A A A

A Thermaltake kétségkívül az elmúlt évek egyik leginnovatív vállalata a hűtések és tápegységek piacán, ezt pedig legújabb fejlesztésüknél semmi sem példázhatja jobban.

Add a comment

A Zalman egy már jól bevált széria folytatását vitte el a Computex 2018-ra, mely vélhetően itthon is igen népszerű lesz.

Add a comment

A hűtés, ház, tápegység és periféria gyártó és tervező Cooler Master, bemutatja az első címezhető RGB AIO folyadék CPU hűtőket.

Add a comment

Az AMD kapcsán manapság leginkább a nagy visszatérésük szolgáltatja a legtöbb témát, hiszen a Ryzen és a Vega széria is elég komolyan érintette a piacot.

Add a comment

A processzogyártók folyamatosan igyekeznek lefaragni az egységek energiaigényéből, de a felsőbb szegmensben a nagy teljesítményt továbbra is kordában kell tartan. A nagy mennyiségű hőt hatékonyan és gyorsan kell elvezetni, mindehhez pedig hozzájön az a felhasználói elvárás, hogy a rendszer csendes is legyen. A Zalman ezen hármas mentén fejlesztette ki az Oymyakon ZM-EQ120 vízhűtéses csomagját.

zalman o

Dizájn Ahogy a legtöbb AiO vízhűtés, úgy a Zalman Oymyakon ZM-EQ120  is három fő komponensből áll: a pumpából, a radiátorból és a ventilátorból. Az első elem közvetlenül a CPU-hoz kapcsolódik és részben átlátszó, amit a fehér LED világítás tesz még egyedibbé. Az alsó részen rézlemezekből álló hővezető rendszer találhat, ami a pumpákhoz kapcsolódik. A folyadék az alumíniumból és rézből készült radiátoron át folyik, majd pedig a 12 centiméteres, fehér LED világítással rendelkező ventilátor vezeti el a forró levegőt.
Intel vagy AMD? A Zalman ZM-EQ120 egy univerzális megoldás, tehát Intel és AMD processzorokkal is kompatibilis. Az Intel részéről az LGA2066, LGA2011v3, LGA2011, LGA1155, LGA1150 és LGA1151, míg az AMD kapcsán az FM2/FM2+, AM3/AM3+ és az AM4 platform tulajdonosai élvezhetik az EQ120-at. A csomagolás természetesen tartalmazza az összes platformhoz való kiegészítőt.

Csendes és hatékony Hogy milyen hatékony az Oymyakon ZM-EQ120? A Zalman úgy tervezte meg a hűtést, hogy az a 250W TDP értékkel rendelkező processzorokat is korában tudja tartani . Így tehát az egyik legerősebb, nem szerverekbe szánt processzorhoz, a 165W TDP-vel rendelkező Intel Core i9-7980E-hez is kiváló. Ennek megfelelően a ZM-EQ120 az alap órajelek emelését is segíti.

Specifikációk:
 120 x 120 x 25 mm-es ventilátor
 Ventilátor sebesség: 800-1700 rpm
 Ventilátor üzemideje: 30,000 hours
 Kompatibilis Intel lapkák: LGA2066, LGA2011v3, LGA2011, LGA1155, LGA1150 and LGA1151
 Kompatibilis AMD lapkák: FM2/FM2+, AM3/AM3+, AM4
 Pumpa sebessége: 2500 rpm
 Pumpa üzemideje: 50000 hours
 Világítás: Fehér LED

Add a comment

A számítógépes hűtések piaca mostanság tele van modernek kikiálltott újdonságokkal, de mi – a modern megoldások mellett – továbbra is hiszünk az egyszerű és megfizethető megoldásokban, erre pedig remek példa a CNPS5X Performa.

Add a comment

Lassan vége a nyárnak, a számítógépek és a konzolok is bizonyára a szokásosnál többet zakatoltak a rengeteg játékóra alatt, így lassan itt az ideje a frissítésnek.

Add a comment

Már csak néhány nap és hivatalosan is beköszönt a nyár, amikor is nem csak mi magunk izzadunk munka közben, hanem a gép

Add a comment

Már csak néhány nap és hivatalosan is beköszönt a nyár, amikor is nem csak mi magunk izzadunk egy-egy kemény játékmenet közben, hanem a gépünk is.

Add a comment

Az AMD az elmúlt hetekben dobta piacra a felsőkategóriás Ryzen 7-es és a középkategóriás Ryzen 5-ös processzorcsaládjait, melyek új platformot hoztak magukkal, így a hűtések piacán is sok kérdés merült fel.

Add a comment

Az előre összerakott konfigurációk egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, hiszen a korábbi évekkel ellentétben manapság már a gyártók és partnereik is igyekeznek megtartani a jó ár/érték arányt ezen a területen.

Add a comment

A piacvezető számítógép komponens és periféria gyártó és tervező Cooler Master, bemutatja, a MasterLiquid 120-at és 240-et. A MasterLiquid 120 és 240 következő generációs alacsony profile Dual Chamber (kétkamrás) pumpát kapott, amely elválasztja a külső és belső körben keringő hűtőfolyadékot, és hihetetlenül alacsonyan tartja a zajszintet kimagasló teljesítmény mellett. Mindkét modell teljesen kompatibilis a legújabb AM4 és Kaby Lake szabványokkal.

Add a comment

A Cooler Master ma egy új headsettel, a MasterPulse Over-ear Bass FX-el, valamint a MasterLiquid Maker 92-vel jelentkezett. Már a headset is érdekes funkciókat kínál, hiszen egy ötletes megoldással lehet a mély hangokat szabályozni, de a kompakt folyadékhűtés talán még érdekesebb.

Add a comment

A Cooler Master ismét bejelentett néhány terméket. Ebben a sajtóközleményben mindjárt szám szerint hatot. Érkeznek a MasterLiquid Pro 120, 240-esek, a MasterFan Pro 120mm-es és 140mm-es, valamint a MasterGel Pro és a MasterGel. És ha minden igaz, hamarosan újabb Master termékekkel bővítik a palettát.

Add a comment

loading...

Támogatják

MSI
Cooler Master
Toshiba
First Computer
Alcor
tplink_logo
Thonet & Vander
olympus_logo_261px
Previous Next Play Pause