Az FSP kiváló tápegységei után igyekszik meghódítani a számítógépházak piacát is, ezért úgy döntöttünk leteszteljük az új, zászlóhajós modellüket, a CMT520-at. 

Felépítés, szellőzés és kompatibilitás 

A két oldalán edzett üveglappal rendelkező CMT520, 4 beépített 120mm-es ventilátort tartalmaz, amelyek az elülső és hátulsó oldalán helyezkednek el, így biztosítják a megfelelő légáramot. A fekete színben elérhető ház letisztult vonalakkal rendelkezik, így igazán elegáns látványt nyújt. Ha azonban valaki a színek megszállottja, biztosan imádni fogja az FSP házát. A vezérelhető RGB ventilátoroknak köszönhetően kenvünk szerint szabhatjuk testre számítógépünk színvilágát. Emellett pedig szinkronizálhatjuk a vezérelőpanelnek hála a már meglévő alaplapunkkal is, így még változatosabb hatást keltve. Saját RGB ökoszisztéma létrehozására is van lehetőségünk, mivel a ventiátorok támogatják a a Gigabyte RGB Fusion, ASUS Aura Sync, MSI Mystic Light és Asrock Polychrome Sync vezérlőszoftvereket.  

A lehető legjobb légáramlás biztosítása kulcsfontosságú szerepet kapott a CMT520 esetében, ezért a szellőzőnyílások porszűrő fedelet kaptak. Az elülső panelen található szellőzőrácsok támogatják az elől elhelyezkedő ventilátor friss levegő ellátását, ami így kiválóan hűti a belső komponenseket. 

A CMT520 kompatibilis szinte minden alaplappal és tápegységgel. Nem okoz problémát ITX vagy akár eATX méretű alaplapok beszerelése sem. A tágas belső tér elegendő helyet biztosít 8 bővítőkártya beszerelésére is, vagy akár egy 360 mm-es vízhűtő radiátor is helyet kaphat benne. Hiányosságként felhozható, hogy csak két merevlemezt támogat és a kábeleket elfedő gumilapok sajnos kimaradtak a csomagból. A csatlakozókat tekintve, kettő USB 3.0 és kettő USB 2.0 port található az elülső panelen, ahol még a mikrofon be-, fejhallgató kimenet, újraindító gomb és a LED vezérlő gomb is foglal helyet. 

RGB színhatás és szerelési élmény 

 Négy különböző mód és hét szín közül választhatunk a beépített ventilátor vezérelőknek hála: légzés effektus, egyszínű világítás, villámlás effekt, illetve a piros-kék-zöld színtrió között váltakozó effekt. A szinkronizáció segítségével a testreszabás rendkívül egyszerű. 

A szerelési élményt illetően, az edzett oldalpanelek eltávolítsa könnyedén megtehető a 4 csavarfej eltávolítása után. A 165 mm magas belső tágas tere kiválóan alkalmas akár nagyobb vízhűtés beszerelésére is, elegendő helyet biztosít minden komponens látványos beszerelésére.  

Összefoglalás 

A kiváló ár-érték aránnyal rendelkező FSP CMT520 nálunk pozitívan szerepelt a teszt során ás ajánljuk akár kezdő, akár haladó modderek számára. Összehasonlítva más gyártók hasonló kategóriás házaival, előnyt élvez az FSP az órási belső tere és az egyszerű szerelhetősége miatt. 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük