A A A

Az FSP a világ egyik piacvezető tápegység gyártója összefogott a Bitspower-rel, és létrehoztak egy folyadékhűtéses tápegységet. A terv a világ első sorozatgyártásban előállított folyadékhűtéses tápegységének piacra dobása állt. Az aggódásokra reagálva az FSP kijelentette, hogy az elektronikai részek és a folyadék természetesen a megfelelő technológiát használva elválnak egymástól. Az egyedi megoldás mellett a tápegység 80+ platinum minősítést kapta, amely bármely jelenleg kapható tápegységnek előnyére válna. Az FSP Hydro PTM+ a Computexen mutatkozik majd be.

Add a comment

A következő nagy androidos frissítés kapcsán sokan találgatták, hogy pontosan milyen édességről kapja majd a nevét, nemrég pedig a hivatalos válasz is megérkezett. Az új Nexus készülékkel debütáló Android rendszer teljes és hivatalos neve ugyanis az Android 6.0 Marshmallow. A Nexus 5, 6, 9 és a Nexus Player tulajdonosok már tesztelhetik az újdonságot, a főbb újdonságok között pedig a felhasználók nagyobb szabadsága, jobb üzemidők és az USB Type-C támogatás is helyet kap.

android6m

Add a comment

2014 a drága DRAM chipek éve volt, ez tény. A termelésnek és egyúttal az áraknak sem tett jót a tavaly áprilisi földrengés Taiwanban és a hírhedt tűzeset az SK Hynix kínai gyárában 2013 végén. Rátett még egy lapáttal erre az is, hogy a gyártók inkább a mobil DRAM chipek gyártása felé fordultak, ezzel további áremelkedést előidézve a PC piacon.

2015-re ez a trend megfordulni látszik, és emiatt számíthatunk némi árcsökkenésre.
A DRAMeXchange friss riportja alapján jelen pillanatban egy 512MB-os DRAM chip 2,92$-ba kerül. 26 hónapja ez a legalacsonyabb ár, és 9 centtel olcsóbb a legutóbbi negyedévhez képest. Van remény további csökkenésre (igény is lenne rá bőven), de ha a Micron mint meghatározó DRAM chip gyártó a gyártás lassítása mellett teszi le a voksát, akkor inkább áremelkedésre lehet számítani.
A DRAM árak valószínűleg emelkedni fognak a harmadik és negyedik negyedévben, szóval aki most akar egy kicsit olcsóbban RAM modulokat venni, az még most tegye meg, mert később már nem lesz lehetősége rá.Kingston DRAM

Add a comment

A gaming termékek és ezáltal a gaming notebookok piaca is fókuszban van a legtöbb gyártónál. A Lenovo a notebook és a PC piacon is igen elismert névnek számít, pláne miután megszerezte az IBM PC és notebook üzletágát. A gaming szegmensben azonban egyelőre nem tudott labdába rúgni, hiszen megelőzték az olyan márkák mint az MSI, Asus ROG, Acer Predator és még sorolhatnánk. Az MSI talán a piacon elsőként mutatta be a gaming notebookjait, de természetesen az Asus észlelvén az üzletben rejlő potenciált, hamar letaszította az értékesítési listákról a üzletágban pioneernak számító MSI-t. A Lenovo a legkönnyebben és leggyorsabban egy brand felvásárlásával tudna belépni a piacra, a pletykák pedig az MSI-ról szólnak. Az MSI a híreszteléseket tagadja, de a madarak azt csiripelik, hogy a színfalak mögött azért folynak az egyeztetések és a tárgyalások.

MSI GS60

Egyébként ebben az üzletágban is egyre erősödik a verseny, így talán ez a pillanat lenne a legkedvezőbb az MSI számára, hogy jó profittal kiszálljon.

Meglátjuk mit hoz a jövő.

Add a comment

Kiváló minőségű, high-end, térhatású hangzást is biztosító Onkyo TX-NR330 AV erősítőjével a maga teljes szépségében, nem kevés csatlakoztathatóságával visszatért az élvonalba! Jelentette be a cég a saját Facebook oldalán.
Reméljük hamarosan mi is letesztelhetjük a "kicsikét"...

Add a comment

Korábbi igéretét betartva tíz napon keresztül teljesen ingyen letölthetővé tette iGO navigációját az NNG. Android készülékek tulajdonosai, valamint iPhone és iPad használók is ingyenesen hozzáférhetnek a legkedveltebb magyar navigációs szoftverhez. Az iGO Navigation SzülinApp teljes Magyaroszág térképet is tartalmazó szoftver számos funkciót rejt magában,  gy pl. az automatikus újratervezést, parkolási lehetőségek kínálatát, alternatív útvonalak ajánlását, egyszóval mindent, amit egy navigációnak tudnia kell.

