CMBLOG PC

Egy kocka, kockáknak – A Cooler Master bemutatta a Q500L házat

A Cooler Master a Q300 sikerén felbuzdulva előállt a Q500L-el, ami egy kompakt ATX méretű kocka ház, amely kiváló szellőzést ígér.

A Cooler Master a Q300 sikerén felbuzdulva előállt a Q500L-el, ami egy kompakt ATX méretű kocka ház, amely kiváló szellőzést ígér.

A Q500L kis mérete ellenére teljes méretű ATX szabványú komponensek befogadására képes. Ahhoz, hogy ilyen kis méretben ez megvalósulhasson, a gyártó lehetőséget ad a tápegység áthelyezésére is. Alap felállásban is egy a megszokottól eltérő megoldást választottak, hiszen a tápegység a ház első, felső részében kaphat helyet. Ezzel a megoldással a kompakt házban elhelyezhető egy akár 360mm-es VGA is. Természetesen marad hely a folyadékhűtésnek is, amiből felül helyezhetünk el egy 240mm-es radiátorral rendelkezőt.

A jellemzők:

  • Kis Méret a Szabvány ATX-hez – A MasterBox Q500L a szabvány ATX alaplapokat és tápegységeket támogatja úgy, hogy mindössze 386mm mély és 381mm magas.
  • Teljesen Perforált Ház – A felső, elülső, hátulsó és alsó panel elemek is perforáltak, így kimagasló légáramlást biztosítanak szinte bármilyen konfigurációnak.
  • Áthelyezhető I/O Panel – A ház széles körűen használható, változtatható fekvésű, amihez hozzá tartozik az I/O panel áthelyezhetősége is.
  • Vízszintes és Függőleges elhelyezhetőség – A ház függőlegesen és vízszintesen is elhelyezhető, a gumírozott csavarok pedig lábként is funkcionálhatnak.
  • Függőleges Tápegység Elhelyezés – A tápegység a ház elülső részében kapott helyet annak érdekében, hogy kihasználható legyen a teljes belső rész. A tápegység keret áthelyezhető a konfigurációtól és az alaplap típusától függően.
  • Mágneses Porszűrők – A mágneses porszűrők egyedi kialakítást kaptak. A mágneseknek köszönhetően a porszűrők gyorsan és egyszerűen eltávolíthatók így gyorsan és könnyedén tisztíthatók.
  • Letisztult Kábel Elvezetések – Az alaplapi tálca mögött, 27~30mm-es hely áll rendelkezésre a kábel menedzsment kialakítására.
  • Széltől – Szélig Átlátszó Oldallap – Az oldallap teljes mértékben megmutatja a PC belsejében lévő konfigurációt.

Variálható összeállítás

Egy speciálisan kialakított keret segítségével a tápegység a ház felső, elülső részében helyezhető el. Mivel ez a keret más helyekre is beszerelhető, más és más hardver konfigurációk alakíthatók ki. Például ha ITX alaplapot használunk ATX helyett, akkor a tápegység a megszokott helyre is beszerelhető hátul alulra, így az előlapon keresztül még jobban szellőzik a MasterBox Q500L belseje. Amennyiben folyadékhűtés kerül a házba, a tápegység lejjebb is helyezhető elöl, így bőven marad hely a radiátornak a felső részben. A hűtés konfigurációtól és formátumtól is függhet, szinte az egész ház perforált, így a légáramlás folyamatosan biztosított.

Kompatibilitás és méretazonosság

A Q500L méretei hasonlóak a Q300L-hez, így ezek egyes alkatrészei kompatibilisek egymással. Az I/O panel áthelyezhető, így a Q500L elfektetve is használható, az edzettüveg oldallapján lévő gumírozott csavarok pedig ez esetben lábként funkcionálhatnak. A mágneses, perforált porszűrők egyetlen mozdulattal eltávolíthatók, így könnyen tisztíthatók és akár egyedivé is tehetők.

A Q500L egy nagyon jó kis háznak tűnik, pláne az árához képest, amelyet 15 900 forint bruttó környékére próbál belőni a Cooler Master. A ház májustól lesz megvásárolható.

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Kapcsolat

A sajtóközleményeket és a megkereséseket a pr@hunit.hu címre várjuk.

Általános megkeresés és információk: info@hunit.hu

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Scroll to top