PC

Cooler Master MasterCase Pro 3 teszt

A Cooler Master nem is olyan régen gondolt egyet és egy teljesen új paletta kezdeteit rakta le az asztalra a “Master” szériával, mely az elején még kissé érthetetlen volt, mára azonban kiteljesedett, hiszen minden találunk benne, amiről a gyártó eddig híres volt. Ma az egyik, viszonylag friss modelljüket mutatjuk be nektek, mely az első “Master” termékek leszármazottja, azonban egy specifikusabb piac számára készült, egyfajta hiánypótlóként.

case3 1

ACooler Master MasterCase Pro 3 vendégeskedett ugyanis nálunk, mely külsőre egyértelműen a MasteCasból építkezik, azonban azok számára készült, akik kompakt, de jól felszerelt és személyre szabható számítógépházra vágynak. Ennek megfelelően M-ATX és M-ITX méretű alaplapokhoz készült, vagyis egy szűkebb piac számára jöhet képbe. Az alábbiakban néhány fontosabb szempont szerint megpróbáljuk részletesen bemutatni nektek a terméket.

Külső

Ha röviden el szeretnénk intézni, annyit írnánk, hogy egy összement MasterCase 5-ről van szó, de azért akadnak különbségek, melyek főként a méretből adódnak. Ilyen például az, hogy a nagy testvér esetében 8, itt pedig 5 bővítőhelyet találunk, ami még is bőven elég kell hogy legyen. Az anyaghasználat itt is kiváló, rendkívül masszív házról van szó, melyre akár rá is állhatunk. A dizájn ugye mindig szubjektív, nekünk tetszik a MasterCase vonal, de azért jó lenne egy-két modernebb modellt látni a palettán, mely színesebb és esetleg komolyabban eltér az eddig MasterCase házaktól. 

Az I/O panelt sem gondolkodták túl, két USB 3.0 csatlakozó és a szokásos gombok, audio-csatlakozók mellett egy állapotjelző LED kapott még rajta helyet.  A moduláris felépítésnek hála az oldallapokat, az előlapot és a ház felső részét is kedvünkre alakíthatjuk, attól függően, hogy több ventilátort, jobb szellőzést vagy a dizájnt választjuk.

case4 3

Belső

A belső sem rejt nagy izgalmakat, viszont az rögtön szembetűnő, hogy átgondolták azt, illetve a sokéves tapasztalat is megfigyelhető. Az alaplapok könnyen és stabilan helyezhetőek el, az SSD-k dedikált tartókat kaptak, a tápegység mellé pedig még néhány HDD is elfér az alsó szintre. A hűtést kedvünkre variálhatjuk, akár vízhűtéses megoldást is szerelhetünk a házba. A kábelmendzsmentet szintén jól megoldották, a zárt oldallap mögé mindent el tudunk rejteni, a belső részen pedig az átvezetők segítenek összekötni a hardvereket.

case3 3

Összegzés

A ház nagyjából 30-35 000 Ft-ba kerül, vagyis egyáltalán nem olcsó. Sajnos ez a nagy átalakulás az egész CM palettát megdrágította, viszont minden eddiginél jobb minőséget kapunk. Az ilyen házak jó néhány generációt túlélnek, hatalmas okunk sem lehet majd a cserére, hiszen a házak piaca nem nagyon tud újat felmutatni. A belső hardverek megoldják majd a változatosságot, színes LED fények, kompakt vízhűtések és miegymás.

Mi abszolút elégedettek voltunk a házzal, szívesen látnánk az irodában, de jól tudjuk, hogy sokan már körül sem néznek ebben az áraktegóriában. A CM-nek mi azt javasolnánk, hogy viszonylag kevés kompromisszumokkal dobjanak piacra néhány olcsóbb házat, vagyis kövessék azt, amit a perifériák piacán már megléptek és ott sikert is arattak.

case3 2

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Kapcsolat

A sajtóközleményeket és a megkereséseket a pr@hunit.hu címre várjuk.

Általános megkeresés és információk: info@hunit.hu

Rólunk

A HunIT egy a digitális világgal foglalkozó internetes magazin. Azokhoz a látogatókhoz szólunk akik kedvelik az informatikával, esporttal, hardverekkel és szoftverekkel kapcsolatos témákat, és szeretnének naprakészek maradni, vagy szórakozással egybekötve tájékozódni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to top