PC

Zalman ZM-K900M: Csúcsbillentyűzet jóval ár alatt

A játékosoknak szánt termékekkel foglalkozó gyártók sokszor hirdetik, hogy az ő megoldásuk segít abban, hogy jobb játékos legyen valaki, amiben nem mindig van igazság. Van azonban néhány olyan terület, amelyen tényleg érezhető egy-egy minőségi termék előnye, a billentyűzetké pedig pontosan ilyen.

Magyarországon elsőként a HUNIT csapata próbálhatta ki a Zalman ZM-K900M névre keresztelt új csúcsbillentyűzetet, mely mindössze 32 000 Ft körüli árával sok nagy gyártónak tehet keresztbe. Ennyiért ugyanis mindent megkapunk, amit egy csúcskategóriás mechanikus megoldásttól elvárnánk, rádadásul egyedi extrák színesítik tovább a sort. A billentyűzetet csak nemrég kaptuk me, azonnal üzembe is helyeztük és viszonylag rövid tesztidőszak után számolunk be az élményeinkről, ugyanakkor egy billentyűzet esetében nem kell hetekig használnunk ahhoz, hogy korrekt és mindenre kiterjedő véleményt tudjunk formálni.

zalmank900hunit1

 

Kezdjük rögtön a külsővel. Az átlagos fekete szín igazodik a piaci átlaghoz és önmagában semmilyen extrát nem kínál. Nem találkozunk különleges gombokkal, egyedi és merész dizájnelemekkel, csak azt kapjuk ami kell: egy masszív és minőségi anyagokból összerakott billentyűzetet. Teljes, 104 gombos kiosztással van dolgunk, a felső sort pedig teljes mértékben elfoglalják a multimédiás gombok, melyeket egy egyszerű funkciógombos kombinációval bírhatunk működésre. Nem csak az F1-F12 szolgál extra funkciókkal, tovább macro lehetőségek várják a felhasználókat, melyek egyedi igényekhez mérten alakíthatóak. Ennél több opcióval még nem találkoztunk, pedig a hosszú évek alatt jó néhány termék járt már nálunk. Az 1,7 méter hosszú USB kábelt oldalt és hátul is elvezethetjük, a billentyűzet tervezésénél pedig állítólag úgy alakították ki a lejtést, hogy az a lehető legkényelmesebb legyen. Őszintén szólva a kényelemmel eddig kevés billentyűzetnél volt gondunk, de az Zalman ZM-K900M is nagyon kényelmes.

ZM K900M Image 02 920x612

 

Mechanikus billentyűzet lévén a mechanikus kapcsoló a termék legfontosabb pontja. A vállalat a Kailh megoldására szavazott, méghozzá házon belül a Kailh Blue kapcsolókra. A gyártó évek óta üldözi a német Cherry-t, aki piacelsőnek számít, ugyanakkor a Kailh kapcsolók is egyre népszerűbbek és egyre többet hallani a vállalat innovatív fejlesztéseiről. A kék kapcsoló nem éppen a full gamer választás, de ezzel inkább biztosra ment a Zalman. Gépelni és játszani is kiváló a billentyűzet, határozott visszajelzést és hosszú élettartamot kapunk.

 

A billentyűzet második legfontosabb pontja a személyre szabható RGB világítás. Ez manapság már elvárt a legfelsőbb szegmensben a Zalmantól meg is kapjuk annak ellenére, hogy jóval a rivális alatt vagyunk az árazást illetően. A G-Profil mód is egy érdekes és saját fejlesztés, mely sok játékosnak hasznos lehet. A vállalat 10 előre generált profillal készül annak függvényében, hogy milyen játékkal vagy milyen stílussal szeretnénk játszani. A játékok között megtalálható például a Counter-Strike, a LoL, a Dota 2 vagy éppen a Fifa, a stílusok között pedig az FPS, MMO, MOBA és RTS is. Ezek a módok csak a legfontosabb gombokat világítják meg, méghozzá funkciónak megfelelően, így mindig csak arra kell figyelnünk, ami igazán számít. Ezen felül természtesen effektek sora várja a hangulatért megőrülő játékosokat, a fények erősek, de talán még egy kicsit lehetnének erősebbek.

zalmank900hunit2

 

Az egyedi megoldások sora nem ér véget a világítással. Ott van például a Z-Engine mely a riválisoknál akár 20x gyorsabb reagálást tesz lehetővé. Ez már valódi előny lehet a pályán, az Anti-Ghosting technológia pedig mind a 104 gombra ki lettt terjesztve, vagyis semmi sem vész el, a billentyűzet minden leütést feldolgoz és végrehajt.

 

Összegezzük tehát a helyzetet. Itt van egy 32 000 Ft-os újdonság, mely RGB világítást, minőségi kapcsolókat és néhány egyedi fejlesztést kínál úgy, hogy a riválisokra 20-30 ezereket ver árban. Ajánljuk? Még szép!

 

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Kapcsolat

A sajtóközleményeket és a megkereséseket a pr@hunit.hu címre várjuk.

Általános megkeresés és információk: info@hunit.hu

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Scroll to top