PC

Computex 2015: A Cooler Master a kézművesekre hajt – Make It Yours

A Cooler Master több mint 20 éve készít perifériákat és hűtőrendszereket számítógépekhez. Ezalatt a 20 év alatt az ipar megváltozott, a normál PC-k felett eljárt az idő. Okosan ismerte fel ezt a gyártó és a most bejelentett nagy tervek fő irányvonala megújítani az ahogy a PC-ket tervezik, vásárolják és használják a felhasználók. A PC-k gyakorlatilag láthatatlanul vagy láthatóan már szinte minden otthonban helyet kaptak. A legtöbb felhasználó azonban ellátogat egy szakboltba és vásárol egy laptopot, vagy egy PC-t, és használja. Ebben azonban már kevés az örömforrás. Az emberek jobban ragaszkodnak azokhoz a tárgyakhoz és berendezésekhez, amelyeket saját kezűleg készítenek el. Ez a készítői szellem, vagy ahogy a Cooler Master használja angolul, a “Maker spirit”. A Make It Yours szlogennel pedig kifejezi a készítés örömét, azt a folyamatot, amikor valamit az ember felépít, elkészít, egyedivé tesz. A kész termék nem csak egy PC, nem csak egy használati tárgy, hanem maga a felhasználó. Az egyedisége, a munkája, az ötletei, a lelke.

COMPUTEX’15, Június 2, Taipei, – A Cooler Master új szlogenje: “Make It Yours.” A szlogen az készítői szellem (“the Maker Spirit”) felélesztését kívánja megjeleníteni a Cooler Master termékeiben és a közösségben egyaránt. 

“A készítői szellem egyfajta kíváncsiság, hogy megtudjuk mitől és hogyan működnek a dolgok, és a megelégedettség érzése, melyet a saját magunk által készített dolgok tulajdonlása jelent.” – mondta Roger Lin, A Cooler Master vezérigazgatója. “Az emberek egyedi termékeket akarnak, hogy kifejezhesség önmagukat. Ilyen az emberi természet.”

Annak érdekében, hogy a készítői szellem jobban érvényesüljön és kézzelfoghatóbb legyen, év elején a Cooler Master meghívott néhány hires PC ipari veteránt, többek Richard Surroz-t az Egyesült Államokból, Peter Brands-et és Richard Kier-t Hollandiából, Mathieu Heredia-t Franciaországból, és Ronnie Hara-t Brazíliából (Japán útja közben), Taipeire egy egy hétig tartó workshopra, amelyben a jövő ház technológiáján dolgoztak.

djmedia:81

Az eredmény egy ház koncepció megszületése volt, amelyet MasterConcept névre kereszteltek, és amely egy élvonalbeli dizájnt ötvöz azokkal a visszajelzésekkel amelyeket a világ legjobb modderei és felhasználói adtak.  Mint olyan, a MasterConcept az alap készítői (makers’) ház; a belső szuper flexibilis, a külső moduláris, amelyek segítségével bárki elkészíthet egy PC-t, amely egyedleg a sajátja formailag és funkcionálisan is.

A MasterConcept-ben összefonódó ötletek vezettek a MasterCase megalkotásához, amelyet nyolc “készítő” mutat be Cooler Master standján a Computex-en. A nyolc készítő között a világ egyik legjobb moddere Lee Harrington, a művész és szobrász Ron Lee Christianson, a független játék dizájner Dave ‘drdavient’ Cooper, az iparművész Lawrence Lee, valamint Yu-Kai Tai és Kai-Yu Kamm a MakerBar-ból, Taipeiből.

Cooler Master Make It Yours

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Kapcsolat

A sajtóközleményeket és a megkereséseket a pr@hunit.hu címre várjuk.

Általános megkeresés és információk: info@hunit.hu

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to top