Bemutató PC

FSP CMT520 Bemutató

Az FSP kiváló tápegységei után igyekszik meghódítani a számítógépházak piacát is, ezért úgy döntöttünk leteszteljük az új, zászlóhajós modellüket, a CMT520-at. 

Felépítés, szellőzés és kompatibilitás 

A két oldalán edzett üveglappal rendelkező CMT520, 4 beépített 120mm-es ventilátort tartalmaz, amelyek az elülső és hátulsó oldalán helyezkednek el, így biztosítják a megfelelő légáramot. A fekete színben elérhető ház letisztult vonalakkal rendelkezik, így igazán elegáns látványt nyújt. Ha azonban valaki a színek megszállottja, biztosan imádni fogja az FSP házát. A vezérelhető RGB ventilátoroknak köszönhetően kenvünk szerint szabhatjuk testre számítógépünk színvilágát. Emellett pedig szinkronizálhatjuk a vezérelőpanelnek hála a már meglévő alaplapunkkal is, így még változatosabb hatást keltve. Saját RGB ökoszisztéma létrehozására is van lehetőségünk, mivel a ventiátorok támogatják a a Gigabyte RGB Fusion, ASUS Aura Sync, MSI Mystic Light és Asrock Polychrome Sync vezérlőszoftvereket.  

A lehető legjobb légáramlás biztosítása kulcsfontosságú szerepet kapott a CMT520 esetében, ezért a szellőzőnyílások porszűrő fedelet kaptak. Az elülső panelen található szellőzőrácsok támogatják az elől elhelyezkedő ventilátor friss levegő ellátását, ami így kiválóan hűti a belső komponenseket. 

A CMT520 kompatibilis szinte minden alaplappal és tápegységgel. Nem okoz problémát ITX vagy akár eATX méretű alaplapok beszerelése sem. A tágas belső tér elegendő helyet biztosít 8 bővítőkártya beszerelésére is, vagy akár egy 360 mm-es vízhűtő radiátor is helyet kaphat benne. Hiányosságként felhozható, hogy csak két merevlemezt támogat és a kábeleket elfedő gumilapok sajnos kimaradtak a csomagból. A csatlakozókat tekintve, kettő USB 3.0 és kettő USB 2.0 port található az elülső panelen, ahol még a mikrofon be-, fejhallgató kimenet, újraindító gomb és a LED vezérlő gomb is foglal helyet. 

RGB színhatás és szerelési élmény 

 Négy különböző mód és hét szín közül választhatunk a beépített ventilátor vezérelőknek hála: légzés effektus, egyszínű világítás, villámlás effekt, illetve a piros-kék-zöld színtrió között váltakozó effekt. A szinkronizáció segítségével a testreszabás rendkívül egyszerű. 

A szerelési élményt illetően, az edzett oldalpanelek eltávolítsa könnyedén megtehető a 4 csavarfej eltávolítása után. A 165 mm magas belső tágas tere kiválóan alkalmas akár nagyobb vízhűtés beszerelésére is, elegendő helyet biztosít minden komponens látványos beszerelésére.  

Összefoglalás 

A kiváló ár-érték aránnyal rendelkező FSP CMT520 nálunk pozitívan szerepelt a teszt során ás ajánljuk akár kezdő, akár haladó modderek számára. Összehasonlítva más gyártók hasonló kategóriás házaival, előnyt élvez az FSP az órási belső tere és az egyszerű szerelhetősége miatt. 

8

Értékelés

Méretéhez képest nagy a belső tér és árban is megfizethető.
Ad
Scroll to top