Bemutató Top

FSP Hydro G 750W gyorstesz

A világhírnévvel rendelkező FSP tápegysége, a Hydro G 750W egy 80+ Gold minősítéssel rendelkező PSU járt nálunk tesztelésen. A vállalat több szegmenst lefed megbízható tápegységeivel, így nagyon vártuk már a tesztelés alakalmát, megnézzük milyen teljesítményt képes nyújtani.

Hydro G 750W felépítése

A csendes működést az intelligens ventilátor, és a sebességvezérlő áramkörök biztosítják, 0dBA funkcióval, hogy megfeleljen a játékosok igényeinek játék közben. A Hydro G tápegység intelligens, 135 mm-es FDB (folyadékcsapágyas) ventilátora automatikusan 30%-os terhelés után indul el, és automatikusan leáll, ha kevesebb, mint 20%-os a terhelés. Ez az okos kialakítás hűvösen tartja a tápegységet, és csendesen a rendszert. Az FSP szellemiségének megfelelően japán kondenzátorok és az FDB ventilátorok a hosszú és zökkenőmentes működést biztosítják.

A 80 PLUS szabvány

Mivel a teljesítmény semmit nem ér hatékonyság nélkül ezért mindenképpen figyeljünk arra, hogy a táp amit vásárolunk az legalább 80+ minősítésnek megfeleljen. De mit is jelent pontosan a 80+ jelölés? A táp miközben átalakítja a hálózati áramot a PC számára elfogadható erősséggé (pl. 12 V-os DC) hőt termel ez pedig veszteség, ebből következik, hogy minél magasabb a hatásfok annál kisebb a hő formájában távozó veszteség.

Specifikációk

Maximális kimeneti teljesítmény 750W
PFC (Teljesítménytényező javítás) Aktív PFC ≧ 99%
Hatékonyság 80 PLUS GOLD
Moduláris Igen (Teljesen)
Működési hőmérséklet 0-50°C
Védelmi szabványok Túlfeszültség védelemAlacsony-feszültség védelem Túláram védelem Túlmelegedés védelem
Rövidzárlat védelem
Hűtés 135 mm-es folyadékcsapágyas ventilátor
Passzív üzemmód Igen
Méretek 150 mm (SZ) x 86 mm (M) x 170 mm (H)
Súly 1,8 kg
Szabvány Megfelel a legújabb ATX12V és EPS12V szabványoknak
Garancia 5 év

A moduláris tápegység rengeteg védelemmel lett ellátva a PC hardverek biztonságának megőrzése érdekében, ráadásul kifejezetten halkan tud működni a félig passzív üzemmódjának köszönhetően.

FSP HG750W teljesítmény táblázat

FSP HG750W teljesítmény táblá-zat
Sínek 3,3V 5V 12V 5VSB 12V
Maximális teljesítmény 25A 25A 62,5A 3,5A 0,5A
150W 750W 17,6W 6W
Összes maximális teljesítmény 750W

Tesztkonfiguráció

· MSI X99A Raider

· Intel Core i7 5820k

· Patriot Viper RGB 16GB DDR4 3200 MHz RAM

· Kingston SSD Now 240GB?

· Cooler Master V850 tápegység

· Corsair Master MasterLiquid ML120

· Zotac GTX 980Ti 6GB

Csomagolás és kábelek

Egy arany-fekete színű dobozban található a termék, amelyen megtalálható minden főbb tulajság, illetve a csamagban található kábelek típusai is, amelyek a legtöbb számítógépházhoz megfelelőek kell, hogy legyenek:

– 24 PIN-es és a 4+4 PIN-es alaplap és processzor kábelek

– kettő PCI-e tápkábel

– egy SATA kábel

– egy SATA/Molex kábel

– egy SATA/Molex/Floppy kábel

Az extra 4 PIN processzor kábelt hiányoltuk a csomagból, mivel a Z390 és X570 alaplapokhoz nélkülözhetetlenek.

Külső és belső

A fekete házban található tápegység kedvünk szerint testre szabható a színes (piros, kék, zöld) matricák segítségével. Moduláris felépítése a letisztult, stílusos elrendezést is támogatja. A Hydro G 750W japán kondenzátorokkal rendelkezik, így rendkívül strapabíró. A fekete PCB-n találhatók a főtrafó, a tekercsek, a kondenzátorok sokasága és a panelek egyaránt. A hűtést szintén fekete hűtőbordák és egy135 mm-es folyadékcsapágyas ventilátor biztosítja.

Erős hatékonyság és kiváló szerelési élmény

Platina szabványú tápegységekkel összehasonlítva sok különbséget nem találunk, ugyanis 300W esetében akár 92% hatékonysággal tud dolgozni. A legtöbb játék tesztje során a tápegység elérheti a 450W-ot, de még marad benne tartalék, így 91%-ra tehető a hatékonysága.

Moduláris felépítésének hála, a Hydro G 750W könnyen szerelhető, így kiváló élményt nyújt a kezdő PC építők számára is. A fekete kábelek segítik a gépház tiszta kinézetét, így biztosan nem kell aggódnunk a kilógó kábelrengetegtől sem.

Összefoglalás

Az FSP Hydro G 750W remek megoldást és élményt kínál a nagyteljesítményű gaming számítógéphez. A problémát egyedül a másodlagos processzor tápcsatlakozás hiánya okozhatja, amely a modern Z390 és X570 platformok elengedhetetlen kelléke, így az overlockerek számára nem alkalmas ez a tápegység. Az FSP stílusos és megbízható tápegysége kiválóan alkalmas a problémamentes működést és egyszerű szerelhetőséget preferáló PC építők számára.

Ad
Scroll to top