Bemutató CMBLOG Top

Vajon tud a Cooler Master jó gamer egeret gyártani? Cooler Master CM310 teszt

Nálunk járt a Cooler Master CM310-es névre hallgató egere, és ha már itt volt, gondoltuk megvizsgáljuk, tesztelgetjük, hogy aztán jól elmondhassuk róla a véleményünket.

Nálunk járt a Cooler Master CM310-es névre hallgató egere, és ha már itt volt, gondoltuk megvizsgáljuk, tesztelgetjük, hogy aztán jól elmondhassuk róla a véleményünket.

A Cooler Master MM830-ról már írtunk pár nappal ezelőtt és pozitív benyomásokkal valamint nehéz szívvel váltunk meg tőle. Szeretjük a minőségi dolgokat, és az MM830 nagyon jól vizsgázott ebből a szempontból. De azért a gyártónak voltak melléfogásai is, az is benne van a pakliban, hogy a CM310 is ilyen. Vagy mégsem? Lássuk.

A külső

A gamer perifériákban nagy újdonságnak számítana, ha valami nem fekete lenne. A legtöbb gyártó idegenkedik mást színt használni, de mondjuk hülyén is nézne ki egy hardcore gamer asztalán egy rózsaszín egér. Bár ne ítélkezzünk emiatt, meg hát szerencsére egyre több hölgy teszi próbára magát az esportok világában. Szóval a CM310 bármilyen meglepő, fekete. A körvonalát egy RGB szalaggal emeli ki a gyártó, ami nem túl hivalkodó, viszont nekem nagyon tetszett. A scroll is kapott egy háttérvilágítást, ami mellett a két normál egér gomb kapott helyet, a scroll felett pedig három kisebb gomb csücsül. A felső és alsó a felbontás állításáért felel, a középsővel pedig a világítási előbeállítások között lehet váltogatni. Az oldalán gumi betétek vannak, aminek köszönhetően nem csúszik ki a gémer kezéből. Ha a hátára fordítjuk az egerünket, akkor szemrevételezhetjük a Pixart A3325-ös szenzort és a két műanyag csúszó talpat. Ránézésre és a Cooler Master állítása alapján az egér kétkezes. Igen ám, de oldalsó gombok, csak bal oldalon vannak, így bal kezeseknek meg kellene tanulniuk a kisujjukkal nyomkodni, ami hát nem tökéletes megoldás, valljuk be. Engedjük el ezt és jelentsük ki, hogy a CM310 jobbkezeseknek készül. Fogás szempontjából úgy tapasztaltam, hogy karom és tenyérfogásra is megfelelő. Én ilyen hibrid fogást használok, nekem kényelmes volt, de kézre állt akkor is, ha egyik, vagy másik fogást próbáltam.

A belső

Úgy gondolom a gyártó mérnökeinek az a feladat lett kiadva, hogy csináljanak egy olyan egeret, amit mindenki könnyen, egyszerűen használhat, nézzen ki jól és essen elfogadható árkategóriába. Az egyszerűségére jellemző, hogy szoftver nem tartozik az egérhez. Minden beállítás elvégezhető az egéren magán. A felbontás állításához a scroll feletti gombok egyike szolgál, itt lehet válogatni az 500, 1000, 2000, 3000, 4000, 5000 és 10000 közül. Az előre beállított világítási módok is ezen gombok egyikével állítható. Öt előbeállítás van, ezek között van szivárvány mód, scroll gombbal egyező mód (amely igazodik a választott felbontáshoz), lélegző mód (ha nem lélegzik, vége), van egy váltakozó színű mód és végül amikor 5 szín fut végig az egér oldalán. Ennél több azt hiszem csak a nagyon durva RGB fanatikusoknak kellhet.

Használat közben

Több játékkal próbáltam a CM310-et, és nem találtam hiányosságot. Teljesítményben bármelyik konkurenssel felveszi a versenyt. A gombnyomásokat határozottnak éreztem, éppen megfelelő visszajelzéssel. Szokni kell a játék közbeni felbontás állítást, hiszen a három gomb nagyon közel van egymáshoz. Sajnos az előfordult hogy átállítottam a világítást a DPI helyett. Nem hozta meg a hozzá fűzött reményeket, de legalább megismerkedtem egy újabb világítási móddal. Nem mondanám, hogy rossz volt így, azonban meg kell szokni. Viszont kárpótolja az embert, hogy le és fel is lehet váltogatni használat közben, nem kell végigmenni az összes felbontáson, ha kisebbre akarunk váltani. A scroll gomb kényelmesen használható, jó a felület kialakítása is. Pár hét használat után azonban elkezdett nyekeregni, ami egy kicsit zavaró. Bár ha headset van az emberen, nem hallja. A szenzor jól vizsgázott és olcsó egér létére sem hozta az olcsó egerekre jellemző megbízhatatlan működést. Se gyors, se lassú mozgásoknál nem tapasztaltam kihagyásokat, vagy ugrásokat.

Konklúzió

Látszik, hogy a Cooler Master kezd felnőni a feladathoz. Készítettek egy elfogadható minőségű, könnyű (mindössze 135g kábellel) egeret, amely a kezdő, kisebb költségvetéssel rendelkező játékosoknak kiváló vétel lehet. A szoftver hiánya azoknak lehet hátrány, akik szeretnek mindent a végletekig állítani, azonban rengeteg felhasználó egyszerűen csak gaming egeret szeretne, amit azonnal használhat. Valójában nekik készül a Cooler Master CM310.

Ha megtetszett, itt meg is vásárolhatod: https://eger.arukereso.hu/cooler-master/cm310-p418168525/

A gyártó termékoldala: http://www.coolermaster.com/peripheral/mice/cm310/

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Kapcsolat

A sajtóközleményeket és a megkereséseket a pr@hunit.hu címre várjuk.

Általános megkeresés és információk: info@hunit.hu

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Scroll to top