PC

Cooler Master Octane – Robotharc

Ezúttal a Cooler Master egyik belépő szintű játékos billentyűzet + egér kombóját vehettük górcső alá. 

Csomagolás:

A billentyűzet és az egér egy meglehetősen nagy és mutatós dobozból került elő. Mindössze egy rövid leírást találhatunk még a dobozban.

 

Külsőségek – Billentyűzet:

A billentyűzet igen robosztus, teljes kiosztású (alfanumerikus és numerikus billentyűzet). Formavilága igen agresszívre sikeredett. Határozott vonalakkal, durva díszítésekkel és nagyméretű, szellősen elrendezett gombokkal hívja fel magára a figyelmet. A teljes billentyűzet homogén háttérvilágítást kapott, azaz sem zónánként, sem gombonként nem ki-be kapcsolható vagy szabályozható. Viszont 7 színben és változtatható fényerővel világíthat, valamint pulzálhat a színeket váltogatva. (Kék, piros, zöld, lila, sárga, türkiz és „fehér”) A pulzálás sebessége változtatható. Érdekesség, hogy a műanyag elem, ami a gombokat tartja az ugyanabból a fényvezető anyagból készül, ami a LED-ek fényék teríti szét, és emiatt úgy tűnik, mintha a gombok lebegnének a billentyűzetben. A billentyűzet felső részén találhatunk még multimédiás gombokat is, mint például: Hangerő, Play/Pause. A hátoldalon 4 nagyméretű gumitalpat és két kitámasztót találhatunk.

Felületek szinte kivétel nélkül mattak, egyedül a NUM/CAPS LOCK állapotot jelző LED-ek körüli rész és a bill. felső éle kapott egy fényes felületet (innen a Scroll Lock állapotjezőjét elhagyták, erre érdemes figyelni).

Külsőségek – Egér:

Ami az egér formavilágát illeti: Első ránézésre a Vasember juthat az eszünkbe, mivel eléggé hasonlít a maszkra, amit visel a főhős. Az egér úgyszintén változtatható színű világítással van felvértezve, pulzálás opciója szintén adott, bár a pulzálás sebessége nem változtatható, és még csak szinkronba sem hozható a billentyűzettel. L Ami a formát illeti: Oldalról nézve egy enyhén íves forma, amit követnek az oldalsó gombok is. Felülről nézve a „maszk”-ot láthatjuk. Itt kapott helyet a két „szem”, ami meg van világítva, valamint a bal és jobb gombon kívül a DPI és szín váltó gombokat találjuk.

Használat – Ergonómia:

Az egér ún. „palm grip” típusú, tehát tenyerünket fel tudjuk/fel kell fektetni az egérre és az ujjainkat is ki tudjuk nyújtani rajta. A „karmos” játékosok sem szomorkodhatnak, mivel úgy is lehet használni, de a viszonylag lapos forma miatt a tenyeres használat javasolt. Az oldalsó gombok meglehetősen könnyen (túl könnyen) és csöndben járnak. Könnyen meg lehet nyomni ezeket véletlenül is. Ez rossz pont az MS35 típusjelzésű egérnek. A görgő is hasonló vizeken evez, nincs súlya, kevés ellenállást tanúsít és ezért gagyinak tűnhet. De stabilan a helyén van, szóval ezzel nem lesz gond. A DPI váltó valamit a színt váltó gomb használata az egér hosszúkás formájából adódóan kényelmes, annak ellenére, hogy ritkán használt funkciókról van szó. Az egérbe egy Avago 3050 szenzor került (Optikai), ami egész pontos, bár nem olyan jó, mint a Reapernél látott lézeres szenzor. A DPI négy lépésben állítható: 500, 1000, 2000, 3500. Használni érdemes: 3500DPI-n, vez. pultban és játékokban alacsony érzékenységgel. Az egeret egy pár kompetitív Counter Strike meccs alkalmával próbáltam. Mindig pontosan lehetett vele célozni, nem ugrabugrált ide-oda a célkereszt, még az asztalon használva sem.

A nálunk vendégeskedő billentyűzet angol kiosztású, kiskereskedelmi forgalomba azonban már magyar kiosztással kerül.  Az F1-F12 gombok elég (egyeseknek túlságosan is) távol vannak a többi gombtól. A ritkán használt multimédiás gombok kicsit gagyik, de nem zavaróan. A fő gombok, amiket gépelésre és játékra használunk, nem mechanikusak, hanem a hagyományos membrános megoldást alkalmazták a mérnökök. A kitámasztóval kicsit emelhetünk a billentyűzet síkjának szögén, ezzel komfortosabbá téve a gépelést. A gomboknak nincs meg az a jellegzetes nyomáspontja, amit a mechanikusoknál megszokhattunk, de nagyon hamar visszaugranak a helyükre, és ez kárpótol.

Speciális funkciók:

Játékra szánt billentyűzetről lévén szó rendelkezik egy-két speciális funkcióval, mint pl.: Windows gomb letiltása (Fn + Win), Billentyűzet zárolása (Fn + F11), Ismétlési ráta változtatása (Fn + Q). Ez utóbbi annyit tesz, hogy ha nyomva tartunk egy gombot, akkor másodpercenként nem 10-szer ismétli meg a gombnyomást, hanem 30-szor.

Összegzés: Nekem személy szerint nagyon megtetszett az Octane Combo. A billentyűzet inkább, mint az egér, mivel  én a „claw grip” híve vagyok, és nekem egy kicsit könnyű az egér a 90g-os súlyával. A billentyűzetben tetszik, hogy masszív, mutatós, van háttérvilágítása, kellemes gépelni, és viszonylag csendesen jár (leszámítva a csattogós szóközt). Ami nem elhanyagolható még, hogy nagyon kedvező, mindössze 10-11ezer magyar forintért hazavihető egy ilyen „csomag”. Aki nem hardcore gamer, annak tökéletes választás lehet.

djmedia:47

Pro:

Bill:

  • Kényelmes
  • Masszív
  • Funkciókban gazdag
  • Többszínű háttérvilágítás
  • Mutatós

Egér:

  • Mutatós
  • Pontos szenzor

Kontra:

  • Kicsit silány hatást keltő egér

 

A CM Storm Octane Gaming Combo tesztet a Cooler Master magyarországi képviselete tette lehetővé.
Köszönjük!

Coolermaster-logo

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Kapcsolat

A sajtóközleményeket és a megkereséseket a pr@hunit.hu címre várjuk.

Általános megkeresés és információk: info@hunit.hu

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to top