A következő linkekről tölthetik le még 9 napig az Appot az Androidosok: Google Play, míg az Apple használók az App Store linkre kattintva telepíthetik!

Add a comment

A Corsair bejelentette, hogy két új kapacitású SSD állít csatasorba a Force Series LS családban, amelyek 480 és 960 GB-osak lesznek. A Force Series LS eddigi tagjai a 60, 120 és 240GB-osak voltak. Ezzel a bejelentéssel sok notebook tulajdonosnak oldódik meg a problémája, hiszen a nagy kapacitású SSD-k használatával nem lesz szükség egy plusz HDD használatára, vagyis egy eszközzel megoldható lesz a tárolás és a sebesség növelése. A Corsair Force Series LS SSD család tagjai 7mm vastagok, SATA 3 csatlakozóval rendelkeznek, amely 6GB/s-os adatátvitelt biztosít. Az SSD család 560MB/s olvasási és 540MB/s írási sebesságre képes, támogatja a TRIM törlési technológiát és a S.M.A.R.T utasításokat. A Corsair vezérlő egysége segíti a hosszabb élettartam elérését is a legújabb technológiájó algoritmusok alkalmazásának segítségével.


Corsair Force Series LS SSD 960

A Corsair árakat is megadott, amelyeket 189,99 USD-ben és 379,99 USD-ben határoztak meg. Ezek átváltása után 72 390 és 144 790 forintos ÁFA-val növelt árra lehet majd körülbelül számítani a boltok polcain és 3 éven belül lehet rájuk garanciát érvényesíteni. Amennyiben 3.5"-es helyre szeretnénk beépíteni, külön beépítő keret megvsásrlására lehet szükség.

Add a comment

Egyre kisebb az esély az Oculust Rift beígért 2015-ös, forgalomba kerülésére a cég alapítója szerint. Palmer Luckey visszakozott attól az állítástól, miszerint a headset 2015-ben kereskedelmi forgalomba kerül, hacsak valami nagy dolog közbe nem jön. Az alapító elmondta, hogy semmilyen pontos dátum nincs a megjelenést illetően. A késést a megnövekedett lehetőségeknek tudja be, amely összefüggésbe hozható a cég felvásárlásával a Facebook által. A felvásárlás által 300 új dolgozó léphetett be a céghez és ambíciózusabb tervek kerültek felszínre. A kérdésre az alapító elmondta, hogy még mindig az Oculus Rift lesz a legjobb headset a virtuális világot leképező eszközök között.

Az Oculus Riftnek azonban egyre több kihívója akad, hiszen a SOny gőzerővel dolgozik a Project Morpheuson, és a Valve is nemrég jelentette be a Vive nevű eszközét. 

Add a comment

Az Európai Úniós törvényekkel összhangban a Valve bejelentette, hogy az EU tagállamokban élők élhetnek a 14 napos pénzvisszafizetési garancia lehetőségével. A pénzvisszafizetési garanciánál nincs tranzakciós költség, és indoklást sem vár el a világ legnagyobb online digitális játékkereskedője. A lehetőséggel azok a felhasználók élhetnek, akik a vásárolt szoftvert még nem töltötték le és telepítették számítógépükre. Természetesen a végfelhasználói szerződésben az IP elrejtésére vonatkozó részt is belecsempésztek, így aki proxy segítségével próbál az IP címével trükközni, annak a Steamről való kizárás lehet az eredménye.

Add a comment

A Microsoft hivatalosan bejelentette, hogy az idén nyáron 190 országban, 111 nyelven indul útjára a Windows 10. A pontos megjelenés dátumát és a termék árazási stratégiját azonban nem fedték fel. Annyit azonban biztosan lehet tudni, hogy a Windows 7, 8, 8.1 használók ingyenesen frissíthetnek majd az új operációs rendszerre.  A különösen jó hírek közé tartozik, hogy a Windows 10 ingyenes lesz a kis méretű és teljesítményű IoT eszközökre is, mint például az új Raspberry PI. A hírek szerint kínában a jelenleg kalózmásolatot használók is ingyenesen frissíthetnek majd a legálisan használható Windows 10.

 

Add a comment

Támogatják

MSI
Cooler Master
Toshiba
First Computer
Alcor
tplink_logo
Thonet & Vander
olympus_logo_261px
Previous Next Play Pause