Bemutató Gaming

Patriot Viper Gaming Supersize egérpad teszt

A Patriot és a Viper nevek a memóriamodulok piacán jártasabb felhasználóknak bizonyára már ismerősek, hiszen a vállalat jó ideje kínál már komoly megoldásokat ezeken a területeken és ahogy sok közvetlen riválisuk, úgy ők is szeretnének egy szeletet maguknak a gamer perifériák piacáról.

Nemrég egy igen egyszerű, de mondhatni, hogy nagyszerű termék járt nálunk, hiszen a Patriot Viper Gaming Supersize egérpadról van szó, mely nevéből adódóan egy óriási egérpad. Magán az egérpadokon eddig nem sok tesztelni való volt, manapság azonban már egészen extrém megoldásokkal is találkozhatunk. Nos, ez a modell messze van tőlük, jelen esetben tényleg egy szimpla óriásról van szó, mely mégis sokak számára remek választás.

Jelenleg nem igazán találjuk a magyar piacon, de néhány ezer forintért kínált eddig (és most is 6-10 ezer külföldről) óriási méretet és jó kidolgozottságot. A PV150C3K modell járt nálunk, mely egészen pontosan 650 grammot nyom, méreteit tekintve pedig 90 x 40 centimétert foglal el az asztalról. Ez a legtöbbek számára a fél asztalt jelenti és az egér mellett a billentyűzetnek is stabil talajként szolgál.

Maga az egérpad egyszerű szövet kialakítású, amit mi egyébként is jobban preferálunk a kemény felületekkel szemben. Ahogy már említettük, itt ne keressünk RGB világítást vagy vezeték nélküli töltést, egy végtelenül egyszerű, de minőségi egérpadról van szó. A fekete szövetet fekete varrással erősítették meg a széleken, az alsó részen pedig egy gumis felületet találunk, mely biztosítja a stabilitást. Első ránézésre ez a jobbik fajtához tartozik, így nem hisszük, hogy huzamosabb idő után nyomott hagyna az asztallapon vagy odaragadni, mint a nagyon gagyi riválisai. A jellegzetes Viper Gaming logó azért nem maradt el a pad jobb alsó sarkából, de nem túl hivalkodó és jól is mutat ebben a vörös színben.

A gyártó szerint lézeres és optikai egerekhez is jó választás, manapság ez már nem szokott gondot jelenteni a játékosok számára, ugyanakkor mi csak optikai szenzoros egérrel tudtuk tesztelni. Mindhárom egér (XPG Infarex M20, Cooler Master CM310 és MasterMouse Pro L) jól érezte magát az egérpadon, könnyen és határozottan mozogtak, így a felület abszolút jónak mondható.

Sokkal tovább nem is húznánk a tesztet, az internet szerint jelenleg nem nagyon kapható itthon, jó pár helyen elfogyottként jelzik, máshol pedig nincs is listázva, pedig korábban árulták. Ha ismét kapható lesz, akkor 5000 Ft alatti árával egy remek választás a piacon. Ezek után pedig megkockáztatjuk, hogy a gyártó többi kiegészítője is hasonlóan jó ár/érték arányt képvisel és talán hamarosan újabb Patriot Viper Gaming teszttel jelentkezünk.

Ad
Scroll to top