PC

Top 5 laptop hűtőpad a nyári hőségre

Már javában éljük az év legmelegebb napjait, olykor pedig olyan kánikula és napsütés van kint, hogy érdemesebb inkább a négy fal között maradni, feltéve persze ha éppen nem a nyaralásunkat töltjük a vízpart mellett. Ilyenkor nem csak a játékosoknak szánt laptopokra érdemes különös figyelmet fordítani, hanem az egyszerűbb, általános felhasználásra szánt modellek melegedésére is oda kell figyelni.

A laptopokhoz tervezett hűtőpadok nem jelentenek nagy befektetést a gépek árához képest, mégis évekig jó szolgálatot tehetnek és akár több évvel is képesek meghosszabbítani a drága laptopok élettartamát. Az extra hűtés fontossága mellett érdemes megemlíteni a legtöbb hűtőpad által kínált kényelmesebb használati pozíciót is, mely szintén extra előny lehet a nyári hőségben, amikor nem biztos, hogy  legkényelmesebb helyen szeretnénk egész nap dolgozni.

Az alábbiakban kiválasztottuk az itthon is elérhető, szerintünk legjobb 5 budget hűtőpadot, melyek között jó néhány ismert márka modellje bukkant fel. Az árkategóriát próbáltuk 10 000 Ft alá belőni, hiszen a megfelelő hűtési teljesítményt már ebben a szegmensben is megkapjuk, olykor némi extrával.

NATEC Genesis Oxid 250

A Genesis Oxide 250 egy hűtőpad, amely legfeljebb 17,3 hüvelykes laptopoknak van kialakítva, amelynek célja, hogy laptopja hűvös maradjon hosszú játékmenet során. A teljes notebookot gyorsan és erőteljesen hűti négy 140 mm-es ventilátor.

A Genesis Oxid 250 valódi látószöget és gépelési szöget biztosít négy magasság-beállító beállítással, a felhasználó megfelelősége és a csukló védelme érdekében, ami hatalmas különbségeket okozhat egy hosszú játékharc során. A Genesis Oxide 250 két USB-porttal van felszerelve, így könnyen csatlakoztathat további perifériákat, miközben egy portot használ a laptop tápellátására.

Trust GXT 278 Yozu

A négy darab 120mm-es ventilátoroknak hála a laptophűtő hatékonyabban működik, mint sok társa. A 120 mm átmérőjű ventilátorok fordulatszáma eléri akár az 1200 RPM-et is, ami már a hosszabb játékmenetek során is elegendő. A hűtőt játék és komolyabb munkák során is használhatod, méretét tekintve pedig maximum 17,3″-es laptopokhoz tervezték. Ezenkívül meg kell még említeni a LED háttérvilágítást is, melynek a hőelvezetés kapcsán haszna ugyan nincs, de 2019-ben már igencsak alap dolognak számít és este különösen jól mutat.

Hama 53065

A hűtőventilátorral felszerelt notebook tartó maximum 15,6 hüvelykes gépeket támogat, így a riválisokhoz képest ezen a téren rosszul teljesít. A hűtésről két darab, kék LED világítással felszerelt 140mm-es ventilátor gondoskodik, mely szintén nem a legnagyobb hűtési teljesítmény, de a 15,6 hüvelykes méretekhez jó lehet. Természetesen itt is kapunk két USB portot és csúszásmentes talpat, illetve a dőlésszög állítás sem maradt el.

Zalman ZM-NC3

A hűtőt 17 hüvelykes, képernyő méretű notebookok elhelyezésére tervezték, és közvetlen áramlású kivitelű egyetlen 200 mm-es kézi vezérlésű ventilátorral, 575 ford / perc sebességgel. A hűtő egy perforált, gumiszerű tetővel van ellátva, hornyokkal, amelyek levegőzsebeket hoznak létre, hogy a noteszgép jobban eloszlassa és tapadjon. A tápegység egy USB-csatlakozóval van ellátva, behúzható kábellel. A 380 x 308 x 42 mm (WxDxH) méretű ZM-NC3 súlya körülbelül 900 g.

Zalman ZM-NS2000

A Zalman új hűtőállványa hat különböző fekvőszöget biztosít a laptopoknak, ami igen egyedülálló a piacon, így nyugodt és biztonságos hűtést biztosít az egy ventilátora ellenére. Az egy hatalmas ventilátor két ventilátorsebesség választásával. Elegáns és szilárd kialakítást kínál, és maximális kényelmet nyújt a gép hosszú ideig történő használata közben. A beállítási szög 22 ° – 43 °, gumi fogantyúi pedig megakadályozzák a csúszást. Az NS1000F ventilátorait a számítógép USB-portja táplálja, tehát nincs szükség további plug-in DC adapterekre. Az egy ventilátor miatt a hűtés a legjobban az ultrabook-okhoz ajánlható, de egyébként minden géphez jó szolgálatot tehet, hiszen a Zalman jól ismert márka a hűtések piacán.

Ad

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to top