Bemutató Kiemelt Hírek Top

Zalman P30 White Teszt

A Zalman P30 a dél-koreai gyártó legújabb háza a magyar piacon, a különleges kialakítású és élénk fehérben pompázó modellt pedig elsők között kaphattuk kézhez. A képek és az ígéretek szerint a potenciált magában hordozza, de most kiderül, hogy ez valóban így van e.

Anyaghasználat

A Zalman P30 White egy olyan ház, amely elegáns, minimalista kialakításával azonnal magára vonja a figyelmet. A fehér szín modern és friss megjelenést kölcsönöz neki. A termék fekete színben is kapható, árban pedig már a középkategóriába sorolandóak, hiszen, 30 000 Ft környékén mozognak. A P30 kiemelkedő jellemzője az előlapot az oldallappal összekötő keret nélküli üvegszegély. Ez egy praktikus retesszel van rögzítve, és eltávolítása csak egy pillanatot vesz igénybe és nagyon stabilnak tűnik.

A P30 egy 429 x 235 x 453 milliméteres méretekkel rendelkező Mid Tower kategóriába sorolható egység. Az m-ATX és mini-ITX alaplapokhoz tervezték. Az NZXT H6-hoz hasonló kétkamrás kialakítással ellentétben a Zalman P30 a (majdnem) klasszikus elrendezést követi, egy alagsorral a tápegység elhelyezésére.

Az I/O panel az asztali gépházakra nem igazán jellemző helyen található – az oldallap alsó szélén, közvetlenül az üveg alatt. USB 3.2 Gen 1 Type-A, egy USB Type-C, valamint egy kombinált fejhallgató- és mikrofoncsatlakozó található rajta. A megoldás egyszerű és elegáns, de korlátozza az összeszerelt PC elhelyezési pozícióit.

Hardverek telepítése

A P30 akár kilenc ventilátor befogadására is képes: két 140mm-es vagy három 120mm-es ventilátor a tetején, ugyanez a készlet az alján, két 120mm-es az oldalán, és egy 140mm-es vagy 120mm-es a hátulján. A gyártó három 120mm-es egységet már ARGB LED-es világítással szerelt fel.

Folyadékhűtést is telepíthetsz egy 360 mm-es radiátorral a tetején vagy egy 240 mm-es radiátorral az oldalán. A P30 akár 173 milliméter magas CPU-hűtőket, akár 420 milliméter hosszú grafikus kártyákat és akár 200 milliméter hosszú ATX tápegységeket is képes kezelni. A tároláshoz két 3,5 hüvelykes vagy három 2,5 hüvelykes rekesz áll rendelkezésre. A házban egy egyszerű RGB-vezérlő is található, hasonlóan az M4-es házban találhatóhoz, amely egy 3 pólusú ARGB 5V-os csatlakozón keresztül csatlakozik az alaplaphoz.

Az alkatrészek összeszerelése a Zalman P30 White-ban tiszta élvezet. A belső tér okosan szervezett, megkönnyítve a kábelkezelést. A kényelmes reteszek megkönnyítik az oldalsó panelek eltávolítását, a kivehető porszűrők pedig megkönnyítik a belső tér tisztán tartását. A tápegység jól átgondolt elhelyezése külön kamrával jelentősen hozzájárul a kábelkezeléshez.

Hőmérsékletek

A hőmérséklet elsősorban az alkatrészek energiafogyasztásától függ. Minden ventilátor húzós elrendezésben van felszerelve, vagyis a levegőt a házból szívják ki, ami kissé szokatlan. Ez esztétikusan néz ki, de kevésbé praktikus a “hőigényesebb” komponensek hűtésére. Ebben az esetben célszerű megfordítani az elülső ventilátorokat, vagy beruházni két egységbe a ház tetején.

Ha maximum középkategóriás hardvereket telepítenénk, nem kell aggódni a fenti probléma miatt. Ilyen esetben a Zalman P30 White kivételesen jól kezeli az alkatrészek optimális hőmérsékletének fenntartását.

Összegzés

A Zalman P30 White egy olyan ház, amely nemcsak esztétikailag nyűgöz le, hanem funkcionalitásában is megfelel az elvárásoknak. A masszív felépítés, az egyszerű összeszerelés és a hatékony hűtés kiváló választássá teszi minden számítógép-rajongó számára. Néhány kisebb hiányosság ellenére, mint például a vastagabb radiátorok felszerelésének nehézsége, ez a modell jelentős testreszabási lehetőségeket kínál az egyéni felhasználói igények kielégítésére. Ráadásul 30 000 Ft körüli árával lehetővé teszi a kimagasló esztétikát a középkategóriában keresgélők számára. Értékelésünk szerint kétségtelenül ez az egyik legérdekesebb ház a Zalman kínálatában jelenleg.

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Kapcsolat

A sajtóközleményeket és a megkereséseket a pr@hunit.hu címre várjuk.

Általános megkeresés és információk: info@hunit.hu

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Scroll to top