bejutása limitált. A Silencio 652Sben szolgálatot teljesítő Silencio FP 120 ventilátorok megnövelik a beáramló friss levegő mennyiségét, mert a megnövelt légnyomás nagyobb mennyiséget képes szállítani (akár a merevlemez tartón keresztül is). A ház hátulján elhelyezkedő Silencio FP 120 sokkal több meleg levegőt szivattyúz ki, mint a hagyományos ventilátorok. 
Silencio FP 120; FP a Fan Pressure-t jelzi.

A Csend és A Teljesítmény Találkozása

Nézzünk egy kicsit a Silencio 652S matt külseje alá. Egy letisztult, intuitive és tágas belsőt találunk, amely 3db 5.25”-es, és 9db 3.25”-es eszköz beszerelését támogatja, SSD-kből 10db szerelhető be, a HDD/SSD kombinált keretbe, amelyet a Silencio 652S tartalmaz. A Silencio 65S2 támogatja a nagyméretű VGA-k beszerelését egészen 423mm-ig. A front panelen Dual USB 3.0 csatlakozó és széleskörűen felhasználható SD kártya olvasó kényezteti a felhasználót. Az eltávolítható fedlapok segítségével, amelyek a ház tetején és oldalán kaptak helyet, a felhasználó maga választhat a csendes működés és a nagyobb lágáramlás között. Könnyen eltávolítható porszűrők kaptak helyet elöl, a tetőn, az oldallapon és alul, annak érdekében, hogy az értékes alkatrészeket megvédje a porlerakódásoktól. A vállalkozókedvű felhasználók akár AIO folyadékhűtés beszerelését is választhatják, hiszen a Silencio 652S elöl és felül egy-egy nagy 240mm-es (2x120mm-es), hátul pedig egy 120mm-es radiátor fogadására let előkészítve. A modern, egyedi külső megjelenés, a változatos bővíthetőség és az elfogadható ár, azok a tulajdonságok, melyek a Silencio 652S-t tökéletes társává teszi a komoly felhasználóknak.

A Silencio 652S 2014 márciusában válik elérhetővé, megközelítőleg 32 900 forintos bruttó végfelhasználói áron.

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Kapcsolat

A sajtóközleményeket és a megkereséseket a pr@hunit.hu címre várjuk.

Általános megkeresés és információk: info@hunit.hu

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to top